Banner

Harcban a felsőházi tagságért

Szerző: Jáborcsik András | 2015-11-25 20:30:00

3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség utánpótlás csapataink mérlege az elmúlt hétvégén. Két fordulóval az őszi szezon befejezése előtt az U19-es és U17-es csapatainknak még minden esélye megvan arra, hogy a tavaszi idényben a felsőházban folytassák a küzdelmeket, U16-os csapatunk sorsa sajnos már nem a saját kezében van. De miért ne bízhatnánk a csodában?

Eredmények:

U19 I. osztály 14. forduló

Vasas Kubala Akadémia - Diósgyőri VTK 1-2 (1-0)

DVTK: Gávai - Lipták, Ivánka, Tucsa, Lőrincz, Gantner, Mikolka, Fazekas, Szabó, Gazdag, Varga Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Csere: Varga helyett Lakatos a 46., Gazdag helyett Molnár a 72., Szabó helyett Láposi a 84., Fazekas helyett Szász a 89. percben.
Gólszerző: Kovács (1-0) a 38., Tucsa (1-1) az 54., Lakatos (1-2) a 62. percben.

Remek győzelmet aratott Vitelki Zoltán csapata a közvetlen éllovas Vasas együttese ellen a Fáy utcában, és ezzel életben tartotta a reményeket arra vonatkozóan, hogy a tavaszt az U19 I. osztályú bajnokság felsőházában folytassa a csapat. Félidőben még a Vasas vezetett, de a fiúk a szünet után Tucsa Róbert és Lakatos László góljaival a javunkra fordította a mérkőzést. A 16. születésnapját decemberben betöltő Lakatos László a 6. gólját szerezte a bajnokságban, amivel a góllövőlista 5. helyén áll.

Szép volt fiúk!

Az utolsó két fordulóban öldöklő küzdelem várható a még felsőházi tagságot érő 7. és 8. helyért, hiszen a két pozícióra tulajdonképpen még 9 csapatnak van matematikai esélye. A mieink számára is él még a remény, ehhez azonban meg kell nyerni mind a két hátralevő mérkőzést, amelyeken közvetlen riválisok ellen lépünk pályára.

Elsőként szombaton 10:30-kor a mögöttünk álló Kecskemét együttesét fogadjuk. A mieink a legutóbbi hazai mérkőzésükön veszítették el hazai veretlenségüket, ami azért különösen sajnálatos, mert amennyiben legyőztük volna a Videotont, akkor 18 ponttal a 7. helyen állnánk. Így viszont a 10. helyről várjuk a folytatást.

A kecskeméti csapat idegenben még nyeretlen, hat idegenbeli mérkőzésén mindössze 2 döntetlent ért, míg 4 alkalommal vesztesen hagyta el a játékteret. Azonban figyelemre méltó, hogy egyik idegenbeli pontjukat az 5. helyen álló Ferencváros otthonában szerezték. A vetélytársakat illetően már csütörtökön okosabbak leszünk egy kicsivel, hiszen egyik riválisunk, a Vasas ekkor játszik a 2. helyezett Honvéddal. Amennyiben szombaton le tudjuk győzni a Kecskemét együttesét, elképzelhető, hogy az utolsó fordulóban egy ki-ki meccs vár ránk Győrben a felsőházi helyért folyó harcban.

Mindent bele, fiúk!

U17 I. osztály 14. forduló

Diósgyőri VTK - Vasas Kubala Akadémia 1-0 (1-0)

DVTK: Konyecsik - Zavodni, Géringer T., Valkay, Bitó, Szegedi, Jambrich, Kitl, Kacsó, Zsoldos, Géringer L. Vezetőedző: Kriston István

Csere: Zsoldos helyett Terjék a 67., Kacsó helyett Varga a 77., Kitl helyett Figeczki a 90. percben.

Gólszerző: Kitl (1-0) a 20. percben.

U17-es csapatunk is nagyszerű küzdőszellemről tett tanubizonyságot az elmúlt hétvégén. Kitl Krisztiánnak a 20. percben szerzett találatával Kriston István csapata is egy, a felsőházi tagságért harcoló közvetlen rivális felett aratott remek győzelmet.

Szép volt fiúk!

