Banner

Németország - Magyarország 5-0

Szerző: objektív | 2024-09-08 19:19:00

Nemzetek Ligája 1. forduló


NEMZETEK LIGÁJA 1. FORDULÓ, A-LIGA, 3. CSOPORT

Németország–Magyarország 5–0 (1–0)

Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 49 235 néző. Vezette: Turpin (francia)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – Kimmich, Tah, N. Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B., W. Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből)


Marco Rossi: Ez egy szégyenteljes eredmény, szégyellnünk kell magunkat!

Az első félidőben versenyben voltunk, nem játszottunk rosszul, bár voltak hibáink. Egyértelműen arra mentünk rá, hogy lepresszingeljük őket, de nyíltak mögöttünk területek, ezeket pedig jól játszották meg. A második játékrészre felesleges bármit is mondani. Ha valaki négy gólt kap ilyen rövid időn belül... el kell felejteni ezt a félidőt. Ez egy szégyenteljes eredmény, szégyellnünk kell magunkat! A legfőbb felelős ilyen esetekben mindig az edző, tehát én” – mondta Marco Rossi az M4 Sportnak.

„A szünetben nem történt semmi különös, megbeszéltük, hol kell változtatnunk, de a második kapott gól után gyakorlatilag eltűntünk a játéktérről, ami elfogadhatatlan, amikor Magyarországot képviseled. Három nap múlva már a bosnyákok ellen játszunk, és ha nem tudunk jól reagálni erre a meccsre, akkor el kell tűnnünk a színről” – tette hozzá a szövetségi kapitány.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya.

Kíváncsi vagyok, hogy a magyar válogatott olyan mélyen fog-e védekezni ellenünk, mint az Európa-bajnokságon. Nem hiszem, szerintem támadóbb szelleműbb lesz a játékuk. Az Eb-n mi birtokoltuk a labdát, így könnyebb helyzetben voltunk, viszont ne feledjük, így is voltak veszélyes helyzeteik, akár egyenlíthettek is volna. Úgy vélem, a jó fejjáték mindenképpen kulcskérdés lehet a mérkőzésen. Mindkét csapat keretében vannak változások, nálunk több rutinos labdarúgó is visszavonult, azonban jó játékosokkal tudjuk őket pótolni. Nem arról kell beszélni, hogy ki nincs itt, hanem arról, hogy kire számíthatunk a jövőben. Abból a szempontból is fontos az Eb utáni első mérkőzés, hogy a szurkolókat magunk mellé állítsuk, és együtt menjünk végig azon az úton, amelyen majd reményeink szerint kijutunk a világbajnokságra. Sok újdonságot nem csináltunk az edzéseken, mivel több játékos is klubváltáson esett át, és fejben azért inkább erre koncentrálnak. Azt szeretném, ha a hozzáállás ugyanolyan jó lenne, amilyen az Európa-bajnokságon volt. A magyarok elleni meccset optimistán várom.

Sokkal jobb formában vannak a játékosaink, mint az Eb előtt. Igaz ez Szoboszlai Dominikra úgy, mint Schäfer Andrásra vagy Kerkez Milosra. Varga Barnabás is biztosan kezdeni fog, lehet, hogy végigjátssza a meccset, majd meglátjuk.”

Marco Rossi reagált Julian Nagelsmann feltevésére, miszerint az Eb-hez képest támadóbb szellemben lép pályára a magyar válogatott a németek ellen.

Általában annyit tudunk támadni, amennyit az ellenfél enged. Szeretnénk tartani a labdát, de ismerjük a német válogatott minőségét, tőlük függ, mennyit lesz nálunk. Mindenesetre félelem nélkül fogunk pályára lépni ellenük, mindenki bizonyítani szeretne azután, hogy az Európa-bajnokságon kikaptunk tőlük.


