Banner

Aho Tyra: Készen állunk az Európa-bajnokságra!

Szerző: amigeleken.hu | 2024-07-02 11:38:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Véget ért a magyar U20-as válogatottunk felkészülési mérkőzéseinek a sorozata. Az utolsó ellenfél Horvátország volt, akit egy hajtós mérkőzésen 66-61 arányban győzött le a magyar válogatott. A DVTK HUN-Therm játékosai közül ketten készülnek a kontinensviadalra, Oláh Fruzsina 16 pontot, Aho Tyra pedig 5 pontot szerzett az utolsó felkészülési mérkőzésen.

Legközelebb már szombaton, július 6-án Vilniusban lép pályára az U20-as magyar válogatott az Európa-bajnokságon.

A horvátok elleni találkozót követően a válogatott irányítója, Aho Tyra nyilatkozott a wbasket.hu-nak.



Múlt héten a szlovénok elleni meccsen egy kisebb bokasérülést szenvedtél. Hogy vagy most?

Jól vagyok köszönöm. Elég döcögősen indult, de a hét első felében rehabilitációs edzéseim voltak, azon volt a hangsúly, hogy rendbe hozzuk a bokámat. Kaptam kezelést és az edzőim is odafigyeltek rám, hogy 100%-osan tudjak visszatérni az Eb-re.



Pár nap kihagyás után hogyan érezted magadat a pályán? Hogy sikerült ez az utolsó két mérkőzés a horvátok ellen?

Nehéz volt a visszaállás, hiszen nem azon volt a hangsúly, hogy én minél többet eddzek. Csapat szinten azonban nagyon szépen játszottunk és ez a két meccs alatt is sokat tudtunk fejlődni. Azt gondolom, hogy készen állunk az Európa-bajnokságra.


Már az előző szezonban is volt lehetőséged az Euroligában játszani. Mennyit tudsz ebből a tapasztalatból kamatoztatni az U20-as Európa-bajnokságon?

Elég sokat! Legfőképp fizikálisan érzem azt, hogy az Euroliga felkészített a nehezebb meccsekre is. A nemzetközi tornák és találkozók sokkal másabbak, mint a magyar bajnokságban lévők. A felnőttek között is nagy előnyt ad ez a fajta tapasztalat.



Milyen célokkal várod a jövő heti Európa-bajnokságot?

Mindenképp a nyolcba kerülés az első számú célunk! Fontos része lesz azonban az, hogy élvezzük a mérkőzéseket, és a lehető legjobb formánkat tudjuk kihozni magunkból.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: Somogyi Gábor



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...