Banner

A siker útja

Szerző: dfcwolf | 2024-10-18 09:13:00

Szombaton győzni fogunk, én úgy érzem.


A siker útja sosem könnyű és biztosan így lehet vele az edzőnk is, akit én is gyakran kritizáltam az utóbbi időben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tetszik a játék, amit a csapat játszik, de eredményes. A jó eredményekbe pedig nem illik és nem is szabad belekötni. Nyíregyházára úgy indultunk el, hogy bármilyen legyen a játék, csak hozzuk haza a három pontot. Szerintem a játék nem volt rossz és az eredmény is mindenkinek tetsző lett.

Elégedetten töltöttük az elmúlt időszakot ezután a győzelem után, hiszen közben a válogatott is visszatért a siker útjára és a kosaras lányaink is behúzták első győzelmüket az Euroligában. Gera Dani bemutatkozott a válogatottban és Szűcs Kornél is. Nagyon szurkolok nekik, hogy hosszabb időre meg tudják vetni a lábukat a nemzeti tizenegyben.


De vissza a bajnokságra. Az MTK egy hajszállal van előttünk és meggyőződésem, hogy nem olyan jó csapat mint a Nyíregyháza. Sőt ha igazán őszinte akarok lenni, akkor magamban a Diósgyőr mögé sorolom őket. Már csak az kell, hogy ezt a pályán is meg tudjuk mutatni. Ezt egy kicsit nehezíteni fogja Sentic kiválása, mert számomra meggyőző volt a teljesítménye és nyugodtabb voltam, amikor ő állt a kapuban.

Persze most ott lesz lehetőség Odintsov előtt és volt már olyan a történelemben, hogy a második számú kapus fel tudott nőni a feladathoz és egy sikeres időszak után kirobbanthatatlan lett. Ezt kívánom magunknak is és akkor nem kell majd izgulni.

A játékunk pedig mintha a nézhetetlen felől egy kicsit elmozdult volna és lehet ez egy fejlődés is. A klasszikusok szerint is először a védekezést kell rendbe tenni és utána lehet fejleszteni a támadásokat. A védelmünkre rá lehet mondani, hogy kezd stabil lábakon állni, már csak azt kellene kitalálni, hogyan juttassuk fel a labdát a támadókhoz, hogy ne kelljen a félpályáig visszajönniük a labdákért.

Hogy ez sikerüljön, a középpályán kellene kicsit előre lépnünk. Kicsit többet kellene építenünk, mint rombolni. Jó lenne, ha Vancas visszanyerné a formáját, mert számomra eddig csalódás a teljesítménye a kezdetekhez képest, hiszen a szurkolók szavazatai alapján ő lett a 2023/24-es év legjobb játékosa.

Szombaton győzni fogunk, én úgy érzem. A legutóbbi két meccsünkre én hat pontot jósoltam és ezt most még megtoldom hárommal. Ha ez összejön, akkor engem nem érdekel a játék szépsége sem, mert a tabellán elfoglalt helyünk el fogja homályosítani.


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...