Banner

Vladimir Radenković: Okosan kell játszani

Szerző: Jáborcsik András | 2024-10-26 10:08:00

A Felcsút elleni mérkőzés előtt Vladimir Radenković vezetőedző a dvtk.eu-n nyilatkozott.


A Felcsút elleni mérkőzés előtt Vladimir Radenković vezetőedző a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Hat bajnokin és hét tétmérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre a DVTK, mígnem az előző héten az MTK elvitte a pontokat Diósgyőrből.

Valóban véget ért a kiváló sorozatunk. Az azt megelőző fordulóban Nyíregyházán egy több szempontból is rendkívül fontos mérkőzést nyertünk meg, ahol hatalmas érzések szakadtak fel a találkozót követően. Ezután az MTK elleni találkozót megelőzően - mint utólag kiderült - nem sikerült megfelelő módon ráhangolódni az újabb kihívásra, valamint a meccs előtti utolsó edzésen megsérült Marco Lund és Francisco Feuillassier, akik nagyon hiányoztak a kezdőcsapatból. Ilyen előzmények után már a második percben gólt kaptunk, és a végén nem maradt más számunkra, mint elismerni, hogy azon a napon jobb volt nálunk az MTK. És ahogy a győzelmek után azt mondtam, hogy előre kell tekinteni, most is arra hívtam fel a srácok figyelmét, hogy a következő mérkőzésre koncentráljanak.



A PAFC elleni találkozóval a DVTK számára véget ér az OTP Bank Liga első köre. A már zsebben lévő 15 pont a második legtöbb (az előző idényben 16-ot sikerült gyűjteni 11 meccs alatt), mióta 12 csapat alkotja az élvonal mezőnyét.

Ez még csak részeredmény lesz, egyedül az számít, hogy a legvégén hány pont kerül a nevünk mellé. Továbbra is az a célunk, hogy több pontot szerezzünk mint tavaly, és előrébb végezzünk a tabellán. Büszke vagyok a srácokra, mert meccsről meccsre fejlődünk, és jól dolgoznak az edzéseken, mindig kiadják magukból a maximumot. Éppen ezért azt gondolom, hogy az elvégzett munka minősége és mennyisége alapján akár hárommal több pontunk is lehetne, amit a bajnokság elején hullajtottunk el.



Korábban nem csak veretlenségi, hanem góltalansági sorozatot is épített a DVTK, ami a ZTE ellen megszakadt, de a 10 kapott gól így is a liga 5. legjobbja.

Az előző idényben nagyon sok gólt kaptunk, ezért azzal a céllal vágtunk neki az idei bajnokságba, hogy stabilizáljuk a védekezésünket. Jó úton járunk ennek a megvalósításában. Ugyanakkor támadásban is fejlődni szeretnénk, már rengetegszer említettem, hogy nagyobb önbizalommal kell elvállalni a kapu előtti helyzeteket, nyugodtabban kell befejezni a támadásokat.

Nyolc nap alatt két bajnoki és egy kupamérkőzés vár a DVTK-ra, ilyenkor is érvényes a "csak a következő mérkőzésre koncentrálunk" mondás, vagy legalább a szakmai stáb egy kicsit előre is tekint?

Elég játékosunk van erre a sorozatra, és ami még fontosabb, elég egészséges játékosunk van - talán először ebben az idényben. Az előző hónapban több fiatal hiányzott sérülés és betegség miatt, mostanra viszont készen állnak a bevetésre. Korábban pedig a rutinosabb játékosok közül nem számíthattam többekre. Karlo Sentić, Doru Popadiuc és Uroš Drezgić továbbra sem játszhat, és Alexander Vallejo is megsérült az egyik edzésen, ugyanakkor Marco Lund és Francisco Feuillassier újra bekapcsolódott a munkába. Szóval megvagyunk, és egy nagyon szép feladatot jelent, hogyan osszuk el a keret tagjai között a rendelkezésre álló játékperceket.



Az előző fordulóban az idegenbeli tabellát vezető MTK-t fogadta a DVTK, most pedig az otthonában hibátlan PAFC vendégeként lép pályára.

A Puskás Akadémia technikai és fizikális mutatók területén is kiváló csapat, és több veszélyes góllövőjük is van. Hajszál híján bejutottak az Európa Konferencia Ligába, és a bajnokságban is jól szerepelnek. Sokkal támadóbban játszanak, mint korábban, ezen kívül bátran letámadnak, és belemennek az egy az egy, illetve a test a test elleni összecsapásokba. Éppen ezért nekünk észnél kell lenni, amikor az ellenfél birtokolja a labdát, és okosan kell játszani, amikor nálunk van, valamint különösen fontosak lesznek az átmenetek.

Kellőképpen motiváltak vagyunk, hogy megküzdjünk velük, és megint magamat ismételve, minden mérkőzés egy új fejezet, ami 0-0-ról indul. Úgy utazunk Felcsútra, hogy pontot, pontokat szerezzünk.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...