Banner

Kányási Veronika: Ismét érvényesült a DVTK Aréna varázsa

Szerző: amigeleken.hu | 2024-10-18 13:04:00

Sajtófigyelő .- nemzetisport.hu


Az olasz Schiót a női kosárlabda Euroliga fontos mérkőzésén legyőző DVTK 17 pontot szerző hátvédje úgy véli, igazi csapatmunka volt a siker, és a csodálatos közönség minden holtponton átlendítette őket.

A DVTK HUNTHERM csapatkapitányával, Kányási Veronikával a nemzetisport.hu készített interjút.



Nagyon fontos győzelem volt a szerda esti a továbbjutás szempontjából. Beszéltek arról előtte, mekkora jelentősége van a találkozónak?

Nem is most, hanem mielőtt elkezdtük az Euroligát – mondta Kányási Veronika, a Schiót 70–63-ra felülmúló DVTK Hun-Therm hátvédje, aki 17 ponttal és öt lepattanóval járult hozzá a sikerhez. – Mindenkinek a fejébe kellett verni, hogy más a lebonyolítás, és már rögtön az elején minden egyes meccsnek és pontnak óriási jelentősége van. Nem úgy alakult az első forduló, ahogyan szerettük volna, hajszálon múlott a győzelem, és szerettünk volna hazai pályán bizonyítani. Úgy érzem, a múlt heti pofon is kellett ahhoz, hogy elkezdjünk dolgozni a hiányosságokon. Fontos sikert arattunk, ebből is építkezve a jövő héten igyekszünk biztosabbá tenni a helyünket a következő csoportkörre.



Ez volt sorozatban a negyedik sikerük a Schio ellen. Fekszik önöknek az olasz csapat játéka?

gen, azt kell mondanom. Mindig nagy rangadókat, rendre küzdelmes presztízsmérkőzéseket játszunk: ha visszagondolok, két éve, az első Euroliga-meccsünkön hosszabbításban kaptunk ki, azóta parázs párharc a miénk. A Schio kerete azért kicserélődött, változott a csapat, de az alapkoncepció ugyanaz.



Lehetett köze a fordulathoz annak, hogy bedobta a dudaszós triplát az első negyed végén? Addig biztos előnyt épített ki a rivális.

Lélektanilag mindenképpen jót tett, hogy beesett a tripla, de nagyon sok fordulópont volt a találkozón. Amikor jött fel a Schio, valaki rendre hozzátett egy kicsit, átlendítette az együttest a nehézségeken, szóval igazi csapatmunka volt ez a győzelem.



Mi volt a nagyszerű második félidő kulcsa?

Szerintem az, hogy bíztunk a saját játékunkban, és a védekezésünket sikerült kicsivel még agresszívabbá tenni. Tudtuk, ha folyamatosan őröljük az olaszokat, előbb-utóbb elfáradnak, és így is lett. A csodálatos közönség minden holtponton átlendített minket, fantasztikus hangulatot teremtett, ismét érvényesült a DVTK Aréna varázsa.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...