forrás: nemzetisport.hu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

48. vebgy* |Válasz erre: 43. dvtk-3534
2024-09-09 16:41:23 Fekete öves, Veterán
Radiról majd akkor derül ki, hogy milyen, ha egy teljes bajnokságban teljesít minimum úgy (kivéve egy-egy szégyenteljes meccset...) mint a tavasszal. Eredményeket tekintve...
2024-09-09 15:52:17 Piros öves, Fanatikus tag
Szerintem benne volt már ebben a taktikai változtatásban az is, hogy Rossi megelégelte a média és a nép, kommentek nyomását (nem biztos, h engednie kéne ennek egy kapitánynak) és megmutatta, hogy itt van nektek "basszátok meg", ennyire képes így a válogatott. Egyszerűen csapatszinten is nehéz, még bunkerfocival is kompenzálni egy ilyen válogatottat nemhogy nyíltabb focival.
2024-09-09 09:50:09 Piros öves, Fanatikus tag
Ja, mondhatni kísérletezett mind2 csapat. Csakhogy Mi a legjobb 11el, ők nem épp a legjobbal álltak ki és ha nálunk nincs 1-2 alapember, akkor még plusz vagy mínusz 2-3 gól, attól függ honnan nézzük, de a lényeg akkor is az, hogy hatalmas a különbség a kárunkra. Nagelsmannal is rábasztunk, mert ő elég maximalista. Még valami: Mi mindig a legjobbunkkal állunk ki, mert nagyon fontos minden meccs, hogy végre legyen már valami jó eredmény, máshol ez nem így van, kipróbálnak új játékosokat is. Mi is kísérleteztünk most, kipróbáltunk új játékosokat, új taktikát (a közvélemény, média nyomására is...tévesen) de mindig rá kell jönnünk, hogy szintünk ilyen csapatok ellen: a bunker. Sajnos!
2024-09-09 08:14:27 Fekete öves, Őstag
Annyiban igaza van perecnek, hogy az NL-t a barátságos mérkőzések helyett hozták létre. Itt lehet kísérletezni, új taktikákat élesben kipróbálni. Tétmeccs, de nem nagy téttel. Ahogy wolfi írta, ha a kövi meccset behuzzuk, akkor ok. Viszont az 5 gombóc, minden hogy sok.
2024-09-09 06:44:42 Fekete öves, Veterán
Ez a csapat, és a taktika is több sebből vérzik - egyenlőre -, bár rohadt sok "futball edző", nem beszélve az ellendrukkerekről, most csapkodják a seggüket a földhöz örömükben! Aki úgy gondolja a nekünk bármikor is lehet esélyünk az ilyen csapatok ellen, az vagy hülye, vagy nem ezen a bolygón él. 1-1 meccs jól kijöhet, de több nincs benne, még akkor sem, ha mondjuk az egész kezdőnk top bajnokságban játszana. Nagelsmann nagyon jól fiatalított, bejött neki, ott a nagyképűeket ki lehet hagyni "annyira" nem érzi meg a csapat! Az 5-ös kolbász szégyen ettől függetlenül! Kíváncsian várom a Bosnyákok elleni meccsünket, mert ott lehet 1 szusszanásnyi előny ha nyerünk. Marco remélem ki....... sokáig marad, mert jobb nála nincs. Egyenlőre biztos.
43. dvtk-3534* |Válasz erre: 38. Spirálfüzet (kockás)
2024-09-08 20:13:00 Fekete öves, Veterán
Ezek szerint Radenkovic mégsem csapnivaló? :D
Loki ellen győzelem vele és észrevette hogy Sentic fényévekkel jobb kapus mint odyntsov …
42. sheldon |Válasz erre: 41. lokal
2024-09-08 17:43:16 Piros öves, Fanatikus tag
Ez egy magánklinika volt. Nem mondom a nevét. Nem a fiatal doki volt a hibás. Ült egy üres szobában egy laptoppal.
41. lokal |Válasz erre: 40. sheldon
2024-09-08 17:27:18 Fekete öves, Őstag
Egy rossz orvos attól nem lesz jó, ha magán szakrendelése is van. Amúgy kell tudnia receptet felírni elvileg. De a cetlis dolgot végképp nem értem, mert ambuláns lapot ad, ahol javaslatban leírhatja a gyógyszer nevét.
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...