Banner

Cél a továbbjutás

Szerző: objektív | 2024-09-15 12:27:00

A DVTK hétfő este Kazincbarcikán lép pályára


A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az élvonalbeli és a második osztályban szereplők is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. A DVTK hétfő este Kazincbarcikán lép pályára, a találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk. - írja a dvtk.eu



- A klub hagyományai és a szurkolói elvárások egybecsengenek a saját céljainkkal: szeretnénk messzire jutni a MOL Magyar Kupában, amihez meg kell nyerni az első mérkőzést is - kezdte Vladimir Radenković a beszélgetést. - Emiatt teljes mértékben ugyan úgy készültünk a hétfői találkozóra, mint egy bajnoki mérkőzésre.

A DVTK legutóbb augusztus utolsó napján lépett pályára, azóta nem rendeztek mérkőzést az OTP Bank Ligában a nemzetközi szünet miatt (Vladislav Klimovich a a Belarusz A-, Varga Zétény a magyar U19-es válogatottal készült ezen idő alatt).

- Mivel többen a felkészülés kezdetét követően követően érkeztek Diósgyőrbe, a válogatott mérkőzései miatt tartott szünetet igyekeztünk arra felhasználni, hogy egy szintre hozzuk a teljes keretet - árulta el. - Kazincbarcikán pediig szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy mit gyakoroltunk az elmúlt két hétben.

A Kolorcity Kazincbarcika nem csak szomszédvár, hanem egyúttal a DVTK kooperációs partnere (Ferencsik Bálint játszott idén sárga-kékben), illetve jelenleg is több diósgyőri fiatal szerepel kölcsönben (Bánhegyi Bogdán, Csatári Gergő, Demeter Milán, Bacsa Benjámin, Balázsi Levente). Rajtuk kívül is több ismerős játszik az ellenfélnél, Ternován Patrik diósgyőri nevelés, és korábban Polgár Kristóf és Lucas is szerepelt Diósgyőrben.

- Mint minden érmének, ennek is két oldala van, jól ismernek minket, de mi is jól ismerjük őket, nem ezen múlik a továbbjutás - világította meg. - A fiatalok fejlődésében nagy segítségünkre van a partnerklubunk, mert minden egyes játékperc jobbá teszi őket, és több tapasztalattal térnek vissza Diósgyőrbe. Azonban hétfő este ellenfelek leszünk, ahol mindkét csapat nyerni akar. Tiszteljük az ellenfelünket, de mindent megteszünk, hogy mi legyünk azok, akiknek ez sikerül is.

A MOL Magyar Kupában nem jár támogatás az U21-es fiatalok szerepeltetéséért.

- Aki követi a fiatalok szereplését Diósgyőrben, annak nem kell bizonygatnom, hogy számunkra soha nem okozott problémát, hogy fiatalokat küldjünk a pályára, néha még nem is az U21-es, hanem az U19-es korosztályból - emlékeztetett. - Azt viszont figyelembe kell venni a kezdőcsapat összeállításánál és a cseréknél, hogy Varga Zétény néhány nap alatt kétszáz percet játszott az U19-es válogatottban, Jurek Gábor szinte a teljes felkészülést kihagyta, és most éri utol magát, Komlósi Bence megsérült az ETO elleni bajnokin, Huszár Marcell pedig betegség miatt hagyott ki edzéseket. Szerencsére több tehetséges fiatal is készül velünk, Fekete Vince, Ferencsik Bálint és Herbák Máté is sokat fejlődött, majd meglátjuk, ki és mennyi időt játszik hétfőn.

Vladimir Radenković már fél éve a DVTK vezetőedzője visszatérését követően, így bőven jutott idő alaposan megismerni az élvonal mezőnyét. A Kolorcity Kazincbarcika viszont a Merkantil Bank Ligában szerepel.

- Az aktuális ellenfelek elemzésén túl rajta tartjuk a szemünket a másodosztályú bajnokságon is - árulta el. - Persze elsősorban nem a csapatokat figyeljük, hanem olyan játékosok fejlődését követjük, akik esetleg később érdekesek lehetnek számunkra is. Úgy vélem, közülük többen is megütik az élvonal szintjét, csak eddig vagy nem kaptak, vagy nem jó pillanatban kaptak lehetőséget. Így figyeltünk fel például Varga Zétényre is. Tehát képben vagyunk a mezőnyt illetően, persze a sorolás után külön kielemeztük a Kazincbarcika játékát. A keretükben egyaránt megtalálhatók a rutinos, egykori élvonalbeli labdarúgók, valamint tehetséges fiatalok akik rendkívül szervezett csapatot alkotnak.

