Banner

Valentino Adedokun Diósgyőrben játszik ebben az idényben kölcsönben

Szerző: amigeleken.hu | 2024-09-23 13:46:00

Fiatal bal oldali védőt vett kölcsön a DVTK Angliából.


Fiatal bal oldali védőt vett kölcsön a DVTK Angliából. Az ír korosztályos válogatott Valentino (a futballpályán: Val) Adedokun a Premier Leauge-ben szereplő Brentford FC kölcsönjátékosaként Diósgyőrben játszik ebben az idényben.


Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DVTK-ban szerepelek ebben a bajnokságban - mondta Valentino Adedokun. - Korábban csak a nemzetközi kupákban láttam magyar csapatokat, akik jó benyomást tettek rám, így azt gondolom, az OTP Bank Liga egy versenyképes bajnokság, és a karrierem szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év.

Balhátvédként természetesen a védekezés az elsődleges feladatom, de szeretem kivenni a részem a támadásokból, előre menni, és ha lehetőség adódik, akkor gólpasszt adni, vagy akár gólt is lőni.

A Paks elleni idénynyitót a helyszínen láttam, ahol a csapattársak is jó benyomást tettek rám. Magabiztosan játszottak, úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes a társaságukban.

Izgatottan várom az első mérkőzést, mert már ízelítőt kaptam a diósgyőri meccsek atmoszférájából. Az ultrák nagyon hangosan szurkoltak, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, ilyen körülmények között szeretnék játszani.



Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása - vette át a szót dr. Bajúsz Endre , a DVTK sportigazgatója. - Szerettünk volna élvonalra érett fiatal magyar játékost igazolni, de ilyet nem találtunk a piacon. Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan bal oldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is. Bízom benne, hogy gyorsan beépül a csapatba, és hasznos tagja lesz a DVTK-nak.


Valentino Adedokun Írországban született nigériai szülők gyermekeként, és 17 évesen már debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nem sokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott az Európa Konferencia Liga selejtezőjében is 33 perc erejéig. Ezt követően igazolta le az angol Brentford FC akadémiája. A ranglétrát végigjárva az előző idényben már az első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League mérkőzésen a kispadra is, de a debütálás még várat magára. Mindeközben a B-csapatban olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

Miután Valentino Adedokun korábbi sérülése meggyógyult, a klubja rehabilitációs részlege elengedte Diósgyőrbe, és életbe lépett a kölcsönszerződés, ami egy évre szól.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

10. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 9. Forumolvaso
2024-09-23 16:37:05 Fekete öves, Veterán

Annyira lehet ő megmentő, mint bármelyik másik nyári igazolásunk.

2024-09-23 15:56:01 Citromsárga öves, Lelkes újonc

A TM szerint 9 felnott merkozesen szerepelt es 150k az értéke....... Hááááát....? Tényleg O lehet a megoldás?

2024-09-23 15:39:22 Zöld öves, Tag

Azért hihetetlen ami magyarországon ,azon belül diósgyőrben is folyik.Akadémiák ide akadémiák oda , tele van labdarugásunk migránssal.Egyszerüen hihetetlen ,hogy a tengernyi  állami támogatásból támogatott klubbok képtelenek magyar és  fiatal labdarugóinkból  válogatni és csapatot építeni.Tudom én ,,hogy 70 -80 ezerrel kevesebben vagyunk Miskolcon, de állítom diósgyőrben is tudnának ugy gyerekeink futballozni mint a kimondhatatlan nevü migránsok.Legalábbis amit láttam diósgyőrben futball címén képességeik alapján  az utóbbi 10-20 évben  bizton mondhatom.

2024-09-23 15:22:38 Fekete öves, Őstag

Pedigré alapján felfelé kéne kilógjon,remélhetőleg a sérülése valóban a múlté! Égetően kellett,végre nem lesz foghíjas a 3 belső védős,szárnyvédős felállás. Ahogy mondani szokták: már csak meg kell tölteni tartalommal! Welcome to Miskolc and show us what you are capable of and if you do that we will praise and rise you up to the stars!

2024-09-23 15:15:54 Narancs öves, Tag

Remélem Mohanak 2 éves szerződése van legalább! Kampetsisszel együtt kb egy Pernambuco bérét keresik! Viszont ez a srác jó lehet!

2024-09-23 14:34:33 Fekete öves, Veterán

akkor ő is rehabos ? 

csak kérdezem...


2024-09-23 14:31:25 Barna öves, Tag

Akkor most már ki lehetne végre próbálni, hogy működne-e az alábbi felállás (tudom, nincs benne fiatal...Acolatse helyén van két opció is fiatalperceknek):

........................Sentic........................

.........Lund.....Chorba..Sanicanin....

Gera.Vancas.Vallejo.Klimovich.Val

..........Acolatse....Edomwonyi.........


Fontosabb posztokra cserék: Odyntsov, Szatmári, Bárdos, (középpályán Gerától indulva rendre) Franchu, Popadiuc, Holdampf, Bényei, Rharsalla, (támadóknál pedig bőven van választák) Jurek/Varga, Rakonjac/Kampetsis

2024-09-23 14:23:43 Piros öves, Őstag

Welcome to Miskolc Val!!!

2024-09-23 14:23:12 Fekete öves, Veterán

Azt írják egy évre szól, szerencsésebb lett volna a szezon végéig megfogalmazás.
Vagy még itt lesz jövőre az első hat fordulóban is? Az meglepne.

2024-09-23 14:18:41 Barna öves, Őstag

Üdv minálunk! 

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...