Banner

Lelik Réla: Miskolcon nem nézők vannak, akik ha valami sikerül, akkor tapsolnak

Szerző: amigeleken.hu | 2024-09-20 09:59:00

Sajtófigyelő - hunbasket.hu


A bajnok Diósgyőr válogatott játékosát, Lelik Rékát választották az előző évad legjobb női kosárlabdázójának.



Réka utánpótlás korában a Csata DSE játékosaként is több egyéni díjat "söpört be" különböző korosztályos döntőkön. Az előző évadban a DVTK történelmi tettet végrehajtó, első ízben bajnokságot nyerő csapatának és a válogatottnak is kulcsjátékosa volt.

Rékával a hunbasket.hu-n olvashatunk interjút sikerei hátteréről.Ebből idézünk.


Aki utánpótlás szinten is hosszabb ideje követi a kosárlabdát, tudhatja, jópár éve nem nagyon volt olyan lány korosztályos döntő, amelynek végén az egyéni díjazottak között ne hangzott volna el a neve. Most felnőtt szinten is a legjobb lett. Mennyiben más ez a díj, ez az elismerés, mint az a sok, amelyeket utánpótlás korú játékosként szerzett?

A legnagyobb különbség az, hogy az utánpótlás döntők után kapott díjak azok gyakorlatilag egy hosszú hétvégén nyújtott teljesítményre vonatkoztak, ezt az elismerést viszont egy egész évad során mutatott játékért kaphattam, így tehát ez önmagában is értékesebb. Az pedig, hogy a felnőttek mezőnyében érdemeltem ki, még szebbé teszi az elismerést.



Miután megnyerték a bajnokságot a Diósgyőrrel, számított rá, hogy öné lehet a díj?

Nem, dehogy, már csak azért sem, mert bevallom, nem is tudtam, hogy lesz ilyen díjazás. Amióta kosarazom, csak egy adott naptári évre vonatkozóan díjazták a legjobbakat, úgyhogy az egész teljesen új dolog volt nekem.



És hogyan fogadta?

Az elismeréseknek nyilván örül az ember, ugyanakkor nem fog megváltoztatni, ugyanúgy fogok edzeni, készülni, mint eddig, hogy még tovább fejlődhessek.



Azért úgy véljük, ebben a díjban az is benne van, hogy a Diósgyőrrel megnyerték a bajnokságot...

Egyértelmű. Egy jó, jól összerakott, közösségként is jól működő csapatban egyértelmű, hogy egyszerűbb, könnyebb jól játszani, tehát ez, bár az elismerést én kaptam, valahol a csapaté is.



A miskolci csapat meccseihez képest Budapesten azért feltehetően elég - mondjuk így - családias légkörben játszhatott. "Hangulatilag" mennyiben más az előző csapataihoz képest a DVTK-ban játszani?

Teljesen. Szívből kívánom, hogy mindenki, aki elkezd kosarazni, éljen át valami hasonlót, mint amit mi folyamatosan megélünk a Diósgyőrrel. Miskolcon nem nézők vannak, akik ha valami sikerül, akkor tapsolnak - persze ezt is megteszik -, hanem folyamatosan űznek, hajtanak minket, és a nehéz, kritikus szituációkban pedig abszolút mellettünk állnak. Nagyon sokszor segítettek át minket a nehéz szituációkon, így egy-egy nagy győzelem után érthető, hogy közös az örömünk.



Most, hogy a felnőttek között is a legjobb lett, mondhatjuk, hogy nyílegyenesen ível felfelé a karrierje?

Ahhoz, hogy ez eddig így alakult, nagyon sok dolognak kellett történnie, kezdve a jó alapoktól, amelyeket a Csatában kaptam. Tervezgetni nem nagyon szoktam, viszont eddigi pályafutásom során többször kellett döntéseket hoznom, és ezek szerencsére eddig helyes döntéseknek bizonyultak. Úgy mondhatnám, hogy eddig az elképzeléseimnek megfelelően alakult a pályafutásom, de szeretnék tovább fejlődni, még jobb, főleg nemzetközi eredményeket elérni klub és válogatott szinten egyaránt. Ezek elérése érdekében pedig még nagyon sok munka vár rám.


Tovább a hunbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: hunbasket.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...