Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-09-29 11:54:00

OTP Bank Liga 8. forduló


Újpest FC-ETO FC Győr 0-0

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az Újpest gyakorolt nyomást ellenfelére, melynél az első húsz percben két védő is sárga lapot kapott. Többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem hazai fölénnyel, kevés helyzet alakult ki. Bő tíz perccel a szünet előtt Gavric lőtt kapura 14-15 méterről, középről, a hazaiak kapusának, Piscitellinek nagyot kellett védenie.

A második játékrészben is maradt a nagy iram, ekkor már több helyzet is adódott mindkét oldalon, a támadások befejezése azonban továbbra is pontatlan volt. A 77. percben izomhúzódás miatt lejött a pályáról a játékvezető Csonka Bence, a helyét Káprály Mihály vette át. Ezen kívül is sok volt a játékmegszakítás szabálytalanságok és sérülések miatt. Így tíz perc hosszabbítás után ért véget a mérkőzés, de a hosszú ráadásban sem esett gól.

A fővárosi csapat az előző fordulóban ugyanilyen eredményt ért el a Diósgyőrrel szemben, így továbbra is ötvenszázalékos a mérlege, a két döntetlenje mellett három-három győzelme, illetve veresége van. A sereghajtó Győr, amely vasárnap az első győzelmét aratta, sorozatban harmadszor nem kapott ki és újabb értékes pontot szerzett.



Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE FC 2-1 (1-0)

Egyből támadólag lépett fel a hazai csapat, amely a találkozó elején elsősorban a jobb oldalon tudta többször is megbontani az zalaegerszegiek védelmét, végül a tizedik percben mégis egy, a balösszekötő helyéről érkező beadást fejelt a vissza hosszú sarokba Rakonjac. Percekkel később a vendégek egy eladott labdából kis híján egalizáltak, s a gól után kiegyenlítettebb is lett a mérkőzés. A zuhogó esőben mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. A középpályás védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után, a pálya középső harmadát sokszor gyorsan át tudták játszani a csapatok, ennek ellenére azonban a szünetig nem változott az eredmény. A fordulást követően a kettőt is cserélő vendégek átvették az irányítást, előbb egy les miatt érvénytelenített találatot szereztek, majd percekkel később egy szép akció végén Mim 14 méterről - már szabályos körülmények között - a rövid sarokba fejelt. A hazaiakat edző Vladimir Radenkovic hármas cserével reagált, együttese pedig egy szöglet után ismét megszerezte a vezetést. Ezt követően is maradt a nagy iram, de az igazi átütő erő ekkor már hiányzott a csapatokból, így a miskolciak mindhárom pontot otthon tartották. A miskolci csapat így már öt kör óta veretlen, a kék-fehérek ugyanakkor negyedik idegenbeli találkozójukon egy döntetlen mellett harmadszor kaptak ki.



Kecskeméti TE-Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-2)

Sokkal jobban kezdett a hazai csapat, amely már a második percben nagy helyzetet hagyott ki. Később is fölényben futballozott a Kecskemét, bátran vállalkozott lövésekre, de a kísérletek legtöbbször elkerülték a kaput. A huszadik perctől kiegyenlítettebb lett a játék, a vendégek pedig Kovácsréti 25 méteres bombagóljával vezetést szereztek. Ezután a Nyíregyháza akarata érvényesült, többször is növelhette volna az előnyét, amit végül meg is tett közvetlenül a szünet előtt. Térfélcserét követően ismét meddő mezőnyfölényt harcolt ki a Kecskemét, de igazán komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A vendégek szervezettsége és stabilitása megbonthatatlannak bizonyult a hazai labdarúgók számára, így a végig szakadó esőben hatékonyabban futballozó nyíregyháziak elvitték a három pontot a Széktói Stadionból. Az újonc nyírségiek négy vereség után első idegenbeli sikerüket aratták, az élvonalban pedig - négy döntetlen és két kudarc után - történetük során először múlták felül a lila-fehéreket, akik sorozatban elszenvedett negyedik vereségükkel a sereghajtó pozícióba csúsztak vissza.



DVSC-MTK Budapest 2-3 (1-1)

Órák óta tartó esőzés közepette, de jó talajon kezdhették meg küzdelmüket a csapatok. Eleinte a vendégek birtokolták többet a labdát, szervezettebbnek is tűntek ellenfelüknél, a támadásaik ötletesebbek és tudatosabbak voltak. Jurina többször fejjel veszélyeztetett, egy alkalommal Megyerinek bravúrral kellett hárítania. Bő fél óra után aztán góllá érett az MTK fölénye, Bognár passza után Jurina lábbal már nem hibázott, a hazai kapus a csúszós talajon tehetetlen volt a lövéssel szemben. A Debrecen, amely Durasek sérülése miatt korán cserére kényszerült, némileg váratlanul egyenlített, de a gól lendületet adott az együttesnek, s az első játékrész hajrájában már irányított. A szűnni nem akaró esőben a szünet után is lüktető maradt a játék, mindkét csapat hajtott a győzelemért, bár igazi nagy helyzet sokáig nem alakult ki. Az 59. percben aztán eladta saját 16-osánál a labdát a DVSC, Bognár nagyszerű egyéni megmozdulásának köszönhetően pedig ismét előnybe került a fővárosi gárda. A folytatásban is az MTK játszott veszélyesebben, de éppen amikor "ébresztőt fújt" a közönség, jött az újabb hazai egyenlítés Szűcs révén. A hajrára megfogyatkoztak a kék-fehérek, miután Varju lekönyökölte Dominguest, amiért piros lapot kapott, ennek ellenére egy újabb remek találattal ismét vezetést szereztek, amelyet ezúttal már nem engedtek ki a kezükből. A ráadásban még vizsgált egy büntetőgyanús debreceni esetet a VAR, de végül nem ítéltek 11-est, Demjén pedig a 94. percben bravúrral akadályozta meg az újabb hazai gólt. A fővárosi együttes ezzel megszakította hárommeccses kudarcsorozatát, míg a DVSC egymás után másodszor szenvedett 3-2-es vereséget, így Máté Csaba vezetőedző irányításával még nem szerzett pontot az élvonalban.



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-09-29 17:21:56 Piros öves, Fanatikus tag

Karakó 2 tizenegyest fújt be a Paksnak és egy emberelőnyt, de a paksi védőt nem állította ki mikor utolsó emberként lerántotta a kapura törő csatárt.

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...