Banner

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 1-2

Szerző: Jáborcsik András | 2024-10-04 21:54:00

Erste Liga jégkorong mérkőzés - 7. forduló


Erste Liga jégkorong mérkőzés - 7. forduló

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 503 néző, játékvezetők: Korbuly Gergely, Rencz Dániel, Szabó Dávid, Kis-Király Barna

FTC-Telekom: Nagy (Földes) - Tyni, Karmeniemi, Galajda, Brady, Heino - Seregély, Crespi, Razumnyak, Kestila, Keranen - Helgesen, Vidoli, Banga, Mattyasovszky, Turbucz - Mártonffy, Tóth, Bán, Németh, vezetőedző: Fodor Szabolcs

DVTK Jegesmedvék: Vosvrda (Praták) - Masella, Shkrabov, Hunt, Pineo, Doyle - Szirányi, Szathmáry, Kuleshov, Miskolczi, Blasko - Vokla, Vojtkó, Berdnikov, Bartos, Rétfalvi - Szalay, Sánta, Lövei, Trozsák, Farkas, vezetőedző: Láda Balázs


0-1 18:59 Doyle (Pineo, Hunt)
0-2 27:11 Pineo (Hunt, Doyle)
1-2 41:11 Razumnyak (Keranen, Seregély)


Statisztika

Lövés (12:6, 19:13, 9:13) 40:32
Védés (5:12, 12:19, 13:8) 30:39
Büntetés percek (2:0, 0:2, 4:0) 6:2


A jegkorongblog.hu tudósítása szerint a miskolciak a Hunt, Pineo párosnak köszönhetően elvitték a három pontot a Tüskecsarnokból.

Az FTC-Telekom kapujában Nagy Kristóf kezdett, míg a DVTK Jegesmedvéknél Vosvrda állt a vasak között. A Fradinál ott volt a jégen a héten igazolt Michael Keränen. A 7. percben a miskolci hálóőr volt a főszereplő egy érdekes eset miatt: korcsolyapengét kellett cserélnie, ám mivel ezt nem sikerült gyorsan orvosolni, Pratáknak kellett beugrania a helyére, aztán két és fél minutummal később visszatért a légiós kapus. A 14. percben eljött az első emberelőny, a vendégek támadhattak öt a négyre, nem jutottak el érdemi akcióig, a ferencvárosiak jól védekeztek. A nyitó harmad végén a borsodiak megszerezték a vezetést: Pineo rápróbált egy kapumegkerülős gólra, Nagy Kristóf résen volt, ám a szabad korongra nem egy hazai játékos, hanem Hunt csapott le (0-1).

A második felvonás egy Galajda-helyzettel indult, Vosvrda védett, majd további két alkalommal is bravúrt kellett bemutatnia az első percben, aztán a Jegesmedvék is felvették a tempót. A 28. percben Hunt vette észre a kapu előtt üresen álló Pineót, a miskolciak csatára nem hibázott, közelről megduplázta csapata előnyét (0-2). A meccs közepén eljött az első Fradi-fór, nem tudtak zárkózni a fővárosiak. A harmad végén a ferencvárosiak kapuvasat lőttek.

A harmadik húsz percet is erősen kezdték a zöld-fehérek, ám ezúttal ez góllal párosult, Razumnyak szépített, a találatnál a debütáns Keränen gólpasszt jegyzett. A hazaiak próbáltak volna egyenlíteni, de a miskolciaknak voltak nagyobb lehetőségeik, többször is megdolgoztatták Nagy Kristófot. Amikor alig több mint két perc maradt a meccsből, Keränen magas bottal való játékért dupla kisbüntetést kapott, tehát a Fradi egy kapuslehozatal esetén is csak öt az öt elleni akciót alakíthatott ki. Fodor Szabolcsék ezt meglépték, Galajda járt a legközelebb a hosszabbítás kiharcolásához, ám nem jött össze.

A DVTK Jegesmedvék 2-1-re nyertek, vasárnap a Sportklubot látják vendégül, míg a Fradi az UTE otthonában vív derbit.


forrás: dvtk.eu, jegkorongblog.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-10-05 00:21:25 Lila öves, Tag

Gratula részemről is a győzelemhez hisz a győzelem az mindig győzelem de ha ez a Fradi ellen sikerül az csodálatos dolog!!!Szép volt fiuk!!

De gratula a kézilabda csapatnak is a mai győzelmükhöz a Békési kc ellen!!

Remélem a tirpákok ellen is legalább x-lesz de a győzelemnek is tudnék tiszta szívből örülni de nem lesz könnyű meccs!!!

2024-10-04 22:15:07 Narancs öves, Tag

Mindig jó a zöldeket verni! Bár jégkorongban mindig nagy a játékosmozgás, főleg légiósokat illetően, szóval az, hogy elhappolták az egyik legjobb légiósunkat, az benne van. De az fáj, hogy két saját nevelésünk, U21-as bajnok is ott játszik már. De a legfontosabb: nyertünk a Tüskében, szép munka! 

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...