Banner

Ami a sajtótájékoztatón nem hangzott el...!!!

Szerző: amigeleken.hu | 2024-07-27 21:58:00

A DSZKI összefoglalója a klubvezetés és az Iroda tagjainak szezonkezdés előtti egyeztetéséről.


Az alábbiakban a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda öszefoglalóját olvashatjátok a klubvezetés és az Iroda tagjainak szezonkezdés előtti egyeztetéséről:


Ami a sajtótájékoztatón nem hangzott el...!!!


0 perc 0 gól,

Sentic vs. Odyntsov,

Kampetsis,

Bitok-titok,

kombinált bérlet,

kommentháború-letiltások,

mizéria: a stadionba való bejutás rejtelmei, vendégszektor áthelyezés,

Kassa-Roma,

nem változik a sör ára,

sportszerű szurkolás.

Részletek.

A szurkolóknak klubfoci nélküli pihenővel, a csapatnak pedig a szabadsága után a felkészülés jegyében zajlott a legutóbbi, szezonvégi Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda ülése óta eltelt időszak.

A felek, hogy a hétvégén következik, egy most még mindenki számára (ahogy az szokott lenni) új reményeket tápláló szezon kezdődik, ismét találkoztak.

A klub részéről, a szakma képviseletében, a vezetőedző Vladimir Radenkovic, valamint a sportigazgató, dr. Bajusz Endre vettek részt, illetve a vezetés részéről Tamás Gábor cégvezető, dr. Világi Péter kommunikációs és H. Nagy Máté marketing igazgató, valamint Nagy Judit a vendéglátásért felelős vezető volt még jelen.

A DVTK csütörtökön tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen szinte ugyanaz elhangzott szakmai részről, amit a Koordinációs Iroda tagjai is hallhattak egy nappal korábban.

Egy-két kérdés, gondolat azonban ehhez a részhez, mint plusz elhangzott azért, ilyen volt például, hogy:

Évről-évre azt tapasztaljuk, hogy statisztikai szempontok alapján (pl. 0 perc játék az előző szezonban, vagy csatárként katasztrofális meccs/gól mutató), akiket a Diósgyőr leigazol, bizony nem lenne helye a klubunknál. Miért követjük el rendszeresen ezt a hibát? — tettük fel a kérdést a sportigazgatónak, aki válaszában elmondta, hogy tavaly Edomwonyi mutatói is rosszak voltak, de az elmúlt szezonban, a magyar mezőnyben azért egy jó, középkategóriájú játékossá nőtte ki magát. - Rengeteg videót elemzünk, kapunk ajánlásokat Európából, sőt Afrikából, és az összképet vizsgáljuk meg – tette hozzá.

Majd Bajusz Endre a most igazolt, vagy kölcsönvett játékosokban látott potenciálokkal illusztrálta, hogy a rosszabb statisztikai mutatók ellenére miért is döntöttek mellettük, ezt a sajtótájékoztatón is megtette.

A témát folytatva, és elismerve, hogy, az előző szezonban igazolt külföldiek javarészt beváltak, de vannak olyanok is, akik a rossz mutatóikra nem tudtak rácáfolni, hiába kaptak lehetőséget, nem tudtak vele élni, de továbbra is Diósgyőrben ragadtak, konkrét név is elhangzott, Kampetsis.

- Folyamatosan tárgyalunk ezekkel a játékosokkal, hívjuk a menedzsereiket, próbálunk klubot találni nekik, mert a fizetésüket át lehetne csoportosítani más labdarúgók érkezésére. Ami biztos, hogy az itteni szakvezetés nem számít rájuk, de mivel élő szerződésük van a klubbal, így nem tudnak velük mit csinálni - mondta el őszintén válaszában Bajusz Endre.

Bitok és a DVTK közötti kölcsönös szerződésbontás esetében egyértelműen elhangzott a találkozón: a klub minden lehetőséget megvizsgált, hogy a kialakult helyzetben a játékos még akár edzőként is segítse a Diósgyőr szakmai munkáját, állást is kínált tehát számára ebben a helyzetben, azonban Bitok döntött úgy, hogy a két komoly angol klub érdeklődése és azok szerződtetésétől való elállása ellenére is távozik, valamint az ő kifejezett kérésére, személyiségi jogaira hivatkozva a klub nem hozhatta nyilvánosságra a távozás konkrét okát.

A kapusok ügyét is felhoztuk. A fiatal Tóth Balázsról volt szó a sajtótájékoztatón, hogy mi volt az oka az ő eladásának, és, hogy, a másik fiatal hálóőr, Bánhegyi Bogdán miért fog Kazincbarcikán védeni, azonban mi feltettük azt a kérdést is, hogy a Paks ellen kivel kezdők majd az összeállítás. Erre a vezetőedző válaszolt, hosszasan, majd elmondta, ha az utolsó órákig semmi rendkívüli nem történik, akkor mivel a szezont Odyntsov zárta, most valószínűleg ő is fogja nyitni, aztán pedig majd a meccseken és az edzéseken nyújtott teljesítmény dönt közte és Sentic között.

