Banner

Fárbás Eliza is szerződést hosszabbított

Szerző: amigeleken.hu | 2024-06-28 20:27:00

Lizi az előző szezonban csatlakozott a felnőtt csapathoz, ahol bemutatkozhatott a magyar bajnokságban.


Fárbás Eliza a következő szezonban is a Diósgyőr csapatának tagja lesz. Lizi az előző szezonban csatlakozott a felnőtt csapathoz, ahol bemutatkozhatott a magyar bajnokságban.



A korosztályos csapatokban elért sikerek mellett bemutatkoztál az NB I-ben is. Hogy értékelnéd az előző szezont?

Szerintem ebben az évben a felnőtt csapatnak nagyon jó szezonja volt. Én főként a junior és az U23-as korosztályban szerepeltem, ahol a kisebb-nagyobb hullámvölgyektől eltekintve szerintem szintén jó évet zártunk. Számomra ez egy hatalmas lehetőség, hogy ebben az évben csatlakozhattam a felnőtt csapathoz és pályára is volt esélyem lépni.



Mi az, amiben sokat fejlődtél az utóbbi időben, és mi az, amiben még tovább szeretnél fejlődni?

Szerintem mind támadásban és védekezésben is léptem előre, de természetesen még mindig van hová fejlődni. Szükségem lesz arra, hogy fel tudjam venni azt a ritmust és sebességet, amit a felnőtt élvonal képvisel.



Van-e valamilyen célod, amit mindenképp szeretnél elérni a következő szezonban a pályán?

Mindenképp nagyon keményen fogok dolgozni annak érdekében, hogy legyen lehetőségem pályára kerülni és szeretnék minél többet tanulni az edzőimtől és csapattársaimtól.



Edzői szemmel

Völgyi Péter: Lizi egy magas poszton bevethető U18-as válogatott játékosunk, aki nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. Bemutatkozott tavaly az NB-I-ben, de fizikálisan utol kell még érnie a felnőtt mezőnyt, hogy fel tudja venni a versenyt a test-test elleni ütközésekben is. Lizivel is hosszú távú terveink vannak, nagy lehetőség van benne, aki a korosztályos válogatottság után idővel akár a felnőtt válogatottságig is eljuthat. Kiemelten fontos lesz, hogy megfelelő ütemben kapja a terhelést, hiszen az iskola mellett a kosárlabda pályán is bőven lesz feladata.


forrás: dvtk.eu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...