Banner

Vladimir Radenković: Sokat ér a nyugalom

Szerző: objektív | 2024-09-28 08:41:00

Szombaton hazai pályán a ZTE lesz az ellenfél


Az OTP Bank Liga 8. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK szombat délután, az ellenfél a ZTE csapata lesz. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk. -írja a dvtk.eu



A legutóbbi négy mérkőzésen veretlen a DVTK, ráadásul sorozatban négy meccsen még gólt sem kapott.

- A legutóbbi négy mérkőzésen úgy szereztünk nyolc pontot, hogy gólt sem kaptunk, és még igazán nagy helyzetet is alig tudtak kialakítani az ellenfelek - idézte fel Vladimir Radenković. - Az Újpest is csak az utolsó 10 percben ért fel a kapunk előterébe, amiről sokat beszéltünk utána az öltözőben annak érdekében, hogy jövőben még ez se fordulhasson elő, és a kezdő sípszótól a lefújásig ellenőrzésünk alatt tartsuk a találkozót. Ugyan nem kaptunk gólt a legutóbbi négy mérkőzésen, de azért még mindig tudunk javítani a védekezésünkön, a támadójátékunkon, különösen a helyzetkihasználáson pedig javítani kell.

Alaposan megnehezíti a szakmai stáb dolgát, hogy a tavalyi házi gólkirály, Bright Edomwonyi begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő nem játszhat a ZTE ellen.

- Nagyon jó munkát végzett Bright Edomwonyi az elmúlt hetekben, fontos tagja a DVTK csapatának - ismerte el a vezetőedző. - De legalább olyan jó játékos Marko Rakonjac, aki ezen a hétvégén be is fogja bizonyítani ezt.

Ugyanakkor Bárdos Bence már az első pályára is lépett a múlt héten, míg Komlósi Bence sérülése is a múlté, ő a második csapatban szerepelt egy hete, valamint Elton Acolatse eltiltását egy találkozóra mérsékelte az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, amit le is töltött az Újpest ellen.

- Egyre többen térnek vissza, a műtét utáni rehabilitációt végző Doru Popadiuc és Uroš Drezgić mellett már csak Bényei Ágoston hiányzik, akinek a sérülése rendbe jött, ám betegség miatt nem tudott edzeni - tájékoztatott. - Ez csak még bonyolultabbá teszi a szakmai stáb munkáját, mert most már nem csak azt kell eldönteni, hogy ki legyen a kezdőcsapat tagja, hanem azt is, hogy ki kerüljön be a meccskeretbe. De ezek azok a kellemes gondok, amivel mindig szívesen foglalkozunk.

A ZTE hét fordulót követően a 9. helyen áll, hat mérkőzésen (az FTC elleni találkozót februárra halasztották) hét pontot szerzett, és 8-9 a gólkülönbsége. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- A Zalaegerszeg ellen nehéz mérkőzésre számítok, mert a stabil védekezésből igyekeznek gyors támadásokat vezetni, és tele van a keretük olyan labdarúgóval, akik képesek kevés labdaérintésből az ellenfél kapuja elé érkezni - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri szakvezető. - Rengeteget tanultunk a legutóbbi zalaegerszegi mérkőzésünkből, ahol súlyos árat fizetünk a labdavesztések miatt, ők pedig lekontráztak minket. Ezért szombat délután sokkal okosabban kell játszani, bízom benne, hogy megmutatjuk, mennyit fejlődtünk azóta. Csak akkor tudunk eredményt elérni ebben az idényben, ha egységes a csapat, megvan a kellő küzdőszellem, mindenki fegyelmezetten betartja a taktikai utasításokat és a saját feladatára koncentrál teljes mértékben.

A DVTK védekezése stabil, mint azt az elmúlt mérkőzések mutatják. A három pont megszerzéséhez azonban szerezni kell minimum egy gólt.

- A győzelemhez hatékonyabban kell gazdálkodni a lehetőségekkel, mert helyzeteket eddig is alakítottunk ki, az ETO és az Újpest ellen is mi kerültünk ziccerbe, ami sajnos kimaradt. Ilyenkor sokat ér a nyugalom, aki bízik magában, annak van türelme még egy másodpercet várni, és akkor biztosabban tudja értékesíteni a kínálkozó helyzetet - fogalmazott zárásként Vladimir Radenković.


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

6. vebgy* |Válasz erre: 2. lpool
2024-09-28 21:24:41 Fekete öves, Veterán

Eltaláltad...!

2024-09-28 21:23:27 Fekete öves, Veterán


"A DVTK védekezése stabil, mint azt az elmúlt mérkőzések mutatják. A három pont megszerzéséhez azonban szerezni kell minimum egy gólt..." Hát ettől tépem ki a hajam mindjárt...egyből érthető, hogy mit töketlenkedtünk össze, mihelyst megvolt a vezetés. Meg nyugalom...hát az ideg belém áll minden meccsünkön...
2024-09-28 12:54:26 Piros öves, Őstag

Azt mondja, sokat ér a nyugalom. 

Én csak akkor maradok nyugodt, ha nem nézem meg a meccset. 

2024-09-28 10:05:01 Fekete öves, Őstag

"

Az Újpest is csak az utolsó 10 percben ért fel a kapunk előterébe"

Hát ja, akkor már csak tíz emberrel játszottak... a végén kontráztak, ugye, igaz, nagy helyzetük nem volt. Na , ezt a zete ellen 90 percig fogjuk látni.

Szóval azt akarja rade, hogy adjuk át a területet, hátha jön a zete... És mi tudunk kontrázni...? És jön az ívelgetés majd Rakonjacra. 

0-0, 0-1, 1-0.

2024-09-28 09:49:17 Lila öves, Tag

Én sem számitok gól gazdag meccsre de azért remélem nyerünk 2-1 re de majd pár óra múlva okosabbak leszünk!

2024-09-28 09:33:54 Piros öves, Őstag

Kíváncsian várom a mai találkozót, mert mindkét csapat a statisztika alapján a legkevesebb labdabirtoklási perccel rendelkezik ebben az idényben. Ha a ZTE betolja a buszt a kapu elé és kontrákra vár mint legutóbb, vajon mit fogunk tudni kezdeni a betömörülő védelemmel.

Egy unalmas 90 percre szàmítok, de lepjenek meg!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...