Banner

2.234.000 Ft-ot gyűjtöttek a diósgyőri és a debreceni ultrák

Szerző: amigeleken.hu | 2024-08-21 18:37:00

Kitartás Beni, Diósgyőr és Debrecen is Veled van!


Egy hónappal ezelőtt indították útjára a Diósgyőri és a Debreceni Ultrák közös jótékonysági akciójukat, melynek bevételéből Beni gyógyulását támogatják

Micskó Benjámin egy debreceni édesanya és egy borsodi édesapa kisfia, így hát a diósgyőri és a debreceni szervezett szurkolói csoportok ezúttal közösen szerettek volna neki segíteni.

Beni anyukájának a tavalyi év végén feltűnt, hogy kisfia mozgása kissé ügyetlen és eltér a kortársaitól, ezért orvoshoz fordultak. December 13-án kiderült, hogy Beninek van egy súlyos, jelenleg gyógyíthatatlan, Duchenne-féle izomsorvadása. Szervezete egy génhiba miatt nem termeli az izomépüléshez szükséges fehérjét, ráadásul még a meglévő izmait is bontja. Emiatt Beni 10 éves kora előtt tolószékbe, majd később lélegeztetőgépre is kerülhet. Az ebben a betegségben szenvedők átlagéletkora mindössze 26 év. Az utóbbi évek kutatásainak köszönhetően elérhetővé vált egy amerikában kifejlesztett génterápia, amely 4-5 éves korra van engedélyeztetve és 1,3 milliárd forintba kerül. Ezen terápia segítségével Beninek még arra is van reménye, hogy ne kerüljön kerekesszékbe!


A gyűjtés a szombati DVSC - DVTK meccsen zárult és az akció keretében több, mint kétmillió forint gyűlt össze.

A Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok facebook oldalukon mondtak köszönetet mindenkinek, aki hozzájárult az akció sikeréhez:


Kedves szurkolótársaink!

Az Ultras Debrecen és az Ultras Diósgyőr közös adománygyűjtése a szombati, egymás elleni mérkőzés lefújásával véget ért.

A közel 1 hónapig tartó jótékonysági megmozdulás során 2.234.000 forint gyűlt össze!

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki a lehetőségeihez mérten hozzájárult Benjámin gyógyulásához, ideértve azokat is, akik közvetlenül a Mentsük meg Benit Alapítvány számára utaltak!

Kitartás Beni, Diósgyőr és Debrecen is Veled van!



forrás: facebook / Ultras Diósgyőr



És ezt olvastad már?
Hozzászólások
4. bakterház |Válasz erre: 1. wexeye
2024-08-22 20:18:47 Zöld öves, Tag
Azok most végre építettek akadálymentes rámpát a mozgássérült szurkolóknak! Ezért respect (valszeg kellett hozzá egy fanatikus mozgássérült kosarazó szurkoló is), de tény ezt már a stadion kivitelezésekor meg kellett volna tenni a csilliárdokból, illetve azóta jópár év eltelt és ugyanennek a vezetésnek az eszébe sem jutott, mint üzemeltető.
2024-08-22 08:19:42 Fekete öves, Veterán
Maximális gratulációm, és mély tisztelet!
2024-08-21 21:06:06 Fekete öves, Veterán
Kalapemeles.
2024-08-21 20:52:30 Fekete öves, Őstag
Na,ez a Diósgyőr, a diosgyőriség. Nem a klubház majmai meg a pálya bohócai! Tisztelet mindkét tábornak!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...