Banner

Gera Dániel: Nagyon hosszú utat jártam be a válogatottságig

Szerző: amigeleken.hu | 2024-10-22 09:05:00

Sajtófigyelő - m4sport.hu


A diósgyőri Gera Dániel volt a hétfő esti Góóól2! vendége. Az októberi NL-mérkőzések során a válogatottban 29 évesen debütáló játékos beszámolt a nemzeti csapat keretébe való kerülésének hátteréről, az oda vezető rögös útról, valamint arról is beszélt, hogy tervez-e még klubváltást karrierje során.


„A semmiből jött a meghívó”

- mondta Gera, aki Loic Nego sérülése miatt került be a magyar válogatott keretébe. „Az egész hét alatt rengeteg érzés kavargott bennem, próbáltam mindenhol ott lenni a pályán, segíteni a csapatnak, örülök neki, hogy ez jól sikerült.”



Szóba került a Hollandia elleni debütálása után közzétett Instagram-posztja, mellyel azokat a játékosokat szeretné inspirálni, akik nem korosztályuk legjobbjai – Gerát utánpótlás-karrierje során minden bajnokságot figyelembe véve csak egyszer választották meg az adott torna legjobb játékosának.

„Tényleg nagyon hosszú utat jártam be a válogatottságig”

- fogalmazott a Diósgyőr 29 éves játékosa, akinek a meze felkerült a Sándor Károly Akadémia falára, mint a nemzeti csapatban bemutatkozó egykori nevelés.


„A felnőttkarrierem elején elég sok sérülésem volt, az volt a leghúzósabb időszakom – rá is ment az akkori párkapcsolatom. Ez egy kétéves periódus volt, játszottam is meg nem is, de igazából nem volt jó a lábam. Öt műtétem volt abban az időszakban, nem tudom, hány ezer km-t tettem meg autóval, vagy hogy hány doktort küldtem el a fenébe”

- emlékezett vissza, majd megosztott egy történetet arról, hogy egy alkalommal már pszichológushoz küldték volna, mert úgy gondolták, csak beképzeli a problémáit. Hozzátette: végül az a Fehér József segített neki, aki jelenleg a válogatott fizioterapeutája.


Felelevenítették a Nemzeti Sport 2005-ös cikkét, ahol még a Vasas-Pasarét utánpótláscsapatában játszó 10 éves játékos válaszolt a feltett kérdésekre, melyekből kiderült, hogy példaképe névrokona, az akkor Angliában játszó Gera Zoltán volt, és az is, hogy bízott benne, hogy „Matthäus bácsi” – Lothar Matthäus, a magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya – sokáig Magyarországon marad.

Gera úgy véli, klubszinten is megtalálta a számításait, illetve arról is szót ejtett, hogy testhezállónak érzi a szélsővédő szerepkörét.

„Úgy érzem, hogy befogadtak és már diósgyőri vagyok. Ha ők nincsenek, akkor szerintem nem is lennék válogatott”

- fogalmazott, majd kitért arra is, hogy Magyarországon belül már nem szeretne klubot váltani, de külföldön még szívesen kipróbálná magát.


A teljes beszélgetés – és a Góóól2! című műsor – itt tekinthető meg:


forrás: m4sport.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...