Banner

Utánpótlás eredmények

Szerző: Jáborcsik András | 2016-05-24 22:28:00

U16-os csapatunk György Gábor vezetőedző irányításával tovább folytatta győzelmi sorozatát, immár 11. meccsüket nyerték a fiúk zsinórban az U16-os I. osztályú bajnokság alsóházában. De a többi csapatunk is alaposan kitett magáért, hiszen U17-es és U15-ös csapatunk kivételével valamennyien begyűjtötték a 3 pontot.


Eredmények:


U19 I. osztály rájátszás 13. forduló

DVTK - Kecskeméti LA 3-2 (1-2)

DVTK: Zöldesi - Lipták, Ivánka, Tucsa, Bárdos, Szalóczy, Mikolka, Gantner, Molnár, Szabó II B., Gazdag. Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Csere: Gantner helyett Balogh R. a 80., Molnár helyett Szász a 80., Szabó II B. helyett Fazekas a 80. percben.
Gólszerző: Gantner (1-0) a 7., Rapi (1-1) a 43., Maczelka (1-2) a 45., Bárdos (2-2, 11-esből) az 55. és Lipták (3-2) a 91. percben.

Vitelki Zoltán együttese szombaton utolsó hazai mérkőzésését játszotta hazai pályán a Kecskemét ellen. A mérkőzést megelőzően a kecskemétiek 3-1-7-es mérleggel az alsóházi tabella 7. helyén szerénykedtek, de figyelmeztető jel volt a számunkra, hogy az előző fordulóban azt a Videotont verték meg otthon, aki minket egy hármassal küldött haza Fehérvárról. Idegenbeli mérlegük 1-0-4, egyetlen idegenbeli győzelmüket Pécsett szerezték a 7. fordulóban. Ahhoz, hogy tartani tudjuk vezető pozíciónkat, feltétlenül be kellett zsebelnünk a 3 pontot.

A mérkőzés igazolta is a várakozásokat, hiszen a korán szerzett gólunkra a vendégek még az 1. félidőben kettővel válaszoltak. A 2. félidő elején hamar újra egyenlő lett az állás és a győzelmet csupán Lipták Ákosnak a hosszabbításban szerzett góljával tudtuk megszerezni.

Szép volt fiúk!

A fiúk a bajnokságot 2 idegenbeli fellépéssel zárják, előbb szombaton Szombathelyen lépnek pályára, majd a Pécs elleni fellépéssel zárul számukra a bajnokság. A táblázatra tekintve megállapítható, hogy a Haladás elleni meccsnek döntő jelentősége lesz az alsóház első helyéért vívott küzdelemben. A szombathelyiek hazai mérlege 3 győzelem és 3 döntetlen, az ETO, a Fehérvár és a Kaposvár tudott pontot rabolni tőlük. Ez a minimális cél a mi számunkra is! A meccs délelőtt 10 órakor kezdődik.


U17 I. osztály rájátszás 13. forduló

DVSC - DVTK 2-1 (2-1)

DVTK: Konyecsik – Terjék, Géringer T., Orosz, Balogh A., Szegedi, Jambrich, Géringer L., Kitl, Varga, Vitelki Vezetőedző: Kriston István

Csere: Vitelki helyett Kacsó az 56., Varga helyett Mészáros a 65., Szegedi helyett Kiss a 81. percben.
Gólszerző: Rácz (1-0) a 3., Szegedi (1-1) a 19. percben, valamint Géringer T. (öngól 2-1)

Elszenvedte első vereségét az U17-es I. osztályú bajnokság alsóházában Kriston István együttese. Nagy örömünkre Orosz apuka ismét jelentkezik tudósításával: "A pallagi utánpótlás centrum olyan, mint egy repülőtér, a pályák szépek, kulturáltak, lenyűgöző a látvány, de mégis olyan üres. Nincs meg ugyanaz a fíling, amit csak a romos diósgyőri gyár épületeinek melegsége adhat. Az érzés, amire születni kell. A két csapat kivonul a pályára, ugyanolyan színű a mezük, az egyik Adidas, a másik meg Nike. Piros-fehér mindkettő, de mégis más. A közeg teljesen más. Ezt érzi az ember, amikor megérkezik Pallagra. Nagyon meleg volt a mérkőzés kezdetén, hétágra sütött a nap, a pálya minősége nagyon jó volt, leginkább billiárd asztalhoz lehetett hasonlítani.

