Banner

Így vette meg Leisztinger a Honvédot

Szerző: dfcwolf | 2024-09-06 08:43:00

Sajtófigyelő - 444.hu

Leisztinger továbbra is Sánthával üzletel?


Lassan egy hónapja annak, hogy megérkezett az új tulajdonos a kispesti focicsapathoz az amúgy Újpest-szurkoló Leisztinger Tamás személyében, de egyelőre nagyon sok változást ebből nem igazán érzékelhetnek a szurkolók. A szezon hat meccséből a csapat csupán kettőt nyert meg, mellette egy döntetlen és három vereség a mérleg, amivel az NB II.-es tabella 11. helyén áll a Honvéd. Nem szólalt meg az új tulajdonos sem arról, hogy mi volt a motivációja a klub megvételekor, ahogy azt sem tudni, milyen tervei és elképzelései vannak. Furcsa ez annak ismeretében, hogy 2010-ben a Diósgyőr megszerzése után még nyilatkozott az Észak-Magyarország érdeklődésére (az interjú azóta lekerült az oldalról):

Maradjunk annyiban, hogy egy Magyarországon vállalkozásokat működtető ember esetében nem baj, ha szerepet vállal olyan ügyekben, ami egyébként is fontos neki, főleg akkor nem, ha például az ország első számú politikai vezetőjének is fontos ugyanez az ügy.

Hogy ez a Honvéd esetében is megállja-e a helyét, azt nyilatkozat hiányában nyilván nem tudni. Mindenesetre a kispesti szurkolók gyanúm szerint nem biztos, hogy nagyon elégedettek, hiszen már az előző, metalcomos vezetés idején is a konkrét terveket és stratégiát hiányolták. A Honvéd FC Kft. új ügyvezetője az ex-haladásos Séllei Árpád és az új sportigazgató, Fórizs Sándor összesen tizenegy mondatban letudta a megszólalást. Fórizs a klub honlapjának annyit árult el a jövőt és az új vezetés elképzelését illetően, hogy:

vannak terveink, fokozatosan kell építkeznünk és jobbá válnunk.

Leisztinger Tamás kicsivel több mint 7 milliárd forintos adóssággal vette át a klubot, ami csupán néhány százmillióval kevesebb a tavaly év végi állapotnál. Az előző vezetés mellett már Leisztinger Tamás is meghitelezte a Honvédot, ez már a hitelbiztosítéki nyilvántartásból derül ki.

Augusztus 2-án 240 millió forintos kölcsönt adott a klubnak Leisztinger, pontosabban a Honvéd közvetlen tulajdonosaként szereplő Arago-Sport Kft., amiért cserébe elzálogosították a klub várható bevételeinek egy részét.

A nyilvántartás szerint ugyanis zálogjogot jegyeztek be:

  • a játékjog jövőbeli értékesítéséből származó vételár klubra eső korlátozott részére,
  • a vagyoni értékű jogok értékesítéséből származó követelésekre
  • és a jegyértékesítésből származó követelésekre.

Leisztinger Tamás. A Forbes legfrissebb kimutatása szerint a 22. leggazdagabb magyar 100,5 milliárd forintos becsült vagyonnal. A nagyvállalkozó a kassai fociból sem szállt ki, ott fociakadémiát is épít, amit a magyar kormány is támogat.

ELOLVASOM A TELJES CIKKET>>>

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

10. piros79 |Válasz erre: 2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2024-09-08 19:52:04 Barna öves, Fanatikus tag
Barabásékat (HELL) a kocsik, az autóversenyzés hozza lázba, magasról tettek a miskolci labdajátékokra. Dehát a cégük "túl jól ment" és bekopogtak hozzájuk is. A hírek szerint tulajdonrészt kértek fentről. Azt nem tudni pontosan mi lett az egyezség vége, de a szövetség megköttetett. Látszik ez az építőipari és ingatlan vonalon is, meg persze hogy "hirtelen" megszerették a Diósgyőrt.

Lejsztinek más a történelme. De persze ő sem ellensége magának. És ebből kifolyólag a NER-nek sem, ahogy azt itt, a szóban forgó cikkben ő maga is elmondja. Ajánlották neki, hogy keressen egy ilyen elfoglaltságot. Keresett is, anno ezt is elmesélte, hogy keveredett ide. Aztán amikor évekkel később "megkérték", hogy adja el a szállodáit (többek közt a Palota szállót) a párt főtitkárunk vőjének akkor szépen együttműködött, de azért bemorcizott. És egyébként se tetszett neki ez a diósgyőri focis pénztemető. Úgyhogy feltelefonált, hogy nem jó a cashflow és keressenek rá valakit. Mivel senkinek nem kellett így kerültünk az ország gázszerelőjéhez illetve a főkőműveshez.

Dehát Kispest azért mégiscsak Kispest, nem lehetett elengedni úgy mint a hálaadást, akarom mondani a Haladást. Szóval valakinek megint beugrott Lejszti neve. Kipróbált harcostárs. Hogy miben egyeztek meg, azt mi persze nem tudjuk. Csak annyit tudunk, hogy fent valahol, valamelyik adóbevételi gyüjtőszámlán az adóforintok elvesztik közpénz jellegüket. (Ők mondták). Szóval emberünk sem fog munka nélkül maradni ebben a mostani langyiban. És így mindenki boldog.

