Banner

Bő óránként gyűjti a sárga lapokat a DVTK támadója az NB I-ben

Szerző: amigeleken.hu | 2024-09-22 11:48:00

Sajtófigyelő - m4sport.hu


Bright Edomwonyi azt a „bravúrt” érte el az OTP Bank Ligában, hogy már a hetedik fordulóban összeszedte az eltiltáshoz szükséges ötödik sárga lapját.


Egy gól és egy gólpassz nem jó, de nem is tragikus mutató egy csatártól hét forduló elteltével, a diósgyőri Edomwonyi azonban nem a kapu előtti megoldásaival, hanem a sárga lapjaival tűnik ki az NB I-ből.



Edomwonyi a szombati, Újpest elleni bajnokin volt negyedszer a kezdőcsapat tagja, s megkapta ötödik sárga lapját, amellyel ki is írta magát a következő fordulóról. A nigériai játékos ráadásul egy olyan szituációban „működött közre”, amelyhez eredetileg semmi köze nem volt: Gera Dániel lökte el Fiola Attilát, a kialakuló tömegjelenetből viszont épp Edomwonyi vette ki a részét sárga lapot érően.



Edomwonyi esete azért is furcsa, hiszen az elmúlt szezonban abszolút nem ez volt a jellemző a játékára: 30 meccsen mindössze három sárgát gyűjtött, viszont szerzett nyolc gólt is. Az aktuális statisztika egyébként egészen különleges: az elmúlt tíz évben csak egyetlen játékos, Szolnoki Roland mondhatja el magáról, hogy már a nyolcadik fordulót ki kellett hagynia ötsárgás eltiltás miatt – a Puskás Akadémia védője viszont nem épp a finom játékáról híres, korábban ajándékmezt is kapott századik sárga lapja apropóján, Hornyák Zsolt elmondása szerint edzésen is közveszélyes.


Ha kicsit tágabbra nyitjuk a történelemkönyvet, az elmúlt húsz évben már több játékost is találunk, akik hét forduló után öt sárgával álltak, azonban kivétel nélkül középpályások és védők, támadó nincs köztük.

A DVTK egyébként jövő héten a ZTE-t fogadja, Edomwonyival a lelátón.


Tovább az m4sport.hu-ra >>>>>>>>>


forrás: m4sport.hu

fotó: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...