A kezdő sípszó után egyből nekünk estek a debreceniek, ennek eredményeképpen már a 3. percben kaptunk egy furcsa gólt. Szerintem élete gólja lehetett a srácnak, mert igen furán találta el a labdát, még ő is meglepődött, hogy a 16 oson belülről, fura szögből, belsővel ekkora gólt lőtt. A hazaiaké volt az első 5 perc, de a többi 40 viszont már a miénk. Végig uraltuk az egész első félidőt, többet támadtunk, lendületesen voltunk, szép támadásokat vezettünk, sok passzos játékkal próbáltunk egyenlíteni. Amikor Kitl Krisztiánt a büntetőterületen belül szabálytalanul választották el a labdától, még elmaradt a sípszó, de a következő szituációban már nem tudott mit tenni a játékvezető, be kellett fújnia a tizenegyest. Egy bedobás után Szegedi elé került a labda, aki kapura lőtt, de egy debreceni védő röplabdásokat megszégyenítő mozdulattal kézzel ért a labdához a 16-oson belül. A büntetőt Szegedi értékesítette, így 1-1 lett az állás. Az egyenlítés után is voltak kecsegtető helyzeteink, de azok rendre kimaradtak. Sajnos, az első félidő végén egy öngóllal vezetést szerzett az ellenfél. Egy beadás után Géringer Tamás olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a kapunkba került.

A második félidőben úgy tűnt, hogy a Debrecen megelégedett az eredménnyel, nagyon látványosan elkezdték lassítani a játékot, szinte 40 percig húzták az időt, a kapusuk nem akarta kirúgni a labdát. A mi fiaink nagyon jó erőnlétben voltak, mentek, hajtottak, csak az a fránya befejezés hiányzott. Utolsó 10 percben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, de egy veszélyes szögletnél többre nem futotta.

Összefoglalva a meccset, azt lehet mondani, hogy gólokkal kellett volna nyernünk, e helyett a Debrecen antifocival legyőzött minket, ráadásul a szerencse is elpártolt tőlünk"

A fiúknak nincs sok idejük a szomorkodásra, hiszen szerdán hétközi meccsen Fehérváron lépnek pályára. A Videoton 3-2-6-os mérleggel a tabella 6. helyén szerénykedik, hazai mérlegük 50%-os, a Kaposvár és a Debrecen is győztesen tudott távozni Fehérvárról. Ahhoz, hogy a 2 utolsó, hazai pályán lejátszásra kerülő találkozón még nyitott legyen az első hely sorsa, feltétlenül pontra, de inkább pontokra van szükség.


U16 I. osztály rájátszás 13. forduló

ZTE - DVTK 1-4 (0-3)

DVTK: Pápai - Fülöp, Farkas, Medgyesi, Koós, Sramkó, Tőzsér, Nagy, Korbély, Zsiga, Bordás. Vezetőedző: György Gábor

Csere: Bordás helyett Orosz a 69., Zsiga helyett Polonkai a 86., Fülöp helyett Boros a 89. percben.
Piros lap: Héhn a 84. percben.
Gólszerző: Zsiga (0-1) a 3., Bordás (0-2) a 17., Nagy (0-3) a 35., Héhn (1-3) a 62. és Koós (1-4) a 90. percben.

U16-os csapatunk György Gábor vezetőedző (jobb oldali képen) irányításával tovább folytatta győzelmi sorozatát, immár 11. meccsüket nyerték a fiúk zsinórban az U16-os I. osztályú bajnokság alsóházában. Ellenfelünk, a Zete hazai mérlege 50%-os volt, de bizakodásra adott okot, hogy a fiúk a sorozatos győzelmeknek köszönhetően önbizalommal telve léptek pályára a hazaiak ellen, akikre a Grosics Akadémia és a Kecskemét is 3 gólos vereséget mért Egerszegen.

Zsiga apukától a következő tudósítást kaptuk a mérkőzésről: "A mai mérkőzésen aratott győzelem azt jelentette a csapat számára, hogy az alsóházi rájátszás első helye a miénk, ugyanis a második helyen álló Videoton vereséget szenvedett, így behozhatatlan előnyt szereztünk velük szemben. A legtávolabbi elenfelünk a Zalaegerszeg, ami két napos túrát igényel a fiúk frissessége érdekében. Ellenfelünk nagy elszántsággal kezdte a játékot, de egy gyors akció után Zsiga Máté révén szép góllal leptük meg őket a harmadik percben. Innentől kezdve mi irányítottuk a meccset. Bordás Dávid és Nagy Zoltán találatainak köszönhetően a 35. percben már 3 gól volt az előnyünk. A második félidőben úgy tűnt, hogy a srácok megvannak elégedve az eredménnyel és átengedték az irányítást az ellenfélnek, aminek az eredménye egy védelmi hiba, amiből az ellenfél tizenegyeshez jutott és szépített. A mérkőzésnek jót tett a bekapott gól, ugyanis megélénkült a játék és a lefújás előtt Koós Krisztián bombagóljával beállítottuk a végeredményt. Gratulálok a fiúknak és kívánom nekik, hogy ez a sorozat sokáig ne szakadjon meg."