A Kecskemét elleni hétvége során Kriston István csapata szombaton 12 órakor mérkőzik meg a Hírös város csapatával idegenben. A tabellára tekintve megállapítható, hogy tulajdonképpen a 7. és a 12. helyezett csapatok közül még bármelyik odaérhet a felsőházi tagságot jelentő két helyre, köztük szombati ellenfelünk is. Ebben a korosztályban is ádáz küzdelem várható az utolsó két fordulóban.

Érdekesség, hogy leendő vendéglátóink hazai és a mi idegenbeli mérlegünk teljesen megegyezik, mindkét csapat 3-0-3-as mérleggel rendelkezik. A kecskemétiek az ETO, a Kaposvár és a Vác csapatai ellen győzedelmeskedtek otthonukban, míg a Grosics Akadémia, az FTC és a Vasas ellen fejet kellett hajtaniuk. Ahhoz, hogy versenyben maradjunk a felsőházi helyet jelentő pozícióért, feltétlenül nyerni kellene Kecskeméten, utána pedig jöhet az 5. helyen álló Ferencváros elleni utolsó fordulóbeli összecsapás.

U16 I. osztály 14. forduló

Diósgyőri VTK - Vasas Kubala Akadémia 1-2 (1-1)

DVTK: Pápai - Tőzsér, Dávid, Orosz, Kövér, Gazdag, Barna, Medgyesi, Farkas, Korbély, Zsiga Vezetőedző: György Gábor

Csere: Farkas helyett Polonkai a 61., Zsiga helyett Matusz a 72., Barna helyett Nagy a 79., Gazdag helyett Boros a 79.,

Gólszerző: Korbély (1-0) a 18., Aszalós (1-1) a 30., Ráth (1-2) a 85. percben.

Egy rendkívül szomorú szülő, Orosz József küldte a következő tudósítást a meccsről: "Szomorú szombaton vagyunk túl. A meccs után azt éreztük, hogy inkább lett volna 0-4 a meccs végeredménye, mert ez így nagyon idegesítő volt. A meccs végig felfokozott, feszült hangulatú volt, a Vasas kispadjánál állandóan talpon voltak, különösen a gyúrójuk volt elemében a reklamálásban.

Mi szereztük meg a vezetést a meccsen, sajnos, mégis mi voltunk feszültebbek a gól után is. Sok volt az eladott labda mindkét oldalon. A védelmünk rendre jól reagált a Vasas támadásaira és mi is eljutottunk többször is az ellenfél kapujáig, de ott megállt a tudományunk. Sajnos, egyik eladott labdánkból kiegyenlített az ellenfél, így 1-1-es állásnál mentünk pihenőre. A második félidőben folytatódott a küzdelem, sajnos kihagytuk a meccslabdát, nagy helyzetet puskáztunk el, ők pedig egy jó kiugratást követően a 85. percben megszerezték a vezetést. Ezután mindent egy lapra feltéve támadott a csapat, de kevés idő volt már hátra, így nem tudtunk egyenlíteni ezen a ki-ki meccsen. A fiúk nagyon jól vizsgáztak küzdeni akarásból, csapategységből, de az adódó helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Azt mindenképpen el kell mondani, hogy a 3 válogatottal a soraiban felálló Vasas közel sem volt olyan meggyőző, mint ahogyan azt az edzőik látták, akik végig ordították a meccset, és folyamatosan vitatkoztak a játékvezetővel.

Sajnos, a felsőházba kerüléshez a sorsunk most már nem a saját kezünkben van. Nekünk meg kell nyerni mind a két hátralevő meccsünket, a Vasasnak viszont nem szabad pontot szereznie. A listavezető ellen még van esély arra, hogy kikapjanak, de az utolsó fordulóban a 15. helyezett Kaposvárhoz látogatnak. És ez innentől kezdve már csoda kategória."

Ahhoz, hogy a csodára egyáltalán legyen esélyünk, először szombaton le kell győznünk a Kecskemét együttesét. Leendő vengéglátóink eddig mindössze 6 pontot szereztek a bajnokságban, 2 győzelmüket a tabella utolsó két helyén álló csapatok ellen szerezték. A találkozónak mi vagyunk az esélyesei, a fiúknak úgy kell hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az utolsó fordulóban dőljön el a felsőházba kerülés kérdése. A mérkőzés 14 órakor kezdődik.