A probléma az Béláim, hogy az ilyen szocio-kommunista országokban valahogy mindig kátyúsak az utak.
2024-09-07 13:29:27 Fekete öves, Veterán
Itt mindenki mindennek a tulaja, felelőse, eredményt meg majd én mutatok fel, vagy éppen körülöttünk mindenki... Mikor szembejön a valóság.
2024-09-06 20:06:40 Zöld öves, Tag
A tulajváltáskor nem ment minden? Eger, Salgó, DVTK SE, a foci, a kosár és a többi is? Kassával együtt? Ott nem Szabó T. az ügyvezető?
7. dvtk-3534* |Válasz erre: 6. wexeye
2024-09-06 19:48:01 Fekete öves, Veterán
Lt is pozícióban van Ha Kassa a régióhoz számít mert az ottani akadémiát ő finanszírozza .
2024-09-06 19:23:28 Fekete öves, Őstag
A legszomorúbb talán az,hogy a cikk nyitóoldali képén szereplők közül még mind pozícióban van a régióban LTt leszámítva
5. dvtk-3534* |Válasz erre: 2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2024-09-06 18:58:48 Fekete öves, Veterán
LT tipikus üzletember a Zs fajtából. A Kispesten klubot a Kispest jövőbeni beérkező összegének az elzálogositasaval vette meg . Jatekoseladas jövőbeni bevételei nézői bevétel jövőbeni mind zálogosítva lett, azaz banki pénz (kis részben saját) lesz a mentőöv amit a Kispest jövőbeni bevétele finanszíroz . Ha gáz van lelép a bankkal meg majd egyezkedik a klub ha tud. Roppant kockázatos ez így.
2024-09-06 18:57:50 Piros öves, Őstag
L.T. nem hülye!!!
Mindegy ki van hatalmon ,tudja mit csinál.
Nem hiába van a leggazdagabb között évek óta .
3. elzett |Válasz erre: 2. Ignacio-Sanchez-Mejias
2024-09-06 13:53:51 Fekete öves, Őstag
"Hacsak nem rajott mar arra, hogy hogy es mikent lehet ebbol hasznot huzni hosszabb tavon"
Ez itt a kulcsmondat...
A mi példánk is jól mutatja, különböző állami támogatásokból több száz milliót lehet lehívni.
A honvédnak egész jó ki akadémiaja van (volt?), azt hiszem, ők is kiemeltek, bizniszelni meg ők is tudnak, nem kell hozzá egy bajusz (lehet fórizs itt szívta magába a tudást :), produktivitásban szinte biztos, hogy felettünk vannak.
Van ott pénz kérem...
2024-09-06 13:49:03 Barna öves, Őstag
Nem igazan ertem ezt amugy. Leisztinger tulajdonkeppen feladta azt, hogy itt komoly csapat legyen. 2015 utan meg lett volna a lehetoseg, hogy idehozzon meg egy ket jobb jatekost es hosszabb tavra megalapozzak egy eremert meno csapat keretet, ehelyett levette a labat a pedalrol es B-rol nem A-ra hanem C-re lepett. (Mert a penz mashova folyik el-ahogy a hires mondasaban halhattuk ugye). Akkoriban nem volt a NER kulonleges es belterjes "csaladjanak" resze, hanem inkabb kivul allo volt-lasd a HELL evekig hitegette a vezetoseget, hogy beszall majd, mint foszponzor, de basztak idejonni, amig itt volt. Amint az uj tulajdonosi cegcsoport megvette a klubot-lass csodat a HELL rogton itt volt-. Szoval en Leisztingert egy kicsit ilyen kivulallonak lattam eddig, aki ugyan csinal uzletet a NER-rel de csak azert, mert oket Magyarorszagon kikerulni mar egyszeruen lehetetlen (Kisgomboc kategoria). Aztan hirtelen megvesz ket fociklubot is? Picit fura nekem. Hacsak nem rajott mar arra, hogy hogy es mikent lehet ebbol hasznot huzni hosszabb tavon. Kassan meg OK de a Honvednal ugyanez van, mint itt, a kozepszeruseg nem lehet cel. Elobb utobb osszerugjak a port a szurkolokkal.
2024-09-06 12:33:19 Piros öves, Fanatikus tag
Mindenkinek ajánlom megnézni a heti Ziccer podcastot, amelyben Kele Jani elmondja (amúgy nem újdonság csak épp valaki ki meri mondani, mert nem NER tag), hogy pl. a ratyinál hogyan lehetett idáig eljutni azaz közpénzen megtanulni azt, hogyan kell a "nemzet csapatát" tudás nélkül elvezetgetni (orosz és tsai) és ha gond van, akkor a vezetőségről leszedve mindenféle kritikát, évente kibaszni az edzőket, amúgy milliárdokat elégetve. A végeredmény kb. pedig az, h jelentősebb up nevelés nélkül, kb. állandóan az EL és a KL közt fog ingadozni a csapat, esélye sincs a BL-re. Kicsiben a klubunkra nagyon ráillik alias a klub vezetésre és az MBI-II közti ingázásra, edző zabálásra, tudatlanságra, pénz elherdálására, up nevelés minőségére.
Ehhez a cikkhez meg: tán megint rákoppintottak volna a maszopos matekfej kobakjára (per vagy sitt), ha nem vesz egy klubot, amiből már 1x elege lett vagy mégsem olyan szar üzlet ez???
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...