Banner

45 éve vertük meg idegenben a Rapid Wien-t az UEFA Kupában

Szerző: Jáborcsik András | 2024-09-19 19:16:00

Sajtófigyelő - bomie.hu


45 évvel ezelőtt, 1979. szeptember 19-én kezdte meg a DVTK labdarúgó csapata szereplését az UEFA kupában. Az első fordulóban Bécsbe látogatott a diósgyőri csapat az SK Rapid Wien otthonába.


A meccset megelőző napon a Népsport nagy terjedelemben foglalkozott az összecsapással.


A mérkőzésen nagyszerű eredmény született, hisz a mindössze 4 perce csereként beállt Fükő a 88. percben szerzett góljával a DVTK 1:0-ra megverte ellenfelét. Szabó Géza vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, hogy lehet keresnivalója a DVTK-nak az SK Rapid otthonában is, csak a mérkőzés elejét kell jól megfogni, a várható támadásokat lassítani és azokból gyors ellentámadásokat vezetni.



12.000 ember előtt a DVTK:

Veréb – Szántó, Salamon, Teodoru, Kutasi – Oláh, Tatár, Görgei – Borostyán, Magyar, Fekete

kezdő tizeneggyel vágott neki a mérkőzésnek. A várakozásoknak megfelelően Rapid rohamokkal kezdődött a meccs, de a diósgyőriek taktikusan, ügyesen lefékezték az első negyedórában a hazaiak gyors akcióit, jól fogtak embert és már az ellenfél térfelén megtámadták a labdát szerző Rapid-játékosokat. Húsz perc után kitűnt, hogy nem olyan veszélyes a Rapid odahaza, mint ahogy hírlett. A DVTK egyre többet támadott és helyzetei is akadtak. Főleg a széleket foglalkoztatták sokat és a beadásaik is gyakran jelentettek veszélyt. Ha Tatár fejese bemegy, akkor a Diósgyőr már a vezetést is megszerezhette volna az első 45 percben.


A Rapid a kezdeti rohamok után lefékezett. Láthatóan meglepte a bécsieket a diósgyőriek nem várt aktivitása, s egy időn át védekezésre kényszerültek. Fordulás után két védelmi hibából a hazaiak gólt szerezhettek volna, később a kapufa is segített a piros-fehéreknek. Nagy erővel, elkeseredetten támadtak a hazaiak, de a Diósgyőr védelme jól állt helyt ebben az időszakban is, sőt egy ellen akcióból a győztes gól is megszületett. A DVTK minden dicséretet megérdemel, hiszen idegenben győzött és ez rend­kívül bíztató az október 3-i visszavágóra.



A mérkőzés összefoglalója:



forrás: bomie.hu, Népsport archív



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...