Banner

Utolsó előtti

Szerző: dfcwolf | 2016-04-30 09:28:00

Szombaton befejeződik végre ez a bajnokság. Sok mindent kaptunk tőle, de azt nem, amit vártunk. Az egy dolog, hogy nem ezt vártuk, de nem is ezt érdemeljük. Az lenne az alapvetés, hogy ez az egész cirkusz a nézőkért van, az ő fejüket kellene elcsavarni ezzel a játékkal. Sikereket adni és örömöt, azt pedig a szurkoló azzal hálálja majd meg, hogy bérletet vesz, fogyaszt a stadionban és emléktárgyakat vásárol. Sajnos, ebben az országban semmi nem működik úgy, ahogy kellene.

Itt a politika fogja a kezét egyes csapatoknak és érdemtelen előnyhöz juttat kiemelteket, a többiek pedig ebbe beletörődve kullognak a mögöttük. Nincs egyetlen tulajdonos sem, aki szembe szeretne ezzel menni és "csakazértis" megmutatni. Így ölik ki a szenvedélyt a népes táborokból. Vége van a bajnokságnak és pár kérdés maradt csak nyitva az utolsó fordulóra. A legfontosabb az, hogy az NB1 torzszülöttje, a Felcsút, kiesik-e végre a legmagasabb osztályból? Soha ennyien nem szurkoltak még egy csapat kieséséért, mint most.

Számunkra nincs igazi tétje a meccsnek, és még csak az ellenfél sem olyan csábító, aki miatt ezrek indulnának meg tömött sorokban a stadion felé. Éppen ezért nem is igazán foglalkoznék az utolsó meccsel, mert van egy másik összecsapás, ami jobban érdekel ettől, és biztos vagyok abban, hogy minden diósgyőri szurkolóban megmozgat valamit az, ha azt mondom: május közepén DVTK-Nyíregyháza meccs a stadionban!

Bizony ám! El classico, derbi? Kit érdekelnek ezek, amikor mindenki tudja, hogy a régió legnagyobb preztizsű meccse ez. Igaz, hogy az NB3-ban csapnak össze a csapataink, de azért a helyzet nem ilyen egyszerű. Az első csapat kerete még a bajnokság után együtt edz Miskolcon, és Egervári Sándor tudja mit jelent ez a meccs a miskolciaknak, ezért az NB3-as csapat rendelkezésére bocsáthat akár 10 játékost is az első keretből. Mert a Nyíregyháza nem nyerhet Miskolcon!

Ugye, hogy így már azért érdekesebb? Lesz még egy meccs, ahol lehet hangulat! Pár hete tízezer ember volt egy NB3-as összecsapáson. Persze, itt biztosan nem lesznek ennyien, de aki fanatikus diósgyőri, aki ott volt másodosztályban a dicsőséges 3-2-es győzelmünkön, annak egy ilyen nagy múltú csatát nem szabad kihagynia! Én ezt várom már hetek óta, mert a Tirpákokat megverni minden esetben élmény.

A Paks ellen nem írnék kezdőt. Remélem, szerephez jut sok fiatal játékos ezen a tét nélküli meccsen. Hadd ismerjük meg a nevüket és a mozgásukat.

Tippem: 1-1

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.