Banner

Marco Rossi: A rossz kezdés alapjaiban határozta meg az Európa bajnokságot

Szerző: amigeleken.hu | 2024-06-27 13:11:00

A szövetségi kapitány a hazaindulás előtt sajtótájékoztatóval zárta le az Európa-bajnokságot.


Szerda este eldőlt, hogy a többi csoport eredményeinek kedvezőtlen alakulása miatt a magyar válogatott nem került a legjobb csoportharmadikok közé, így nem jutott be az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hazaindulás előtt, csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatóval zárta le az Európa-bajnokságot a válogatott weileri sajtóközpontjában.



Természetesen mindenki csalódott, hogy az elmúlt napok feszült várakozása után nem sikerült továbbjutni a nyolcaddöntőbe – kezdte a sajtótájékoztatót Marco Rossi. – Az előző Európa-bajnokságon néhány percen múlt a németek elleni siker és a továbbjutás, most gólkülönbséggel maradtunk le a nyolcaddöntőről. Mindenkit bánt a kiesés, de előre kell tekintenünk, még akkor is, ha most nagyon nehéz a jövőről beszélni. Nem kritizálom a játékosokat, megtették, amit tudtak, de páran nem voltak csúcsformában az Eb-n, bízom benne, hogy a következő sorozatokban jobb általános állapotban lesznek majd a keret tagjai. Számomra rendkívül stresszes volt ez az Európa-bajnokság, nem tudtam élvezni egyetlen pillanatát sem. A szörnyű kezdés rendkívüli módon befolyásolta a tornát, hiába jöttünk vissza a folytatásban, a hangulatot alapjaiban határozta meg a Svájc elleni első félidő. Most még nehéz a jövőről beszélni, kell néhány nap, mire leülepszenek az élmények, de remélem, hogy a csapat kivívja a következő nagy tornákon való részvétel jogát is. Az Európa-bajnokság egyik nagy tanulsága, hogy az első meccs a legfontosabb, rendkívül fontos a jó kezdés, legalább a vereség elkerülése, mi sajnos nem tudtunk pontot szerezni Svájc ellen. Sok területen lehet még fejlődni, a pálya minden részén követtünk el hibákat, de eddig is a csapatmunka hozta meg a válogatott sikereit, és ezt követően is erre lehet alapozni.


forrás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-06-29 10:05:16 Kék öves, Tag
A kapitány hibázott !! Elismerte !! Ennek ellenére szeretném ha maradna !!! Hibázott már akkor amikor a kapitányt az közvélemény nyomására az értéke és nem a tapasztalata alapján választotta ki . Szoboszlai tehetséges nagyképű játékos és nem biztos hogy a csapat előtt is van tekintélye !! A kapitány hibázott a Svájc elleni taktikába, összeállításba ! Az előzmények alapján túl nagy volt a csapattal szembeni várakozás !! A válogatott játékosok nagy részénél a biztos pénz a club elsődleges , így a sérülésveszély miatt nagyon kímélik magukat , /Rosszi szerint nem voltak olyan állapotba/ A fő ok szerintem a bundázásra alkalmas lebonyolítás !! Lásd Angolok, Portugálok ,stb !!
2024-06-28 21:22:37 Zöld öves, Tag
Jó lenne ha maradna, kérdés mennyire van megfáradva, mennyi erőt érez ahhoz, hogy a VB-selejtezőt még végigvigye.

