Banner

Még jobbak szeretnénk lenni

Szerző: dfcwolf | 2024-09-03 08:40:00

Sajtófigyelő - dvtk.hu

A dvtk.hu riportja, Völgyi Péterrel

Hazatért Ruandából a női válogatott, amely megnyerte a Kigaliban rendezett világbajnoki előselejtező tornát, így részvételi jogot szerzett a Vb-selejtezőn való részvételre. Völgyi Péter, a válogatott szövetségi kapitánya tornagyőzelemmel debütált, azonban nincs idő megállni, hamarosan kezdődik a hazai bajnokság. A nemzeti csapatról, illetve a felkészülésről kérdeztük.

- Milyen volt a ruandai torna, milyen tapasztalatokat szerzett a csapat?
- Tele voltunk kíváncsisággal az indulás előtt. Nem tudtuk mire számíthatunk, milyen körülmények fogadnak bennünket. Maga a torna egy tökéletesen megszervezett esemény volt, impozáns körülmények között játszottunk, extra volt a szállásunk ès az étkezés is. Volt lehetőségünk megismerni a fővárost. A torna utáni nap eljutottunk Kigali egy olyan részére, ahová turisták nem nagyon mennek. Itt nagyon sok minden átértékelődött bennünk. Összességében pozitív élményekkel térhettünk haza, és nagyon felemelő érzés volt, hogy a Baptista szeretetszolgálatnak köszönhetően helyi gyerekekkel is találkozhattunk, akik aztán a lelátón szurkoltak nekünk. Ezalatt a csapat a pályán és azon kívül is folyamatosan épült, aminek szintén nagyon örülök.

- Ez volt az első tornád, melyen a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként vettél részt, és rögtön tornagyőzelemmel debütáltál. A közeljövőben a nemzeti csapat érdekelt az Eb selejtezőn, majd – reményeink szerint- az Eb-n, illetve a vb-selejtezőn is. Le lehet vonni tanulságokat ezekre az előttünk álló feladatokra vonatkozóan a Kigaliban mutatott játékból?
- Sem túlértékelni, sem alábecsülni nem szabad ezt a sikert. Egy, a FIBA által rendezett tornán vettünk részt, majd lettünk végső győztesek, ráadásul az All-star ötösbe is két válogatott játékost adtunk, Kiss Virágot és Lelik Rékát, aki mindemellett a torna MVP-je is lett. Nagyon jó lendületet és alapot szereztünk magunknak a további munkához. Az Eb-ről nem lesz olyan könnyű a kijutás a világbajnoki selejtezőre, így külön örülök, hogy mi ezt már abszolváltuk, így teljes mértékben az Eb selejtezőkre és remèlem utàna a kontinenstornára tudunk koncentrálni.

- Rendhagyó módon egy válogatott összetartásra esett a felkészülés kezdete. Hogy sikerült az alapozás?
- Négy hét állt rendelkezésre, ebbe sok mindent kellett belesűríteni. Pillanatok alatt kellett jó fizikai állapotba kerülni a játékosoknak. Ez meg is történt, de ezért már a válogatott felkészülés előtt is sokat tettek, mindenki egyéni edzéseket végzett. Most egy hét pihenőt kaptak. Lelik Réka, Kányási Vera és Miklós Melinda szeptember első napjaiban csatlakozik. Milica Jovanovic a montenegrói válogatottal vett részt a mexikói előselejtezőn, és ott nyújtott kimagasló teljesítményt, ő is később csatlakozik emiatt.

- A válogatottban szereplő diósgyőriek milyen formában és állapotban vannak?
- Melindának ez a torna egy tapasztalatszerzés volt. Őt elsősorban fizikálisan kell majd építeni. Vera és Réka sokat ès hasznosan játszott a torna egésze során, reméljük ez a lendület átível a klubszezonra is.

- Hogy alakul a DVTK HUNTHERM felkészülése?
- A légiósaink közül Ana és Monika, valamint az új játékosunk, Aleksa is megérkezett. Most orvosi felméréseken vesznek részt, ami megteremti az alapot a közös munkára. Ezt követően elkezdődnek az edzések. Nagy változás nincs a csapatban, 4 hét áll rendelkezésünkre, ez alatt kell minden munkát elvégeznünk. Részt veszünk a Szaniszló Sándor emléktornán, ezt követően pedig Rózsahegyre utazunk egy felkészülési tornára.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET >>>

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-09-03 23:13:41 Fekete öves, Veterán
A legjobb kezekben a válogatott...
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...