Banner

A női bajnokcsapat avatta fel a DVTK Szabadidőparkot

Szerző: objektív | 2024-09-18 19:08:00

A kapuink immáron nyitva állnak


Megnyitotta kapuit a DVTK Stadion és a DVTK Aréna közvetlen szomszédságában a DVTK Szabadidőpark, amelynek köszönhetően egy bárki által szabadon használható szabadtéri kosárlabda pályával és teqball asztalokkal bővült a DVTK Sportliget. A szabadidőparkot az ünnepélyes szalagátvágás után a DVTK bajnoki címvédő női kosárlabda csapata avatta fel.



A szalagátvágással egybekötött hivatalos megnyitót megelőzően 15 órától egy négycsapatos U18-as mini kosárlabda torna adta meg az alaphangot, amelynek győztese a megnyitó után a DVTK HUNTHERM bajnoki címvédő női kosárlabda csapatával is összemérhette a tudását 2x5 percben. A tervek szerint egy gálamérkőzés keretében a DVTK munkavállalóinak legjobbjaival is megmérkőzött volna Völgyi Péter csapata, a mérkőzés el is kezdődött, de ezt a meccset sajnos két perc után a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt le kellett fújni, és egy későbbi időpontra halasztani.

A nemzeti színű szalagot Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára, Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Völgyi Péter, a DVTK HUNTHERM vezetőedzője és a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kányási Veronika, a DVTK HUNTHERM csapatkapitánya, valamint Csöbör Katalin és Dr. Kiss János országgyűlési képviselők vágták át.

A beruházás a jelenlegi területen korábban álló, már elavult épületegyüttes bontásával kezdődött 2024. májusában. A törmelék elszállítását és a területrendezést követően elsőként teqball (a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet ívelt asztalon játszanak) asztalok kerültek elhelyezésre a parkban, majd elindult a két szabványméretű 3x3 kosárlabda pálya építése. A kosárlabda pályák műanyag kültéri sportburkolatot kaptak, és egy-egy kétsoros lelátó is épült az oldalvonalak mellett. A két pálya egymással szemben került elhelyezésre, így arra is van lehetőség, hogy hagyományos kosárlabda mérkőzéseket is játszanak egymás ellen az arra vállalkozó csapatok.

- Mindig nagy öröm és megtiszteltetés, mikor egy közösség, illetve különböző szervezetek összefogásának maradandó eredményét, mint jelen esetben a DVTK Szabadidő Park, és azon belül a szabadtéri kosárlabda pálya átadását ünnepelhetjük - hangsúlyozta Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára. - Az elmúlt hónapok munkája, elkötelezettsége és közös erőfeszítései után végre elérkezett ez a fontos pillanat, hogy egy újabb, a kosárlabda sportághoz kötődő gyöngyszemmel gazdagodott a DVTK sportlétesítményeinek köre. Az MKOSZ már több, mint 10 évvel ezelőtt felismerte, hogy a 3x3 szakág a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb kiugrási lehetősége, így nekilátott a 3x3 kosárlabdázás népszerűsítéséhez és megerősítéséhez: felvállalta a Streetball országos versenysorozat finanszírozását, megalkotta a Magyar Kosárlabdázás Napja eseményt, mely valójában a 3x3 versenysorozat döntője, és megkezdte szabadtéri pálya programját, illetve a 3x3 pályaépítések stratégiai támogatását. A program kezdete óta több, mint 150 3x3 félpálya került országszerte telepítésre, számos kosárliget került megépítésre, és ezek a pályák voltak, amik számos településen a COVID alatti terembezárások során megmentették a kosárlabda sportág utánpótlásnevelését. Ezen sorozathoz csatlakozott ma a DVTK Szabadidőpark.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-09-19 17:06:57 Piros öves, Őstag

.. nagyon faszányos, grat.

2. vebgy* |Válasz erre: 1. bati1
2024-09-19 15:49:51 Fekete öves, Veterán

Ne félj , ha mások lennének a képviselők, ugyanígy ott nyomulnának... :D

2024-09-18 19:46:41 Lila öves, Tag

Ez a két ingyenélő mindenhol megjelenik ahol avatni lehet.

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...