Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-10-27 10:34:00

OTP Bank Liga 11. forduló


Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Gyors hazai góllal indult a találkozó, a csapatkapitány Nagy Zsolt lövése Colley fejéről pattant a kapuba. A vezetés megszerzése után is egyértelmű fölényben futballozott a felcsúti csapat, a vendégek erejét teljesen felemésztette a védekezés, így a támadásokra szinte már fel sem értek. A játékrész derekán fokozni tudta a nyomást a PAFC, de az előnyét nem sikerült megdupláznia, így minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A vendégek kettős cseréje ellenére a térfélcserét követően még a korábbinál is nagyobb fölényben játszott Puskás Akadémia, a miskolciak csupán másodpercekre birtokolták a labdát, így a félpályát szinte egyáltalán nem tudták átlépni. Ennek ellenére egy hazai szöglet után végigvitt kontra végén váratlanul az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek a piros-fehérek. A kapott gól rövid időre megtörte a felcsútiak lendületét, de aztán ismét átvették az irányítást, bár ebben a periódusban - elsősorban a csereként beállt Acolatse révén - már a DVTK is vezetett gyors és veszélyes ellentámadásokat. Mivel a hajrában újabb gól már nem született Ogyincov remek védéseinek köszönhetően, így maradt a döntetlen, amelynek a Diósgyőr örülhetett jobban.



Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-0 (1-0)

A vidéki fellegvárak alsóházi rangadójára mindkét együttes négy vereséggel érkezett. Ennek megfelelően az első negyedórát az óvatos futball jellemezte. Az első említésre méltó helyzet a Vidi előtt adódott, a második - félóra elteltével - a Debrecen előtt. A Fehérvár jóval többet támadott és a hetedik szögletéből megszerezte a vezetést. Rákapcsoltak a vendégek, de a szünetig hátralévő időben helyzetig sem jutottak.

Fordulás után két kihagyott fehérvári ziccer következett, majd Nejc Gradisar második találatával megduplázta előnyét a hazai gárda. A Debrecen hitehagyottan és elképzelés nélkül ment előre, míg a fellazuló vendégvédelemmel szemben a Fehérvárnak további lehetőségei adódtak. A hajrában Batik Bence második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott a hajdúsági együttes, így a Vidi könnyedén húzta be a három bajnoki pontot.



forrás: mlsz.hu

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...