Banner

Vanczák: Nyitott vagyok a megkeresésre

Szerző: dfcwolf | 2016-05-05 15:19:00

Június 30-ig szól a kontraktusa, ezek szerint addig nem is jön haza Magyarországra? – kérdezte Vanczák Vilmostól az Észak-Magyarország újságírója, Molnár István.

"Ezen dátum előtt bizonyosan nem hagyom el Siont. Most annak van a legnagyobb esélye, hogy addig itt edzek, bár még ez nem került szóba köztem és a klubvezetés között. Családi oka is van mindennek, ugyanis a kislányom június 25-ig iskolába jár, ekkor fejeződik be a tanév."

Vanczák Vilmos további pályafutásáról már több helyen lehetett olvasni azt, hogy itthonról jó pár klub, így a DVTK is kereste, keresi.

"Két-három évet még mindenképpen szeretnék profi szinten futballozni – szögezte le a háromszoros svájci kupagyőztes. – Talán még összejöhet egy külföldi lehetőség is, gondolok itt az Egyesült Államokra, Katarra vagy Dubaira, hogy miként alakul, ez június végéig eldőlhet vagy akár utána, hiszen szabadon igazolható játékos leszek. Magyarországi klubok képviselőivel lezajlottak tapogatózó beszélgetések, voltak különböző kérdések, de konkrét ajánlatot időre, anyagi háttérre, pillanatnyilag senki sem tett. Tény, beszélgettünk Árki Gáborral, csakhogy ő időközben elköszönt a DVTK-tól, utódjával, Benczés Miklóssal pedig eddig nem történt kapcsolatfelvétel. Az év elején Sanyi bácsival, Egervári Sándorral váltottam pár szót, ő örülne, ha együtt tudnánk dolgozni, hiszen a válogatottból ismeri a képességeimet. Nyitott vagyok a megkeresésre, bármilyen egyeztetésre, ez nagyrészt a klubon múlik."

elolvasom a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>

Az elmúlt hónapokban többször nyilatkoztad, hogy szívesen hazatérnél. Itthon folytatod a pályafutásodat?
- Ez is benne van a pakliban – kezdte Vanczák Vilmos a csakfoci.hu-nak. - Korábban elígérkeztem ugyan egy magyar csapathoz, de a bajnoki eredmények tudatában ez már tárgytalan.

Nyilván a Puskásról vagy a Békéscsabáról lehet szó, mi az előbbire tippelnénk…
- Nem szeretnék csapatnevet mondani, egyelőre annyi biztos, hogy jelen pillanatban nincs olyan klub, amellyel akárcsak szóbeli megállapodásom lenne.

Legszívesebben hol folytatnád?
- Ha lenne megfelelő külföldi ajánlatom, akkor természetesen szívesen maradnék kint. Itt a Sionnál is marasztalnak, de annak kevés esélyét látom, hogy itt maradnék, mert játszani szeretnék, és itt azért várhatóan már kevesebb lehetőséget kapok. Azt sem zárom ki, hogy nyártól az NB I-ben fogok játszani. Mindenképp olyan helyre szeretnék igazolni, ahol komoly tervek vannak, profi körülmények, és ahol rendszeresen megkapom a lehetőséget. Ha hazamegyek, semmiképpen sem levezetni akarok, az biztos, hogy 2-3 évig még komoly célokért akarok küzdeni a pályán.

A 79-szeres válogatott játékost képviselő CMG menedzserirodát is megkérdeztük Vanczák jövőjével kapcsolatban, ahonnan a következő választ kaptuk.

- A tengerentúlról és Magyarországról is van érdeklődés Vili iránt. Konkrét ajánlatok is érkeztek már, köztük van olyan, amely nagyon megfontolandó, de kapkodni nem szeretnénk. A svájci bajnokság végét mindenképpen megvárjuk, így valószínűleg csak május végén születik majd döntés.

csakfoci.hu

forrás és fotó: boon.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.