Banner

Toman Petra volt a legjobb U20-as játékos a női NB I/A-csoport alapszakaszában

Szerző: Jáborcsik András | 2024-03-25 18:55:00

Sajtófigyelő - utanpotlassport.hu


Szombat este véget ért a felnőtt női első osztályú kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Ennek apropóján az utanpotlassport.hu összegyűjtötte, hogy az utánpótláskorú (2004-ben vagy azután született) játékosok közül kik teljesítettek a legjobban a szezon eddigi részében.

A diósgyőri kosárlabda szerelmeseinek nagy öröm, hogy a legjobb játékos Toman Petra lett, akinek ezúton is kívánunk teljes felépülést és várjuk vissza a pályára!


1. TOMAN PETRA (2005, DVTK-HUN-THERM)

Bár Toman Petra sérülés miatt a lehetséges 18-ból csak 10 mérkőzésen lépett pályára, az őszi szezonban olyan remek formát mutatott, hogy az első helyre nem is kerülhetett más, mint a DVTK 18 éves reménysége.

Kiváló teljesítményének köszönhetően a korosztályos válogatott bedobó-erőcsatárt például két alkalommal is beválasztották a forduló válogatottjába. Ráadásul az alapszakaszt élen záró DVTK fiatalja nemcsak a közép- és alsóházi csapatok ellen játszott jól, hanem a nemzetközi kupában szereplő, legnagyobb riválisokkal szemben is letette névjegyét:

az Euroligás Győr ellen 18 ponttal, míg a címvédő Sopron otthonában 17 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.



Tíz mérkőzésen pályára lépve 8,6 pontot és 14,1-es VAL-mutatót átlagolt meccsenként.



Az ígéretes produkciójára pedig már Székely Norbert szövetségi kapitány is felfigyelt, és meghívta a felnőttválogatott bő keretébe. Toman jelenleg a januárban elszenvedett térdszalagszakadásából lábadozik, várhatóan az ősszel térhet vissza.


A további sorrend:

2. GYÖNGYÖSI JANKA (2004, SERCO UNI GYŐR)

3. RÁTKAI ESZTER (2006, NKA UNIVERSITAS PÉCS)

4. BAA DOMINIKA (2004, TFSE-MTK)

5. GÁBOR LILI (2006, E.ON ELTE BEAC)


Tovább az utanpotlassport.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. benji
2024-03-26 08:10:05 Lila öves, Őstag
Nagyon remélem, hogy lesz legalább egy olyan teljes szezon, amit Petra a DVTK-ban játszik végig, komoly sérülés nélkül...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...