Banner

Fernando: A Diósgyőr fontos része volt a sportéletemnek

Szerző: amigeleken.hu | 2024-07-19 10:45:00

Sajtófigyelő - nb1.hu


Az nb1.hu-n interjú olvasható a DVTK korábbi játékosával és edzőjével, Fernando Fernandezzel, amelyben a spanyol válogatott Európa bajnoki győzelméről kérdezték. A beszélgetés során szót ejtettek a magyar válogatott szerepléséről, valamint Fernando diósgyőri időszakáról is mesélt. Az interjúból idézünk:


Hogy tetszett a magyar válogatott játéka az Eb-n?

Nagyszerűen teljesített a selejtezőkön, de az Európa-bajnokságon talán mindenki többet várt tőle. De tudjuk, az ilyen nagy tornákon mindig nehéz jó eredményt elérni, már csak azért is, mert a szezon végén sok kulcsjátékosnak már sok mérkőzés van a lábában. De a magyar válogatott fejlődése – Szoboszlai és a többi, topligában szereplő magyarral – egyértelmű. Marco Rossi nagyszerű munkát végez.



Elfogadnál egy játékost a magyar válogatottból a Betisbe?

A keretkialakítás mindig a Betis felelős részlegének a dolga. De szerintem a magyar játékosok elég tehetségesek ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsanak.

Követed, mi történik a Diósgyőrrel Magyarországon?

Igen, persze. Diósgyőr fontos része volt a sportéletemnek, mert ott voltam játékos és edző is. Tudom, hogy tulajdonosváltás történt, és hogy mennyire igyekszik a csapat a jó úton minél feljebb jutni. Büszke vagyok arra, hogy része lehettem a történelmüknek, és mindig figyelni fogom őket, és a legjobbakat kívánom nekik. Mivel majdnem öt évet töltöttem Magyarországon, szemmel tartom a bajnokságot, és sok barátom van az országban.



Boldog vagy a Betis segédedzőjeként?

Most Manuel Pellegrinivel dolgozom, aki a Malagánál az edzőm is volt. Nagyon sokat tanulok tőle.

Sosem voltam még másodedző, de boldog vagyok, hogy Pellegrinivel dolgozhatok, igazi nagyágyú a futballban. Megtiszteltetés mellette edzősködni. A jövőben, egyszer majd ismét vezetőedző szeretnék lenni, de mindennek megvan a maga ideje.

Ugyanakkor nagyon fontos a Betis a számomra, ez már a tizenegyedik szezonom a csapatnál, amelyben korábban futballoztam is. Hat évig futballoztam, öt éve másodedző vagyok. Nagyon fontos év előtt állunk, hiszen ez az első alkalom, hogy a Betis négyszer egymás után ki tudta vívta az európai kupaindulás jogát. Ez azért jelzi, hogy vélhetően nem végzünk rossz munkát. De hogy mit hoz a jövő, majd kiderül.

Három évvel ezelőtt, amikor a Betis a Ferencvárossal játszott az Európa Ligában, azt mondtad, hogy fontolóra vennél egy magyarországi megkeresést. Kaptál azóta ajánlatot?

Nem, nem kaptam. Voltak beszélgetéseim, hiszen sok embert ismerek Magyarországon. De most természetesen lojálisnak kell lennem a klubhoz és Pellegrinihez. Két évig érvényes még a szerződésem, meglátjuk, mit hoz az élet utána.



Zárásképp, mondjuk egy magyarországi Diósgyőr-Ferencváros rangadó hangulata összevethető a Betis-Sevilla derbijével?

Más. Itt Sevillában minden meccsen 50 ezer ember előtt játszunk. A szurkolók számára valóban a Sevilla elleni mérkőzés a legfontosabb, hiszen mindkét csapat ugyanabban a városban futballozik. Mindkettőt szeretem, mert a futball szenvedély, amely nélkül nehéz elérni ezeket az érzéseket. A szurkolók mindkét helyen szenvedélyesek, Diósgyőrben is hasonlóan szívből szurkolnak, mint Spanyolországban.


