Banner

Brutális szabálytalanság történt az U18-as bajnokságban

Szerző: Jáborcsik András | 2024-10-15 20:56:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


Olyan döbbenetesen brutális, aljas szabálytalanság történt a DVTK Jégkorong Akadémia - Vasas ifjúsági hokimeccsen, ami joggal háborította fel a jégkorongot kedvelő szurkolókat. A DVTK tizedik gólja után a Vasas játékosa barbár módon, hátulról ütötte a jégen fekvő diósgyőri játékos fejét és a testét a botjával.



A felháborító szabálytalanságról a jegkorongblog.hu a következő cikkben számolt be:

A Vasas csapatkapitányát, Haranghy Bálintot nagyon hosszú időre eltilthatják. Felmerül a játékvezetők felelőssége is.

A jégkorong szintjéhez képest is roppant kirívó szabálytalanság történt az osztrák ligában szereplő DVTK JA–Vasas szombati ifi mérkőzésén. Az akadémisták 12-1-re nyerték a mérkőzést, így nem lehet azt mondani, hogy a szabálytalanság egy kiélezett, magas hőfokon égő összecsapáson történt volna, nem mintha az enyhítő körülménynek számítana az adott szituációban. A hazaiak tizedik gólja után Haranghy Bálint a gólpasszt adó Oláh Bencén vett elég tételt. Már ez a két ütés is bőven kimerítette a sportszerűtlenség fogalmát, amit még az NHL-ben sem tolerálnak és bármikor végleges kiállítással honorálnak. Éppen ezért volt érthetetlen, hogy már egy teljesen tét nélküli mérkőzésen a bírói hármas miért elégedett meg egy sima kettő perces büntetéssel. A sajnálatos események itt azonban nem fejeződtek be. A büntetés letelte után Haranghy mindössze 16 másodpercet töltött a jégen, amikor valami elszakadt nála és a feszültségét Trajcsik Dávidon vezette le, aki szerencsére megúszta néhány kéz-zöld folttal az esetet. Mokrai Ádam játékvezető itt már nem kegyelmezett és végleges kiállítással sújtotta a Vasas csapatkapitányát.

Az esetet követően megkerestük a két klub szakvezetőjét Verba Gábort (DVTK) és Nagy Lászlót (Vasas). Érdemben egyikük sem kívánt nyilatkozni az esetről, a Vasas vezetősége csak annyit közölt, hogy őszintén és roppant mód sajnálják a történteket. Ám valószínűleg jobban sajnálják azt, hogy ők sem figyeltek eléggé a játékosukra. Már az első kirívó szabálytalanságot követően le kellett volna hozni Haranghyt és a kispadra ültetni, amivel megelőzhető lett volna az események eszkalációja.

Mi lesz Haranghy Bálint sorsa? Információink szerint a magyar és az osztrák szövetség külön-külön tárgyalja az ügyet, és ugyanígy tesz a Vasas is házon belül. A büntetés mértéke nagyon nagy lehet. Gondoljunk csak Todd Bertuzzi esetére, akit hasonló mozdulatért egy évre meszelt el az NHL, Marty McSorley pedig meg sem várta a fegyelmi tárgyalást, hanem még az ítélet előtt bejelentette a visszavonulását. Természetesen reméljük, hogy Haranghy Bálint nem jut ilyen döntésre és tanulva az esetből előbb-utóbb visszatér a jégre. Végtére is a csapat kapitánya, aki óriásit hibázott, de mindenkinek jár egy második esély.


A jegkorongblog.hu facebook oldalára csak úgy záporoztak a felháborodott kommentek, a többség úgy vélekedett, hogy egy brutális szabálytalanságot elkövető játékosnak nincs helye többet a hokipályákon, örökös eltiltást érdemel, de többen felvetették az edzők felelősségét is.


Az esetet követően a Vasas egy olyan nesze semmi, fogd meg jól közleményt adott ki, melyben sajnálatát fejezte ki a játékosa által elkövetett szabályatalanság miatt.


Minden bizonnyal a felháborodott szurkolók kommentjei miatt a jegkorongblog magyarázkodni kényszerült és a #eznemhoki című cikkében arról ír, hogy szükségesnek érzik a párbeszédet és a tájékoztatást a szabályokról, a szabályok adta lehetőségekről. Ezért az elkövetkezendő időszakban egy cikksorozattal szeretnék körbejárni a témát, hogy minden érintett (játékos, edző, bíró és szülő) értse és ismerje a szabályokat, valamint az adott szituációkban alkalmazható lehetőségeket. Kampányukkal szeretnék felhívni a figyelmet a sportágon belüli szabálytalanságok veszélyeire és azok következményeire.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu, facebook



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-10-16 17:54:53 Fekete öves, Őstag

Ezen én is feb@sztam magam. Mit képzel az ilyen?


2024-10-16 16:27:14 Piros öves, Fanatikus tag

Örök eltiltást a hülyegyereknek!!!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...