Banner

Forduló kibeszélő - 1. forduló

Szerző: amigeleken.hu | 2024-07-26 23:43:00

Pénteken este elrajtolt az OTP Bank Liga 2024-2025-ös szezonja.


Pénteken este elrajtolt az OTP Bank Liga 2024-2025-ös szezonja. Az első forduló már lejátszott mérkőzéseinek összefoglalóját itt megtekintheted, valamint elolvashatod a hátralevő mérkőzések beharangozóit.


ZALAEGERSZEGI TE – MTK BUDAPEST 0-1 (0-0)

ZTE Aréna, 2867 néző, v.: Káprály Mihály

ZTE: Gundel-Takács – Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes – Sankovic, Mim (Bakti, 88.), Kiss B. (Csonka, 88.) – Dénes Cs. (Vogyicska, 68.), Sajbán (Croizet, 68.), Spoljaric (Németh D., a szünetben) Vezetőedző: Márton Gábor

MTK: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zs. – Hej, Horváth A., Kata (Végh, 76.), Antonov (Kovács P., 67.) – Bognár (Stieber, 82.) – Németh K. (Jurina, 82.), Polievka (Molnár R., 67.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Jurina (92.)

Sárga lapok: Antonov (56.), Várkonyi (61.), Croizet (81.), Jurina (95.)



Nyíregyháza-ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezette: Erdős József (Szalai Balázs, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Fejér - Temesvári (Jokics, 82.), Alaxai, Rjasko - Farkas Bendegúz (Navratil, 60.), Kesztyűs (Tamás O., 82.), Nagy D., Nagy B. - Kovácsréti, Beke (Babics, 75.), Gresó (Pinte, 60.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

ETO: Gyurákovics - Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos - Tóth R. (Krivokapic, 61.), Anton (Ntsama, 89.) - Kröhn (Gavrics, a szünetben), Bumba, Skvarka - Lukics (Farkas Balázs, 68.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Gólszerző: Kovácsréti (28. - 11-esből), Beke (55.), ill. Krivokapic (78.)



ÚJPEST FC - FELCSÚT

(Vasárnap, Újpest, 18.50)

ÚJPEST: A tulajdonosváltás után várható volt, hogy nagy lesz a játékosmozgás a Megyeri úton. Már eddig is jó néhány új futballista érkezett (s sokan is távoznak), de aligha értek még véget az igazolások. Az új edző, Bartosz Grzelak játékosa volt tavasszal is, mégpedig Fehérváron, Bese Barnabás, Gergényi Bence és a kölcsönvett Mamadou Karamoko. Baranyai Nimród a DVSC-től, a kapus Riccardo Piscitelli a kiesett Mezőkövesdtől, Dénes Adrián a Fiorentina korosztályos csapatától, Babós Levente Csákvárról, Kaczvinszki Dominik a Bp. Honvédtól, João Nunes a portugál Casa Piától érkezett. Nagyon hosszú a távozók névsora: Peter Ambrose, Jorgosz Andzulasz, Dženan Bureković, Albi Doka, Sztefan Jevtovszki, Kiss Tamás, Luca Mack, Heinz Mörschel, Branko Pauljevics, Franklin Sasere és Szabó Bálint, valamint a kölcsönjátékosként Újpesten szereplő Huszti András és Molnár Zsombor mind-mind új klubban folytatja a pályafutását.

FELCSÚT Hornyák Zsolt együttese erőnyerő lett a Konferencia-ligában, így a vasárnapi lesz az első tétmeccse. Még nem érkezett új játékos, néhányan (Ganbold Ganbajar, Jevhenyij Kicsun, Major Marcell és Radics Márton) visszatértek a kölcsönadásból. Luciano Slagveer négy és fél év után távozott Felcsútról, 107 élvonalbeli mérkőzés áll mögötte. Nincs már a PAFC-nál Auerbach Martin, Batik Bence, Corbu Marius és Kern Martin sem.


DIÓSGYŐRI VTK – PAKSI FC

(Vasárnap, Diósgyőr, 18.50)

DIÓSGYŐRI VTK: Viszonylag nagy volt a mozgás a borsodi klubnál, visszatért Horvátországból Karlo Sentić, érkezett még Herbák Máté (SV Bergfried), Mohammed Rarszalla (FC Košice), Szinisa Szanicsanin (FK Partizan), továbbá kölcsönbe Uros Drezsgics (Rubin Kazany), Huszár Marcell (ETO FC Győr), Marko Rakonjac (Lokomotiv Moszkva) és Varga Zétény (Ferencváros). Távozott Ondrej Baco, Csirmaz István, Pernambuco és Godfrey Bitok Stephen.

PAKSI FC: Továbbra is csak magyar játékosokat szerződtetett a Paks. Ötvös Bence Kisvárdáról, Zimonyi Dávid a Vasastól érkezett, Könyves Norbert Angyalföldre távozott.


KECSKEMÉTI TE – FEHÉRVÁR FC

(Vasárnap, Kecskemét, 18.50)

KTE: Kovács Barnabás (ZTE) kivételével kizárólag alacsonyabb osztályból érkező játékosok kerültek a Széktói Stadionba, Kotula Máté és Papp Milán (Kazincbarcika), valamint Pálfi Kristóf (Dorog) és Vattay Márton (Putnok FC). Nagy veszteség, hogy Horváth Krisztofer (Torino FC), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Nagy Olivér (Ferencváros) és Szendrei Ákos (DAC 1904) kölcsönszerződése lejárt.

FEHÉRVÁR FC: Pető Tamás irányítja a csapatot az új idényben. A játékoskeretből Bese Barnabás, Gergényi Bence, Hangya Szilveszter, Rúben Pinto, Emil Rockov, Sigér Dávid, Szabó Levente, valamint kölcsönbe Mamoudou Karamoko távozott. Új szerzemény Bedi Bence Zalaegerszegről és Bohdan Melnyik Kisvárdáról.


DVSC - FTC

(Elhalasztva)

DVSC: A Lokiban új szerzemény Batik Bence (Puskás Akadémia), Pálfi Donát (Szombathelyi Haladás), Szenaga Naoaki (FK Jezero), Szűcs Tamás (FC Köbenhavn), valamint a kölcsönbe érkezett Zirajr Sagojan (FC Ararat) és Arandjel Sztojkovics (FK Partizan). Különösen nagy erősítés lehet a 2005-ös születésű, egyébként a Magyar Futball Akadémiáról Dániába került Szűcs Tamás. Sokan távoztak, akad köztük válogatott játékos, mint Sztefan Loncsar és klublegenda, mint Bódi Ádám. Nincs már a klubnál Baranyai Nimród, Andrija Majdevac és João Oliveira sem.

FTC: Az új szerzemények közül Raúl Gustavo, Kady Borges (mindkettő brazil), valamint a belga Philippe Rommens (Go Ahead Eagles) már bemutatkozott a BL-selejtezőben, miként a kölcsönből visszatért Mats Knoester is. Még vár a debütálásra a ghánai Isaac Pappoe (FC Aarau). Visszatért a kölcsönadásból a nigériai Fortune Bassey, Iyinbor Patrick és Nagy Olivér is. A 2023–2024-es bajnokcsapatból távozott Muhamed Bešić, Lisztes Krisztián, Samy Mmaee és Henry Wingo.


forás: mlsz.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...