Tovább az nb1.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>


forrás: nb1.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

2024-07-23 09:27:59 Kék öves, Tag
Messze a legjobb lehetett volna...
2024-07-22 07:11:47 Fekete öves, Veterán
Játékosként is intelligens volt. Ugyanez )pálya)edzőként. Aki összehasonlítja Bódoggal, az sosem fog rájönni a 2 edző közötti különbségre. Nálam mind a 2 remek edző, viszont Fernando féle - spanyol - stílus hozzám közelebb áll. Az viszont elvitathatatlan, hogy ugyan fiatalabb, de sokkal gyengébb képességű - és lehet lelkesebb - játékosok álltak Fernando rendelkezésére. De a rutinosabbak IS beálltak mögé.
12. elzett |Válasz erre: 9. awas
2024-07-21 18:22:30 Fekete öves, Őstag
tévedésben vagy. Bódog 17 márciusában jött, ugraiék meg azt azt megelőző nyáron... Akit Bódog alatt igazoltunk, azok a Ioannidisz, Makrai, Óvári, Forgács pl.
11. vebgy* |Válasz erre: 9. awas
2024-07-21 17:30:50 Fekete öves, Veterán
Bódog egy percet nem játszhatott itthon hazai mecset...Voltak neki is hibái, de a keretet nem ő állította össze nagyrészt...pár bundesligás másodosztályú labdarúgóval a primadonnák helyén mindjárt eredményesebb lett volna. Viszont igaz az is, hogy Fernando csapata is jobban teljesíthetett volna, ha ahhoz a stílushoz kap pár másodosztályú spanyolt...
10. vebgy* |Válasz erre: 6. dvtk31
2024-07-21 17:27:27 Fekete öves, Veterán
Ja persze ...ilyen Busai, Ugrai féle primadonnákkal...
9. awas |Válasz erre: 8. köves
2024-07-20 09:26:55 Barna öves, Fanatikus tag
Azaz Bódoggal eredményesebbek voltunk? Nézd már meg a két edző játékoskeretét. Az utóbbi sok év leggyengébb kerete volt Fernandonál. És nem is tudott igazolni akit szeretett volna, Benczésék tolták neki a játékosaikat. Bódog tudott igazolni…az is az ő sara, hogy itt játszhatott busai, ugrai féle szemetek.
2024-07-19 19:32:07 Lila öves, Tag
Akkor is nézhetetlen szar játék volt. Végigszenvedtem. Bencésék meg rohadtul megvezették. Hol vannak már a Tajti-féle játékosok? Ne keretezzünk már! Visszanézve Bódognál a Busai, Ugrai, Nono stb jobb volt? Egyforma volt mind. Bódog legalább látványos focit játszatott. Most sem merném azt állítani, hogy ez a keret jobb vagy rosszabb. Az eredmények minősítenek.
7. wexeye |Válasz erre: 6. dvtk31
2024-07-19 19:29:27 Fekete öves, Őstag
Még 2 helyen próbálkozott itthon és nagyon helyesen felismerte,hogy a magyarországi viszonyok nem neki valók és hogy inkább pályaedzőként tud ő is jobban teljesíteni.
6. dvtk31 |Válasz erre: 5. wexeye
2024-07-19 18:50:50 Kék öves, Tag
Bódog kerete katagóriákkal erősebb volt, vissza lehet nézni...
Toronymagasan a legjobb edző volt, aki nálunk megfordult. Az általa képviselt játékstílus sokkkal inkább függ a játékosok kvalitásaitól, ennek ellenére a leggyengébb keretnek is leoktatta (látható volt mit akarunk játszani, persze van akinek tetszik, van akinek nem...). Mind a fiatalok beépítésében , mind a viselkedésében (nem volt folyamatos siránkozás, mutogatás, stb.) példaértékű. Persze lehet mondani, hogy beállt a sorba, de a szakmai elképzeléseit megpróbálta megvalósítani a rendelkezésre álló feltételek között, nyilván ezt a vezetés ki is használta...
5. wexeye |Válasz erre: 3. Izsák20
2024-07-19 15:00:10 Fekete öves, Őstag
Vagy mint Bódog Tamás.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...