Megtudtuk azt is, hogy a magyarul kiválóan beszélő ukrán kapus, hamarosan megkaphatja majd a magyar állampolgárságot is.

Vladimir Radenkovicstól egy motivációs beszéddel búcsúztunk el, hogy azt adja tovább az öltözőben a játékosoknak. Sohasem lehet tudni, talán most ez a társaság lesz, amely a címerért, a szurkolókért tényleg megtesz majd mindent és jó eredményt ér el a szezon végén, amely egy nemzetközi kupaindulásban csúcsosodhatna ki. Közhely, de a remény hal meg utoljára, mi már csak ebben bízhatunk…

További információk, amelyekről kérdeztük a vezetést, és választ kaptunk.

Kérdésként merült fel, hogy az elmúlt szezon "tavaszi bérletesei" miért nem tudják igénybe venni a "tavalyi éves bérletes" kedvezményt, azt a választ kaptuk a marketing igazgatótól, hogy ebben az esetben új éves bérlet vásárlásról lehet csak szó, ahol az online kedvezmény természetesen jár, de ez jobban meg is éri, mint külön-külön az őszi és tavaszi bérlet beszerzése.

Világi Péter arról tájékozatott még, hogy 2000 szurkoló vásárolt eddig bérletet, amit megköszönt a drukkereknek, majd elhangzott, hogy büszkék arra, hogy a harmadik legtöbb bérletessel rendelkezik a magyar élvonalban a DVTK, és bízik abban, hogy mivel szeptember végéig még anyagilag és a biztos helyszíni meccsnézés miatt is (lásd ftc elleni jegy mizéria) megéri megvásárolni a bérleteket, így akár a Debrecent is megelőzhetjük majd ebben a "versenyben", és a második helyre feljöhetünk.

Az egyes Diósgyőrben népszerű sportágakra való, úgynevezett kombinált bérletekre is rákérdeztünk, nem tervezett-e ezzel a klub, hogy a foci-kosár-hoki meccsekre ilyet kiadjon, a válasz az volt: technikailag még nem voltak erre felkészülve, de a számokat átnézve, hogy mennyi a rendszeres(!) átjárás a sportágak között a szurkolók részéről, igény sem mutatkozott még most rá. De a kérdés továbbra is napirenden van.

Az edzőmeccsen a beléptető kapun való bejutás nem volt néhány szurkolónak egyszerű, rákérdeztünk, hogy ez vajon állandó lesz?

Az új vívmányoknak köszönhetően sokan már telefonon keresztül érvényesítik a jegyeiket, bérleteiket a kapuknál, csakúgy, mint például a repülőtéren, azonban ezeknek vannak bizonyos technikai feltételei, amelyekről a klub már videót is készített, minden meccs beharangozójában megír, de továbbra is kommunikálni fogja, így pl.: nem kell a QR, vagy vonalkódra nagyon ránagyítani, illetve a telefon fényerejét érdemes felvenni ilyenkor, minden más esetben segít a biztonsági szolgálat.

Örökös témák: vendégszektor áthelyezése.

Mint megtudtuk, nagy költsége van a szektor áthelyezésének, 50 millió forint feletti ez az összeg, rengeteg tűzvédelmi és egyéb engedélyeztetési terv elkészítése is kell hozzá a hatóságok felé, de a terv kész, azonban pénz kell hozzá, és mivel nem a klub a tulajdonosa a Stadionnak, csak üzemeltetője, így további engedélyekre is szükség van, ezek miatt áll jelenleg ez a fejlesztés. Most kerültek kialakításra még csak a mozgássérült helyek is a főlelátón, amit a klub a saját költségen csináltatott meg, mert anno ez is kimaradt, de előírás, és mi is úgy tartjuk, hogy jogosan is került most ez előre a megvalósulás sorrendjében.

A szurkolói kommentek letiltása a klub posztjai alól továbbra is problémát jelent a szurkolóknak. Világi Péter is elismerte, hogy a kritikai megjegyzéseknek teret kell adni, legyen az a vezetőség, vagy a csapat irányába, azonban a trágár, személyiségi jogokat sértő kommenteket továbbra sem fogják engedni a DVTK Facebook oldalán.

Ígéretet kaptunk arra, hogy:

1., a hozzászólási lehetőséget sosem kapcsolják ki a posztok alatt, vereség esetén sem, mint az történt a 7-0-nál;

2., továbbá a klub az Irodával közösen egy új irányelvet fogalmaz meg, és fogad el, amelynek betartása a klubot kötelezni fogja, és a szurkolóknak is világos lesz, hogy esetleges kritikai kommentjeiket milyen formában tudják közölni.

Ezt a dokumentumot, elfogadása előtt itt az Iroda oldalán megvitatásra közzé fogjuk majd tenni.

Borzolta egy-két Diósgyőr szurkoló kedélyét, hogy amíg a DVTK, nem lebecsülve a Nagymihály együttesét, a szlovák csapat ellen játszotta utolsó felkészülési meccsét, addig a DVTK tulajdonosi köréhez kapcsolható FC Kassa az AS Roma-t fogadta hazai pályán.

