Banner

Igazságot a szurkolóknak

Szerző: dfcwolf | 2024-10-08 05:55:00

A kezdőrúgás margójára


Úgy tűnik, hogy a vásárolt kezdőrúgás nem jó ómen a DVTK számára, mert akármi is történik, mi jövünk ki rosszul belőle. Emlékszünk Senkó Zsombor esetére és most itt a következő.

Szeretném előrebocsátani, hogy én sem örültem volna, ha Diósgyőrben egy ellenfél csapatának szurkoló fanatikus veszi meg a kezdőrúgást, de le kellett volna nyelnem a békát. Biztos vagyok benne, hogy ha ez esetleg megtörtént volna, akkor sem ugrált volna be senki a pályára, hogy elégtételt vegyen, mert senki nem kockáztatna kitiltást egy ilyen miatt.

A bíró szerintem hibásan döntött és nem is adnék neki ilyen hatáskört. A klub eladta a kezdőrúgást és begyűjtött minden információt a megrendelőtől, amikre szükségük volt és ennek alapján úgy ítélték meg, hogy részükről az üzlet megköttetett. Szurkolótársunk kifizette, amit kértek, így részéről is lezárult az ügylet. Erre jön Bogár és felrúgja ezt a megállapodást. Szerinte ez provokáció volt. Az a bajom ezzel, hogy amikor játékosok mutogatnak ki a szurkolóknak és ezzel gerjesztik a feszültséget, akkor ezek a kedves sporttársak nem érzik fontosnak, hogy ilyen határozott lépéseket tegyenek. De tudom, a szurkoló a legnagyobb ellenség. Én minimum beperelném emiatt az MLSZ-t, mert nincs olyan szabály, amire hivatkoznak.

Nem csak a vendégszektorban lehetnek szurkolók vendég mezben. Lehetnek a VIP szektorban, a skyboxokban és a mixed zónában. Mindenki látott már olyan embereket, akik Fradi sállal pózolnak a diósgyőri VIP-ban. Őket milyen retorzió érte? Láttunk már onnan kimutogató fontos embereket is. Akkor sem lett lázadás a stadionban. Akkor miről is beszél a B. MLSZ? Próbálja menteni azt, amit nem lehet. Ezenkívül állítólag harcol nagyban a kirekesztés ellen és valakit az alapján ítél meg, hogy melyik csapatnak szurkol. RESPECT! Ilyen kirekesztésnek nincs helye a stadionokban! Ugyanolyan joga van a stadionban mindenkinek ott lenni! Senki sem több vagy kevesebb! Legalább is szerintünk, de az MLSz ezt teljesen másként látja.

Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy magát szurkolói médiumnak mondó és a szurkolói egységet hangoztató facebook oldal hogy írhat le olyan valótlanságot (névvel), hogy a szurkolótársa még a kapura is rá akarta vezetni a labdát? Miért nem gondolnak abba bele, hogy egyetlen ilyen kijelentés milyen károkat okoz a szurkolótársuknak és akár az egész szurkolói kultúrának? Én akkor sem írnék le ilyet, ha a saját fülemmel hallom, mert védeni kell még azt a kis szenvedélyt, ami megmaradt. Így viszont, hogy nem volt igaz és az összes országos médium átvette, rettenetesen káros. Nem mindig az a legfontosabb, hogy ki ír le hamarabb egy információt, néha mögé is kell nézni, hogy mit is okoz pár mondat.

Főleg úgy, hogy egyébként a szurkolótársunk MLSZ önkéntes és rendszeres résztvevője a válogatott mérkőzéseknek. Tudja mi a rend, mit szabad és mit nem. Eszébe sem jutott volna kockáztatni ilyen meggondolatlan cselekedetet. Nem akart mutogatni, pirózni és gólt rúgni sem akart. Hiába akarják ezt a kabátot ráadni, köszöni, de nem kér belőle.

Egyébként a nyíregyházi klub végig korrekt módon állt hozzá és így tett a DVTK is. Közben egyre több csapat frissíti a kezdőrúgáshoz kötött feltételeket és kiírják, hogy csak hazai mezben végezhető el. Szóval erre nincs szabály. Gondolkodtam, hogy mi lenne egy frappáns befejezés ennek a rövid cikknek és arra jutottam, hogy a szurkoló nem bűnöző.

Az MLSZ viszont még mindig bu…



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

13. gazember (Motoros Dolgok)* |Válasz erre: 9. rugoka
2024-10-08 19:25:36 Fekete öves, Veterán

Nem tudom, hogy melyik "részben igaz", meg melyikben nem, de sajna ez a hatályos norma...:)

2024-10-08 18:39:57 Fekete öves, Veterán

B. mlsz...hogy itt ez soha nem változik...

2024-10-08 14:47:58 Piros öves, Őstag

Ezt a Büdösbogarat nagyon el kellene már távolítani a játékvezetők közül! 

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...