U15 I. osztály 14. forduló

Vasas Kubala Akadémia - Diósgyőri VTK 3-1 (1-0)

DVTK: Bánhegyi - Klink, Pető, Lehóczki, Gondol, Árki, Varga, Schmidt, Bódi, Csávás, Vereckei Vezetőedző: Jordán András

Csere: Árki helyett Szűcs a 34., Gondol helyett Karika az 50., Schmidt helyett Gondos a 63. percben.

Kiállítva: Varga a 72. percben.

U15-ös csapatunk mérkőzését úgy harangoztuk be, hogy a Vasas eddigi győzelmeit kizárólag a tabellán mögöttük álló csapatok (Békéscsaba, Pécs, DLA) ellen aratták és rajtunk a sor, hogy a széria folytatódjon, azaz előttük álló csapatot továbbra se tudjanak hazai pályán legyőzni. Sajnos, nem sikerült megálljt parancsolnunk az angyalföldi csapatnak. A félidei 1-0 arányú vezetésüket Varga Alex révén az 50. percben még sikerült kiegyenlítenünk, de a házigazdák gyorsan válaszoltak, majd a 72. percben el is dőlt a mérkőzés. Gólszerzőnk egy tizenhatoson belüli rossz ütemű becsúszása után megkapta 2. sárga lapját, ezzel a kiállítás sorsára jutott, a megítélt büntetőt pedig értékesítették a hazaiak.

Az őszi utolsó fordulóban szombaton 12:30-kor a Kecskemét együttesét fogadjuk a DVTK edzőcentrumban. A Mercedes Akadémia neve mellett 3 győzelem és 11 vereség áll a tabellán, mindössze 1 idegenbeli meccsüket tudták sikerrel megvívni, ezen a Békéscsaba otthonában diadalmaskodtak. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai pályán még veretlen, 4-2-0-s hazai mutatóval rendelkező csapatunk. 30 gólunk több mint 2/3-át a Schmidt-Csávás-Bódi trió szerezte, remélhetőleg szombaton a fiúk tovább gyarapítják góljaik számát.

U14 I. osztály 14. forduló

Vasas Kubala Akadémia - Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

DVTK: Jaksi - Oláh, Csáki, Mrva, Nagy, Figeczki, Tóth, Dlehány, Orosz, Jónyer, Helecz Vezetőedző: Kiser László.

Csere: Jónyer helyett Rostás az 55., Orosz helyett Girdán az 55., Nagy helyett Stefán az 55., Helecz helyett Lévai a 67., Oláh helyett Varga a 67. percben.

Gólszerző: Orosz (0-1) a 16., Bocskay (1-1) a 31., Pachert (2-1) az 59., Rostás (2-2) a 79. percben.

Az U14-es csapat mérkőzéséről ezúttal tizenötösünk édesapja, Nagy Csaba küldött tudósítást: "A mérkőzés meglehetősen zord időjárási körülmények között került lejátszásra. A kezdő sípszót követően nagy iramú játéknak lehettünk szemtanúi. A kezdeti időszakban csapatunk birtokolta többet a labdát, amelynek eredményeképpen sikerült megszereznünk - egy szemre is tetszetős támadás végén – Orosz Róbert találata révén a vezetést. A továbbiakban felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A félidő vége felé a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, és egy ugyancsak formás támadás végén kiegyenlített. A második félidő elején újra támadólag léptünk fel, sajnos ebben az időszakban nem sikerült további gólokat szereznünk, sőt egy védelmi megingásunkat kihasználva az ellenfél átvette a vezetést. A gól kissé megfogta a csapatunkat, melynek következtében a Vasas labdarúgói jóval kezdeményezőbben játszottak. A mérkőzés hajrájához közeledve csapatunk újra átvette az irányítást, amelynek meg is lett az eredménye: egy szögletet követően Rostás Attila fejelt szép gólt. Az egyenlítést követően továbbra is támadásban maradtunk, érett az újabb gólunk. Sajnos, a mérkőzést egyébként addig jól vezető játékvezető hölgy már nem engedett elvégezni egy olyan szögletet, ami egy veszélyes támadásunk végeredménye volt. Összességében elmondható, hogy egy színvonalas, küzdelmes mérkőzést láthatott a szép számú nézősereg, amelyet beárnyékolt a hazai szurkolók nem sportpályára való viselkedése. Gratulálunk a csapatnak! Hajrá Diósgyőr!"

