Banner

Károlyi Andrea: A festékből és a padról érkező pontokban fölényben vannak a spanyolok

Szerző: amigeleken.hu | 2024-10-24 12:52:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A szerdai nagyüzem után csütörtökön egy magyar csapat lép pályára a FIBA nemzetközi kupasorozataiban. Igaz, ez egy hamisítatlan csoportrangadó lesz, melyen a DVTK HUNTHERM a Salamancát látja vendégül.

A csütörtöki találkozó előtt a wbasket.hu állandó szakértőjét, a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga- bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


DVTK HUNTHERM – Perfumerias Avenida Salamanca

„Az a nagycsapatok ismérve, hogy rosszabb játékkal is tudnak fontos mérkőzést nyerni. A DVTK szintlépésének kérdéséről sokat beszéltünk az utóbbi időben és annak az is eleme, amit múlt szerdán láttunk a Schio ellen. Amikor a Pécs és a Sopron meghatározó szerepet töltött be az Euroligában, akkor sem arról szólt a történet, hogy ezek a csapatok aktuálisan mindig a legjobbjukat hozták. Akadtak hullámhegyek, hullámvölgyek, de egy adott szint alá nem mentek. Amíg szerdán a másik Euroligás csapatunkra, a Győrre azt mondtuk, hogy nehéz erőt meríteni a korábbi mérkőzésekből, addig a DVTK ezt meg tudja tenni. Akár a Schio meccsből, akár abból, hogy a Cegléd ellen Aho Nina vissza tudott térni és hasznosan játszott, óriási szükség van rá a külső rotációban.

A Schio elleni mérkőzés, amikor nem jó játékkal, de felszántva a parkettát megnyer egy rangadót a csapat, jót tesz a játékosoknak, az öltözői hangulatnak, illetve a szurkolók és a játékosok kapcsolatának. A múlt heti beharangozót azzal zártuk, hogy olyan győzelemre lenne szükség a DVTK-tól, ami pluszt adhat. Ezt a célját is elérte a mérkőzés. Biztos alapnak az egyik pillérét láthattuk. A kedvező előjeleken túl a Salamanca ellen a hazai pálya és az is a DVTK mellett szól, hogy egy nappal többet pihenhettek. Bár ezek a diósgyőriek javára billentik a mérleg nyelvét, de a Salamanca egyáltalán nem könnyű ellenfél. Erős és mély a keretük, a spanyol válogatottak mellett kiváló légiósokkal dolgoznak. Ráadásul Arella Guirantest biztosan hajtja a bizonyítási vágy. Még akkor is, ha nem rosszban váltak el, de egykori csapata ellen minden sportolót hajt ez.

Két meccs alapján korai még messzemenő következtetéseket levonni az összehasonlító statisztikából, de láthatunk figyelmeztető jeleket. A festékből és a padról érkező pontokban már most fölényben vannak a spanyolok. Jóval több pont érkezik mindkét területről, mint a Diósgyőrnél. Ezt kell valamennyire ellensúlyozni. Egyszerű példával élve, ha csütörtök este is meglesz a 11 pontos különbség a festékben, akkor nem borítékolható a győzelem. A DVTK mérlege az eddigi két Euroliga főtáblás szezon alapján 2-4 spanyol csapatokkal szemben. A spanyol-francia riválizálást is az teszi érdekessé, hogy ellentétes játékot játszik a két nemzet. A DVTK játéka inkább hajaz a franciákra, de abban az esetben, ha a spanyolok nagy ritmusú játékát tudják limitálni, akkor jók lehetnek.

Természetesen az a csoport is a félidejéhez érkezik. Ebben akár az az extrém helyzet is előállhat, hogy négy 3-3-as mutatóval álló csapat lesz a végén. A DVTK esélyeit javítja, hogy a Schio – Salamanca és a Salamanca – Landes párharcokban is nagy pontkülönbségek alakultak ki. Esetleges vereség esetén is fontos, hogy az a lehető legminimálisabb legyen.”


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...