Szép volt fiúk!

A bajnokságból még 3 forduló van hátra, a következő mérkőzést szerdán idegenben vívja a csapat a 2. helyen álló Videoton együttese ellen, majd zárásként 2 hazai találkozó következik a Kecskemét és ismét a Videoton ellen.

A fehérváriak mind az 5 hazai találkozójuk után győztesen hagyták el a játékteret, gólarányuk 15-2. A mérkőzés nagy kérdése az lesz, vajon melyik csapat veszíti el veretlenségét, a Videoton szerzi meg 6. hazai győzelmét, vagy a mi mutatónk lesz-e 12/12 ?


U15 I. osztály 28. forduló

Videoton - DVTK 3-2 (0-0)

DVTK: Bánhegyi – Bódi, Pető, Szűcs, Varga, Lehóczki, Klink, Budaházi, Schmidt, Csávás, Vereckei. Vezetőedző: Jordán András

Csere: Vereckei helyett Gondol a 41., Schmidt helyett Karika a 60., Bódi helyett Debreczeni a 60., Klink helyett Gönczi a 72. percben.
Gólszerző: Fellner (1-0) a 49., Varga (1-1) az 59., Lehóczki (1-2) a 63., Megyeri (22) a 69. és Zsédely (3-2) a 81. percben.

Szombati ellenfelünk, a Videoton a találkozót megelőzően 1 ponttal lemaradva állt mögöttünk a tabellán. Hazai pályán meglehetősen jó mérleggel bírtak, 8 győzelem mellett 3 döntetlen illetve 2 vereség állt a nevük mellett. Tisztában voltunk vele, hogy rettentően nehéz 90 perc vár a fiúkra, hiszen a Videoton a tabella elején álló együtteseket is megtréfálta otthonában.

Gól nélküli első félidőt követően elkezdtek potyogni a gólok, a fehérváriak vezető góljára Varga Alex és Lehóczki Balázs révén 4 perc alatt kettővel is válaszolni tudtunk. Sajnos, az előnyt nem sokáig sikerült megtartani, hiszen a hazaiak 6 perc múlva egyenlíteni tudtak és a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezték. Vereségünknek köszönhetően a 2 csapat helyet cserélt a tabellán, de így is 7 pont az előnyünk a mögöttünk álló újpestiekkel szemben.

Csapatunk a hétvégén nem lép pályára, legközelebbi mérkőzését június 1-én játssza a Vasas ellen az utolsó előtti fordulóban.


U14 I. osztály 28. forduló

Videoton - DVTK 1-5 (0-2)

DVTK: Jaksi – Orosz D., Csáki, Mrva, Nagy, Dlehány, Jónyer, Molnár, Tóth, Girdán. Figeczki. Vezetőedző: Kiser László

Csere: Orosz D. helyett Kolompár a 48., Girdán helyett Orosz R. az 57., Jónyer helyett Varga az 57. percben.
Gólszerző: Jónyer (0-1) az 5., Figeczki (0-2) a 38., Figeczki (0-3) az 52., Kovács (1-3) a 61., Molnár (1-4) a 74., Kolompár (1-5) a 76. percben.

Dlehány apuka tudósítása a remek győzelemről: "A 28. fordulóban a Videoton otthonába látogattunk. Már a mérkőzés elején támadólag léptünk fel és Jónyer Kristóf góljával nagyon korán, már az 5. percben megszereztük a vezetést. Ezután is támadásban maradtunk, de egészen a félidő végéig nem sikerült értékesíteni a helyzeteket. A 38. percben Figeczki Ágoston közeli lövésével 2-0 lett az eredmény. A második félidő 12. percében Figeczki megszerezte a 3. gólunkat is. Ezt követően a Videoton beszorított minket és egy távoli lövéssel szépíteni is tudott. Az utolsó 10 perc ismét a miénk volt és Molnár Roland hatalmas és Kolompár Krisztián közeli góljával 5-1-re alakult az eredmény. Szerdán elmaradt mecccset pótolunk a Nyíregyházával."

Szép volt fiúk!

Ezzel a remek győzelemmel csapatunk megelőzte a Debrecent és vesztett pontok tekintetében beérte a nagynevű Honvéd Magyar Futball Akadémia együttesét. Most két hétközi hazai mérkőzés következik, előbb szerdán a keleti derbi a Nyíregyháza ellen, majd jövő szerdán a Vasas ellen ismét itthon lépünk pályára. Egy jó hajrával összejöhet a 6. hely a srácok számára.