A záró fordulóban az U15-ös csapat előtt, 10:30-kor mérkőzik a csapat szintén a Kecskemét gárdájával. Leendő vendégeink ugyanazzal a 3-0-11-es mutatóval rendelkeznek, mint az 1 évvel idősebb csapatuk és ugyanazt a pozíciót, a 13.-at foglalják el a táblázaton, még a gólkülönbségük is majdnem megegyezik. Figyelmeztető jel azonban, hogy a Békéscsabát és a Pécs együttesét is nagy gólkülönbséggel győzték le idegenben, hazai pályán pedig a Nyíregyháza együttesét fektették két vállra. Érdekesség, hogy ezen a 3 mérkőzésen lőtték góljaiknak több mint a felét. Maximális koncentrációra lesz szükség a 3 pont begyűjtéséhez.

U15 II. osztály Északi csoport 14. forduló

Borsod Volán SE - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

DVTK: Galambvári - Antal, Lőrincz, Gönczi, Sebestyén, Juhos, Debreczeni, Tóth, Földvári, Kolompár, Onda Vezetőedző: Szűcs István

Csere: Kolompár helyett Bernáth a 68. percben.

Utolsó fordulójához érkezik az U15 II.osztályú bajnokság is. Csapatunk a záró fordulóban hazai pályán fogadja a Tiszaújváros együttesét. Vasárnapi ellenfelünk mindössze 10 pontot gyűjtött az eddigi 12 fordulóban, de semmiképpen sem szabad lebecsülni őket, mivel eddigi egyetlen döntetlenjüket az éllovas Eger ellen érték el. Csapatunk hazai pályán még pontveszteség nélkül áll és bízunk benne, hogy ez a remek sorozat ezúttal sem szakad meg. Kezdés: 10 órakor.

U14 II. osztály Északi csoport 14. forduló

Borsod Volán SE - Diósgyőri VTK 1-3 (1-2)

DVTK: Zilahy - Erős, Porkoláb, Kundrák, Bodnár, Molnár, Filkóházi, Palocsai, Takács, Dunai, Szajky Vezetőedző: Nagy Attila

Csere: Szajky helyett Urbán a 41., Filkóházi helyett Halmi az 53., Bodnár helyett Henez az 53., Erős helyett Merkel a 68. percben.

Gólszerző: Berki (1-0) a 11., Molnár (1-1) a 17., Molnár (1-2) a 22., Filkóházi (1-3) az 50. percben.

Kundrák apuka összefoglalója a mérkőzésről: "Nem kellett sokat utazni a csapatunknak, hiszen a Borsod Volán gárdája volt az ellenfél a népkerti pályán. A sok műfüves összecsapás után eléggé szokatlan volt a fiúknak, hogy sáros, csúszós, göröngyös füves pályán játszották a meccset. A mérkőzés inkább a küzdelemről szólt, mint a szép játékról. A 11. percben szögletből szerzett vezetést az ellenfél, de a gól utána sem volt kétséges a mérkőzés kimenetele. A 17. percben előbb egy szép akció végén egyenlítettünk, majd pontrúgásokból el is dőlt a mérkőzés a javunkra. A fiatal játékvezetőt erősen befolyásolta döntéseiben a volános nézőtéri hangulat. Ennek is köszönhető volt, hogy egyik gyors csatárunk elleni, utolsó emberként elkövetett több szabálytalanság is megtorlatlan maradt."

A záró fordulóban a 2. helyen álló csapatunk a 8. Tiszaújvárost fogadja. Leendő vendégeink 1-0-10-es mérleggel rendelkeznek, eddigi egyetlen győzelmüket a Kazincbarcika ellen szerezték idegenben. 7 lőtt gól mellett 147 (!) kapott áll a nevük mellett, 8 alkalommal kaptak minimum 10 gólt, ezek közül 3 mérkőzésen 20 vagy a fölötti volt a kapott góljaiknak a száma. Minden bizonnyal csak a gólarány lesz kérdéses a vasárnap 12 órakor kezdődő találkozón.

forrás: dvtk.eu és MLSZ Adatbank

fotó: Homoky György

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.