Nekem az első élményem nagy világversenyről a '86-os VB volt, a szovjetek elleni 0-6-tal. Az a meccs és eredmény futballöntudatra akkor ébredő gyerekként eléggé belém égett... A futballöntudatra most ébredt fiaimnak az első élménye a skótok elleni meccs volt nagy világversenyről. Remélem ez beléjük égett, és azt az élményt, amit Csoboth gólja szerzett, azt örök életükre magukkal viszik. Lehet, hogy sokan kudarcként értékelik ezt az EB-t, de ha sok olyan gyerek van, akik ugyanezt az élményt átélték, mint a fiaim, és ez adja meg nekik azt a lökést, hogy később ők alkossanak valami nagyot játékosként vagy edzőként, akkor már sikeres volt ez az EB.
2024-06-28 17:12:13 Barna öves, Tag
Meg az elcsalt merközesek es a tapinthato rasszista gyülölet es politikai agenda eröltetese. Ilyen ellenszelben a vilag egyetlen valogatottja sem jutott volna tovabb. Ott voltam, lattam, hallotta. De Csoboth goljat az utana következö extazist senki nem fogja elvenni tölünk.
6. Carfiff |Válasz erre: 5. Csakegynap
2024-06-28 10:44:59 Lila öves, Tag
Minden mondat igaz Szalai stb ..... felejtős , Rossi maradjon ha akar ( utána Lőw Zsolt lenne jó szerintem)
2024-06-28 08:21:36 Barna öves, Fanatikus tag
Szerintem a VB selejtezőt még vele kéne végig csinálnunk, most kicsit meg kell újulnunk, a nem játszó, formán kívüli játékosokat elfelejteni amíg újra nem kerülnek játékba. Gondolok itt elsősorban Szalaira. Nálam Kleinheisler már rég óta felejtős, de Lang, Fiola is mehet már. Egyszerűen nem tudják már a korábbi szintjüket hozni. Dárdai,Orbán mellé kéne megtalálni a megoldást.

Egyébként így pár nap elteltével, már kezd olyan érzésem lenni, mint a legutóbbi vesztes kupadöntő után. Azt a napot, az utazást, a szurkolást és azt az utolsó pillanatos gól utáni extázist, soha senki nem fogja elvenni tőlünk. Most ugyan ez a helyzet Csoboth góljával kapcsolatban. Ez egy életre szóló élmény, egy olyan, amire évekkel visszagondolva is libabőrős leszek és jó érzés tölt el.

Ott utána a bíró tett nekünk keresztbe, most itt részben a többi csapat számolgatása. De az élmény, örök.
2024-06-28 06:50:42 Fekete öves, Veterán
Az első meccsben ő is benne volt, ugyanúgy mint a csapat. De így alakult. Ebből le kell szűrni a konzekvenciát, oszt haladjunk, mert jön a következő kihívás.
3. perec (lédús) |Válasz erre: 1. joshi77
2024-06-27 22:33:06 Piros öves, Őstag
... szó sincs kudarcról..
2024-06-27 21:26:48 Fehér öves, Lelkes újonc
1986-tól 2016-ig gyötrödés 30 év "semmittevés"!Nincs elég meríési lehetőség,a magyar genetikailag alkalmatlan stb szövegekkel!2016 egy "nevesincs"kapitánnyal kijutás 2021 a covid miatti csúszással tisztes eredmény!Közben némi erősödés hisz nemzetközileg "jegyzett"játékosok is fellelhetők a keretben!"Hatalmas"elvárások első mérkőzés:"Kapitányi hiba és kishitűség!2.mérkőzés:a rendező csapat ellen hátszélben nagyszerű első félidő ,egy sérült világmegváltónak kikiáltott Szoboszlaival aki pont annyit hozott ki magából amennyit tudott!3. mérkőzés:tudatosan átadjuk a területet,hisz a skótok nem tudnak mit kezdeni a lehetőséggel!Horror ütközés szomorú véglettel!Még nagyobb elszántság 100.percben szerzett örömmámorgól!Szlovák -Román megbeszélt x Angol semmittevés ,Portugál B csapat a tizenegyest megelőző szituációban a Portugál kapus a grúz lövést nem engedte el úgy,hogy nem ért bele senki hanem oldalra paskolta újabb helyzetet teremtve!....Ennyi!
2024-06-27 20:55:44 Fehér öves, Lelkes újonc
Ennyi ez a realitás elismerte a hibáját az első meccsel kapcsolatban!Ó is ember ezáltal hibázik!Majd jön a siherehad illetve a magyar "szakmai elit"és megmondják a frankót"!Azonnali váltás szükséges"nevezzük ki a nemzet új Mezey Gyuriját a keresztnév még egyezik is !Nonszensz de sajnos a többség véleménye ez hisz "kudarcot"vallottunk!Vagy mégsem?Döntse el mindenki saját belátása szerint!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...