U15 II. osztály Északi csoport 27. forduló

KBSC - DVTK 2-3 (2-1)

DVTK: Bodnár – Stefán, Lőrincz, Antal, Juhos, Rostás, Sipos, Földvári, Gondos, Lévai, Waldhauser.

Csere: Lévai helyett Onda az 58., Rostás helyett Bernáth az 58. percben.
Gólszerző: Gondos (0-1) a 9., Kismarton (1-1) a 19., Kismarton (2-1) a 21., Onda (2-2) a 73., Földvári (3-2) a 81. percben.

Huszáros hajrával sikerült a csapatnak a barcikaiakat két vállra fektetnie. Gólkirályok gólváltásával kezdődött a mérkőzés, hiszen a mi házi gólkirályunk, az immár 14. gólját szerző Gondos Adrián találatára a bajnokság góllövőlistájának élén álló, 23 gólnál járó barcikai Kismarton kétszer is válaszolt. A meccs záróperiódusában előbb Onda Botond egyenlített, majd a hosszabbításban Földvári Ádám találata 3 pontot eredményezett számunkra.

Szép volt fiúk!

Vasárnap délben az utolsó fellépés következik, melyen a Sajóvölgye Focisuli csapatát fogadjuk. A találkozó eredményétől függetlenül a csapat a bronzérmet szerezte meg a bajnokságban. A múcsonyiak ellen mindkét eddigi mérkőzésen nagyon szoros eredmény született, a 6. fordulóban idegenben nyertünk 3-2 arányban, míg 3 héttel ezelőtt idegenben 1-0-ra kikaptunk. Itt az alkalom a visszavágásra és szép befejezésre!


U14 II. osztály Északi csoport 27. forduló

KBSC - DVTK 1-10 (1-4)

DVTK: Kocsi - Erős, Filkóházi, Kundrák, Vidó, Takács, Porkoláb, Kis Orosz, Balogh, Dunai, Borai. Vezetőedző: Nagy Attila

Csere: Balogh helyett Szajky a 46., Vidó helyett Merkel az 50., Porkoláb helyett Nyilasi az 50., Kocsi helyett Urbán az 54., Erős helyett Bodnár az 54., Kis Orosz helyett Palocsai az 54. percben.
Gólszerző: Borai(2), Szajky (2), Filkóházi (2), Kundrák, Borai, Takács, Dunai.

Erős apuka ezúttal is örömmel vállalkozott arra, hogy információval szolgáljon az utánpótlás eredmények iránt érdeklődő szurkolótársaknak:" Csapatunk kényelmes tempóban kezdte a Kazincbarcika elleni mérkőzést. Folyamatosan támadtunk, kihasználtuk a széleket, ezzel megbontva a hazai csapat betömörülő védelmét. Ennek eredményeképp jött is a vezető gólunk, amelyet több szép támadás és az újabb gólok is követtek. Ellenfelünk alig-alig tudott eljutni a térfelünk közepéig, hatalmas labdabirtoklási fölényünk jellemezte a játék képét. Azonban egy figyelmetlenségből sikerült szépíteni a hazaiaknak, így a félidőre 4-1 vezetésünkkel vonultak pihenni a csapatok. A második játékrészt is végig kontrollálva, uralva játszották a fiúk és sorra alakították ki a helyzeteket, melynek még 6 gól lett az eredménye, de pontosabb játékkal nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Viszont a 10-1-es siker is nagyszerű eredmény! Edzőnk az összes nevezett labdarúgónak játéklehetőséget adott, melyet mindenki igyekezett jó játékkal meghálálni. Összefoglalva azt lehet mondani, hogy egy remek mérkőzésen, végig nagy fölényben játszva gólgazdag győzelem született. Szép volt fiúk!"

Zárás szintén vasárnap, szintén a Sajóvölgye ellen. A mérkőzés eredménye már nem befolyásolja a bajnokság végeredményét, a csapat a tabella 2. helyén végez, ami ahhoz képest, hogy 1 évvel idősebbek között szerepelnek a srácok, igen csak megsüvegelendő teljesítmény!

A csapatot remélhetőleg fűti a vágy, hogy visszavágjanak a múcsonyiaknak, akik a 21. fordulóban 4-1-re vertek minket otthonukban.

Köszönjük a tudósításokat!

Forrás: dvtk.eu és MLSZ Adatbank

fotó: dvtk.eu és Homoky György

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.