Banner

Menesztették Máté Csabát

Szerző: objektív | 2024-10-28 09:49:00

Pont nélkül zárta rövid debreceni pályafutását az edző


A dvsc.hu tegnap tette meg a bejelentést, mely szerint a klubnak és Máté Csabának a jövőre vonatkozóan elválnak az útjai. Máté Csaba nem hozta meg a várt eredményt a csapat eredményességét illetően, sőt, az elmúlt 5 forduló egyikében sem tudott pontot szerezni az általa vezényelt csapat. Az "i"-re a pontot a hétvégi fehérvár elleni vereség tette, ahol a Loki 2-0-ás vereséget szenvedett a vendéglátótól.

Az első 5 fordulóban a csapat 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel állt középmezőnyben a tabellán. Nyilván nem ilyen folytatásról álmodtak sem a vezetők, sem a szurkolók, így a szerződés hamar felbontásra került. Kérdés az, hogyan gazdálkodja majd ki a volt edző lelépési pénzét a klub, ugyanis Máté Csabával a szerződés a 2025/26-os bajnokság végéig szól, plusz 1 éves opcióval.


A klub honlapja az alábbi sorokkal közölte a hírt:

A DVSC vezetése a vezetőedzővel közösen értékelte az elmúlt időszakot, s az a döntés született ,hogy elválnak a klub és a Máté Csaba vezette szakmai stáb útjai, hiszen a gárdának új impulzusokra van szüksége. Máté Csaba nehéz pillanatban vette át a Loki vezetőedzői posztját, személyében kiváló szakembert és nagyszerű embert ismertünk meg, aki mindent megtett a klubért, azonban az előző meccsek eredménytelensége azt jelzi, hogy más szakmai utat kell választani.

Máté Csabának, illetve segítőinek, Máté Rolandnak és Éger Lászlónak köszönjük a DVSC-ért végzett munkát. Fontos elismerni, hogy az elmúlt hetek sikertelensége nem kizárólag edzői felelősség, ebben mindenkinek, így a játékosoknak is szerepük van. A jelenlegi helyzetből való mielőbbi kilábalás közös felelősség és ehhez összefogás szükségeltetik.

A következő két mérkőzésen, a keddi, mezőkövesdi kupatalálkozón és a vasárnapi, Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a Lokit, munkáját Madar Csaba is segíti.

Közösségi oldalán üzent Máté Csaba a távozását követően:

Nagy reményekkel és motivációval érkeztem Debrecenbe, de sajnos az eredmények nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Köszönöm a szurkolók, a szakmai stáb, a vezetőség és a játékosok támogatását! Kívánom, hogy a Loki minél előbb visszataláljon a helyes útra.


fotó: dvsc.hu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-10-28 14:50:11 Zöld öves, Tag

Kicsit mintha elvesztették volna az irányt Debrecenben. Blagojevics kirúgása is furcsa volt, Máté kinevezése szintén, közben pletykálják, hogy anyagi gondok is lehetnek a klubnál, beszélnek Dzsudzsák-uralomról, stb.. 

Ugyanaz a helyzet, mint nálunk. Van egy tengődő labdarúgó csapat, miközben a másik kedvenc (nálunk a női kosárlabda, Debrecenben a női kézilabda) meg az európai színtéren is keményen megállja a helyét.

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...