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában a továbbjutás mindvégig egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik, ha ott sincs győztes, akkor a büntetőpontról elvégzett rúgások döntenek.

- A kupamérkőzéseknek mindig megvan a maga varázsa, ami különösen igaz a jelenlegi formátumra, ahol egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Messze még a kupadöntő, ugyanakkor ebben a sorozatban minden találkozó felér egy döntővel, hiszen aki hibázik, az befejezi a küzdelmeket - tette hozzá a vezetőedző.

A Kolorcity Kazincbarcika hat fordulót követően három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a 2. helyen áll a Merkantil Bank Ligában.

- Számomra egyáltalán nem jelentett meglepetést, hogy jól kezdték a bajnokságot. Ennek megfelelően arra készülünk, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk, a kezdéstől a hármas sípszóig az történjen a pályán, amit mi szeretnénk, és akkor mi lépünk tovább a következő fordulóba - bizakodott Vladimir Radenković.


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

19. vebgy* |Válasz erre: 13. izor600
2024-09-17 12:48:37 Fekete öves, Veterán

Sok egyéb dolog mellett ezért is szeretnénk sokan már házon kívül látni, vagy maradhatna az u13 élén.. :D :D 

2024-09-16 18:05:36 Fekete öves, Veterán

Jurek kezd Moha helyén, talán a legerősebb kezdővel állunk fel.


17. Krisz-Brooklyn |Válasz erre: 13. izor600
2024-09-16 17:59:23 Lila öves, Tag

Majdnem ugyanannyian tippeletek  a barcikara mint a Diosgyorre mint tovabbjuto. No comment.

Ez sokmindent elmond ezekrol a falabuakrol.


16. Zole61 |Válasz erre: 15. Stevenstreet
2024-09-16 17:31:36 Piros öves, Őstag

Elég lenne ha csak az első interjún mondott támadó fociból látnánk végre valamit, ami eredménnyel is párosul. Ettől a kerettől ez lenne a minimum.

2024-09-16 15:19:25 Piros öves, Őstag

Gyenge és sablonos a cím Radenkovics. Ilyeneket tunék elképzelni:  Többgólos, magabiztos sikerre készülünk! Vagy Közönségszórakoztató  focifieszta Barcika ellen ! vagy Sikerre éhes bizonyítási vágy a játékosokban vagy Az acél keményebb, mint a műanyag!!!  Vagy A műanyag majd megolvad a forró vason Stb, stb —-> Annyi , hogy ehhez jó lenne már focit is látni, nem csak rehabos kocogást!!!

14. betyarok |Válasz erre: 13. izor600
2024-09-16 15:10:26 Fekete öves, Őstag

Ha tènyleg kiderül, hogy valami pozitív boldogság hormonnal oltják, akkor abbòl nekünk is kène szerezni! 


2024-09-16 13:15:34 Zöld öves, Tag

Sajnos magamat kell hibáztatnom.Minek olvastam el bólogató jánosunk nyilatkozatát.Hiszen amit nyilatkozik a mérkőzés előtt ,ugyan azt mondja utána.Sosem egy mérkőzést nézünk.Valószínüleg ,valami pozitív boldogság hormonnal oltják,mert én magam hónapok óta nem azt látom a pályán diósgyőriként ,mint a "Mester".

2024-09-16 13:12:34 Lila öves, Tag

Pedig ki fogunk esni. És nem is bánnám... annyira idegesít ez a faszi

11. sd10lali |Válasz erre: 8. dvtk-3534
2024-09-16 10:09:56 Zöld öves, Tag

Bennem is megfogalmazódott már egy jó ideje ez, sokkal szerethetőbb csapatuk van. Lehet csak döntetlent játszottak a stadionavató meccsükön, de azt alázattal tették... Csúsztak, másztak... Ilyen mentalitással ki lehet kapni bárkitől, a szurkoló úgy jön el a stadionból, hogy érzi van csapata és csak idő kérdése, hogy forduljon a kocka és egyszer nekünk jőjjön ki a lépés... Ezzel szemben a Loki és a KTE győztes meccsek után is úgy éreztem, hogy nincs csapatunk, csak egy hihetetlenül mákos napot fogtunk ki két teljesen impotens csapat ellen...

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...