Banner

Horvátország motorral: szállások és egyéb hasznos tudnivalók a túra előtt!

Szerző: dfcwolf | 2024-09-03 08:50:00

Motorral biztonságosan

Elképzelted, milyen fantasztikus élmény lehet Horvátország motorral? A festői tájak, csipkés tengerpart, változatos útvonalak örök emléket hagyhatnak Benned. Fedezd fel a korlátlan szabadság érzését és tekints új perspektívából a világra! Cikkünkben összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelned egy motoros túránál, valamint a 3 +1 legideálisabb szálláshelyet.

Mire figyelj motortúránál?

Motorozás közben csak Te létezel és a természet: a szél, az illatok és a lélegzetelállító kilátás közvetlen közelsége. Horvátország pedig ehhez tökéletes helyszín. A horvátországi motoros túra megszervezésében sokat tud segíteni a SzállásKérés is. Ha még kezdő motoros vagy, nem árt több dologra felkészülni, különben baleset-, sőt életveszélyes is lehet, lássuk a legfontosabbakat:

  • biztonságos felszerelés (ruházat stb.),
  • a motor műszaki állapota (gumik stb.),
  • közlekedési szabályok (sebességhatár stb.),
  • időjárási körülmények (viharok stb.),
  • előzetes útvonaltervezés (pihenők stb.).

Horvátország motorral: 3 +1 top szálláshely

A fentieken kívül ne feledkezz meg a megfelelő szállásról sem. Horvátország motorral gyönyörű, de egy egész napos túra után mindannyian szívesen szusszannánk egyet. Fontos tehát, hogy a vendégház, hotelszoba vagy apartman kiválasztására is kellő időt és energiát fordíts. A továbbiakban bemutatjuk a legjobb helyeket, megkönnyítve ezzel a döntéshozatalt.

1.Nagyobb társasággal mennél?

A 8 fős Ipove apartman mindössze 300 méterre helyezkedik el a tengerparttól és városközponttól is. A 3 hálótérrel rendelkező 110 m2 nagyságú szállás közelében található Put Splitske nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy motorral járjuk be Splitska mesébe illő tájait.

2.Varázslatos Horvátország motorral

Ha Horvátország motorral, akkor csakis Vrgorac jöhet szóba. A saját medencével és elbűvölő kerttel rendelkező Rusti szálláshelynél halad át a D512 főútvonal, amely rendkívül népszerű a motorosok körében, mivel csodálatos tengerre és hegyekre néző panoráma tárul elénk.

3.Szereted a kihívásokat?

Crikvenica igazi üdülőváros a hajókirándulások, vízi sportok és felejthetetlen fürdőzések rajongói számára. Ezen kívül a 3 fős Zoran apartmantól nem messze terül el a Jadranska Magistrala, amely meredek lejtőkkel és kanyargós szakaszokkal teszi izgalmassá a vezetés élményét.

+1 Romantikus együttlét kettesben

Ha romantikus utat tervezel, ahol szívesen lennél kettesben a pároddal, érdemes kipróbálni a festői Kavran településen található Katrina Stúdió apartmant. A faluról kapta a nevét a főútvonal is, amely vidéki tájegységeken halad át, többek közt szőlőültetvények és olajfaligetek mentén.

Horvátország motorral biztonságosan

Horvátország motorral lenyűgöző, de csak akkor, ha gondoskodsz a saját és mások testi épségéről. A járműved kifogástalan műszaki állapota, az időjárásnak megfelelő autógumik és a biztonságos öltözék minden motoros túra során elengedhetetlen szempontok. Ezeket nem tanácsos a véletlenre bízni, hiszen csak így leszel képes teljesen kikapcsolódni.

És ezt olvastad már?