A válasz világos volt. Kassán a Stadion tulajdonosa a helyi önkormányzat, a stadionavató meccset is Kassa önkormányzata rendezte, meghívva a stadiont használó FC Kosice gárdáját és a több százezer eurós költségért érkező Roma csapatát, amit az önkormányzat fizetett ki.

Világi Péter hozzátette, ha és amennyiben Miskolc városa ilyen szintű mérkőzés szervezésén gondolkodna, és egyben példaként állította, hogy Kassán az önkormányzat a labdarúgást, a sportot ilyen mértékben támogatja.

Megjegyeztük viszont, hogy még mindig fájó pont a Diósgyőr szurkolóiban, hogy a Mezőkövesd ellen, ráadásul vesztes meccsen avattuk fel a DVTK Stadionját.

Kezdődik a szezon kardinális kérdés szokott lenni a büfé. Nagy Judit elmondta, hogy az alkoholos sör ára nem emelkedik, decemberig biztos nem is fog változni! Lesznek viszont termékek, amelyeket 50-100 forinttal többért vásárolhatunk majd meg, többek között a palackdíjnak is "köszönhetően".

A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda korábbi kezdeményezésére folytatódik a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány támogatása, illetve az amigeleken szurkolói portál kezdeményezése, a szezon legjobb játékosa szavazás és ennek nyomán az év végi megválasztása is szóba került, amelyet a többi szurkolói felület bevonásával együtt a DVTK is támogatni tud. A részletek tárgyalás, illetve kidolgozás alatt.

Szó volt még a sportszerű szurkolásról a találkozó legvégén, ugyanis a klub milliós nagyságrendben fizetett be a mögöttünk hagyott szezonban is az MLSZ kasszájába, az elsősorban „megbotránkoztató, kirekesztő, obszcén rigmusok" miatt, de egyben a klub tulajdonosa, vezetése köszöni mindenkinek a szurkolást, az ultráknak a színvonalas, látványos koreográfiákat és büszke arra, hogy ilyen nagy létszámú és fanatikus tábora áll a csapat mögött.

Jöhetnek a kommentek, további kérdések, pozitív-negatív észrevételek, ha tudunk rá válaszolni, akkor munkák mellett, időben megtesszük azt.

Reménykedjünk egy jó szezonkezdésben, egy nagyon jó szezonban és végeredményben!

Hajrá Diósgyőr!!!

EGYÜTT VAGYUNK, GYŐZNI FOGUNK!!!


forrás: Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda facebook oldala



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

2024-07-31 17:41:18 Piros öves, Veterán
"...azonban a trágár, személyiségi jogokat sértő kommenteket továbbra sem fogják engedni a DVTK Facebook oldalán."

Én a kosárcsapat facebook oldalán le vagyok tiltva.
Akkor lettem letiltva, amikor bejelentették a lególovagos kabalafigurát (az előzetes beharangozások alapján mindenki egy jelentősebb játékos leigazolását várta), és azt írtam kommentben a kosárlabdacsapat facebook oldalára hogy "Úgy látszik hogy ezt itt is kötelező volt bejelenteni"
És akkor kitiltottak.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy a fenti kommentnek melyik része trágár, avagy melyik része sérti kinek és milyen személyiségi jogait?
2024-07-29 19:03:54 Lila öves, Fanatikus tag
Egy kérdést kellett volna még feltenni:
Mikor lesz már annyira tökös a DVTK-klubelnök, hogy beengedi sajtótájékoztatóra az amigeleken.hu-t?
39. szombatondelelott* |Válasz erre: 30. bakterház
2024-07-29 17:52:29 Fekete öves, Veterán
Nem EGYRE, hanem rendszeresen.
2024-07-28 19:06:05 Kék öves, Tag
Hol közvetítik a meccset?
37. Zole61 |Válasz erre: 26. johny
2024-07-28 12:25:55 Piros öves, Őstag
Szegény klubot működtető személyek...de sajnálom őket..
36. elzett |Válasz erre: 31. lokal
2024-07-28 12:25:15 Fekete öves, Őstag
itt volt eddig is, csak most valószínűleg elperecelt.
2024-07-28 12:10:58 Narancs öves, Tag
Azért a klubnak ne felejtsünk el beírni egy piros (fehér) pontot, amiért Bitoknak melót ajánlottak.
2024-07-28 06:37:17 Piros öves, Fanatikus tag
Még jó, hogy itt egyeseket nem vetnek börtönbe média tevékenységért! Vannak visszatérő, komoly bajok! Ennek fejében az egyetlen szarrá fütyültnek ismételgetett nyilatkozatára aszondom: álszent, hazug!
33. vebgy* |Válasz erre: 26. johny
2024-07-27 23:24:33 Fekete öves, Veterán
Hú azt a keservit...pont ilyenek egyesek a vezetésben, mint te...akiket csak egyszer kéne megregulázni dél amerikai módon...
32. sheldon |Válasz erre: 26. johny
2024-07-27 20:56:34 Piros öves, Tag
Indulatos hozzászólásodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nem a szerkesztőt "koptatták le".
Hanem a gyerekét...
Úgy látom szerinted ez rendben van.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...