Banner

Vladimir Radenković: Forró szívvel és hideg fejjel

Szerző: Jáborcsik András | 2024-10-04 21:41:00

A Nyíregyházán elleni találkozó előtt a DVTK vezetőedzője a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a DVTK Nyíregyházán játszik szombat este. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedző a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Magyarország egyik legforróbb hangulatú mérkőzése vár a DVTK-ra, ráadásul a diósgyőri szurkolók már kilenc éve nem jártak Nyíregyházán.

Számos kiváló hangulatú mérkőzésen ültem már a kispadon, elég csak a Crvena zvezda - Partizan Beograd vagy a Maccabi Tel-Aviv - Maccabi Haifa mérkőzést említeni, ahol a körítés időnként jobban hasonlít háborúra, mint labdarúgó mérkőzésre. De a Slovan edzőjeként a dunaszerdahelyi vagy a nagyszombati mérkőzések is melegnek számítottak, és ne felejtsem el az Apollon Limassol - APOEL összecsapást sem.

Ezeket a találkozókat általában az a csapat nyerte, amelyik motiváltan és kellő szenvedéllyel játszott, ugyanakkor a megfelelő pillanatban megőrizte a hidegvérét is, ezért én is ezt kérem a játékosoktól. Biztosan agresszív lesz az ellenfél, amire mi is megadjuk a kellő választ, de felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a mérkőzés hevében se feledkezzenek meg a taktikáról, különösképpen a kapu előtt maradjanak nyugodtak, és akkor nagyobb hatékonysággal tudják értékesíteni a helyzeteket.



Az előjelek kedvezőek, öt mérkőzés óta veretlen a DVTK, és összesen 11 pontot szerzett ebben az időszakban

Ez a sorozat jót tesz a játékosok önbizalmának, de ennél többet nem kell foglalkozni vele, hiszen szombaton is egy új mérkőzés kezdődik. Az viszont igaz, jól használtuk ki az előző bajnoki szünetet augusztus közepén, a kollégáim nagyszerű munkát végeztek, fokozatosan egyre jobb állapotba kerülnek a játékosok. Ez azért is fontos, mert ahogy korábban többször elmondtam, számomra nem csak a kezdő 11 fontos, hanem a teljes keret. Éppen ezért nagyon büszke vagyok a legutóbb becserélt srácokra, mert tökéletes motivációval vetették bele magukat a küzdelembe, holott például akár az is előfordulhatott volna, hogy Rudi Požeg Vancaš megsértődik, mert kevesebb játéklehetőséget kap mostanában. De nem így történt, ő is mindent beleadott, aminek egy gólpassz lett a jutalma.



Legutóbb egy másik, a góltalansági sorozat ugyan megszakadt, de két fejesgóllal nyert a DVTK a ZTE ellen.

Valóban, de a három pont a lényeg. Amikor legelőször döntöttünk úgy, hogy hátul négy, alapvetően belső védővel állunk fel, azaz a szélen Szatmári Csaba és Siniša Saničanin szerepel, akkor azt is figyelembe vettük, hogy ezzel alaposan megemelkedik a csapat átlagmagassága, azaz megnő a pontrúgásaink veszélyessége. Végül így szereztük mindkét gólunkat, de a debreceni győztes találat is egy belső védő, Bozhidar Chorbadzhiyski nevéhez fűződik.



Doru Popadiuc és Uroš Drezgić továbbra sem áll rendelkezésre, a többiek viszont fokozatosan visszatérnek.

A bajnokság első szakaszában több rutinos játékost kellett nélkülöznünk, akik most már nem csak játékra készek, hanem ki tudják hozni magukból a maximumot. Sajnos ezzel párhuzamosan a fiatalokat érte utol a balszerencse, mert sorra szenvedtek sérülést vagy betegedtek meg, és hagytak ki edzéseket, ami miatt lemaradásba kerültek. A következő bajnoki szünet arra is alkalmas lesz, hogy felzárkózzanak a társaik mellé.



A futball azért szép és nehéz sportág, mert a teremsportokkal ellentétben állandóan változnak a körülmények, de játszani kell kánikulában és fagypont alatti hőmérséklet esetén is. Most beköszöntött az ősz, ezzel együtt megérkezett az eső is.

Sok rutinos labdarúgónk van, akik már számtalan mérkőzést játszottak nedves talajon, és az elmúlt napokban is ilyen pályán edzettünk, nem érheti őket meglepetés. Alkalmazkodni kell, és aki megfelelően koncentrál, az meg fogja oldani ezt is.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...