Banner

A DVTK-nak tíz lövés kell egy gólhoz

Szerző: amigeleken.hu | 2021-02-03 11:37:00

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta 31 európai bajnokság figyelembe vételével, hogy melyik a legkíméletlenebb és legnagyvonalúbb csapat, azaz hány lövés kellett egy gólhoz egy együttesnek a most futó szezonban, január 25-ig bezárólag. A csakfoci.hu szemlézte a tanulmányt.


A CIES az InStat statisztikáinak a segítségével azt állapította meg, hogy a legjobb gól/lövés aránnyal a német másodosztályú Hamburg rendelkezik, amelynél 4.7 lövésenként születik egy gól, őket követi az Olimpiakosz (5.2 lövés/gól) és a Bayern München (5.3 lövés/gól), de a top 10-ben helyet kapott egy magyar csapat is, a Budapest Honvéd számára ugyanis 5.5 lövés kell egyetlen gólhoz.


A CIES külön statisztikát készített ezen szempontok alapján a magyar első osztályú bajnokságról is, ahol az élen álló Honvéd után a MOL Fehérvár FC következik, a Vidinél 5.7 lövés kell egy gólhoz a mostani szezonban, míg a Zalaegerszeg mutatója 6.9 lövés/gól, a Ferencvárosé pedig 7.3 lövés/gól. Az NB I legnagyobb “gavallérja” a Kisvárda, amelynél 11.4 kísérlet kellett eddig egyetlen találathoz.



A kimutatás szerint a DVTK-nak 9,8 lövésre van szüksége átlagban, hogy betaláljon az ellenfelek hálójába. Ettől csak a Mezőkövesdnek, a Felcsútnak és a Kisvárdának van több lövésre szüksége a gólszerzéshez. A piros-fehér játékosok a lövéseik 49%-át a büntetőterületen belülről adják le, és átlagosan 18.1 méterről lőnek kapura a mostani NB I-es idényben.


Tovább a csakfoci.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2021-02-04 08:43:52 Fekete öves, Veterán
Na ez az egyik legnagyobb problémám, hogy Monyón kívül nincs kreatív játékosunk, de erőltetjük, azt, hogy a végletekig játszuk a bőrt. Felesleges, ha egyszer nem megy. Viszont Grozav, Suljic, de akár Márkvárt (bár mostanában nem ezt látjuk tőle) is tud lőni. 16-20 ról lőni, lőni, lőni hátha egyszer úgy találjuk el a ketrecet, hogy beakad a 90 perc alatt vagy 2. mert ha jó a védekezésünk akkor még 1 potya vagy les vagy öngól is belefér.
2. donjozsi |Válasz erre: 1. KáGábor
2021-02-03 21:08:11 Barna öves, Fanatikus tag
Ahogy most állunk kettő, de inkább 3 meccs kell a 10 lövèshez...
2021-02-03 13:55:09 Fekete öves, Veterán
Ez az adat így önmagában még nem lenne tragikus. A nagyobb baj az, hogy el sem igazán jutunk lövésig meccsenként 10-szer...
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...