Banner

Kaila Charles: Minden amellett szólt, hogy Diósgyőrben maradjak

Szerző: amigeleken.hu | 2024-06-22 21:50:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Ahogyan a DVTK történelmi első bajnokcsapatának gerince, benne a közeget és a társakat is megszerető amerikai Kaila Charles is tagja lesz a következő idény együttesének. A bedobóként és kiscsatárként is bevethető játékosnak a második idénye lesz a piros-fehéreknél.

A nemzetisport.hu-n megjelent interjúból idézünk.


Mielőtt a lényegi kérdésekre térnénk, megtudhatjuk, hol és miként telnek a napjai?

Washingtonban vagyok, itthon a családdal, pihenek és közben kicsit edzegetek is – válaszolta a Nemzeti Sportnak Kaila Charles, a magyar bajnok DVTK Hun-Therm 26 éves amerikai bedobója, aki a keretben lévők többségéhez hasonlóan újabb egy évig marad Diósgyőrben. – Kicsit később jön a nyaralás, a Karib-szigeteken, ahol szintén vannak rokonaim.



Újabb egy évre aláírt – miért?

Ahogyan működik a klub, amiként a menedzsment dolgozik és törődik velünk játékosokkal, a mindennapok – mind amellett szóltak, hogy maradjak. Tulajdonképpen semmi okom nem volt váltani, történelmet írtunk az Euroligában és a bajnokságban is, szóval könnyű volt a döntés. Itt már megtapasztaltam, hogyan bánnak velem, ezt a barátságos és egészséges környezetet jelenleg máshol nem tudom elképzelni.



Azért biztosan hívta néhány topklub…

Más országokból kaptam ajánlatokat, de egyiket sem fontoltam meg, mert mint mondtam, a legjobb helyen vagyok.



Először játszott az Euroligában, milyen tapasztalatokat szerzett?

Megmondom őszintén, imádtam! A versenyhelyzetet, a sok utazást, a különböző kosárkultúrájú csapatok elleni meccseket, s azt, hogy a világ legjobbjai ellen játszhatok.



Ennek tükrében mit gondol arról, miben kell fejlődnie?

Mindenben. Alapvetően nem tudtam, mit várjak az Euroligától, mert újonc voltam a sorozatban. A sok utazás, a rendkívüli fizikai igénybevétel miatt nagyon okosan, megtervezetten kell edzeni, enni-inni, a testemmel bánni. Már tudom, mi szükséges ahhoz, hogy a legjobbamat tudjam adni minden meccsen. Sok jó játékos játszik a ligában, nehéz kiemelkedőt nyújtani. A hatékonyságomon kell javítani, a dobószázalékomon, a védekezésen és a döntéshozásomon.



Az Euroliga második legjobb lepattanózója lett első idényében, ez dicséretes, az pedig megdöbbentő, hogy a Vasas elleni bajnokin 20 gyűrűről lecsorgó labdát gyűjtött…

Emlékszem, nem játszottam jól, kevés pontot dobtam és sokszor eladtam a labdát. Ez frusztrált, mert szenvedtünk csapatszinten is, gondolkoztam, mit tehetnék. Aztán úgy döntöttem, megszerzem a labdákat, elmegyek mindenért, így jött össze a húsz lepattanó.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotók: jaboers



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...