Banner

Tizenkettőből tizenkettő

Szerző: Jáborcsik András | 2016-05-26 11:20:00

3 csapatunk is pályára lépett tegnap az I. osztályú utánpótlás bajnokságban.

U16-os csapatunk zsinórban 12. bajnoki meccsét nyerte meg az U16-os I. osztályú bajnokság alsóházában!
A tegnapi meccsen a tabella 2. helyén álló Videoton együttese volt a szenvedő fél. Gratulálunk! De kijár a dicséret az U17-es csapatnak is, akik szintén Fehérváron diadalmaskodtak tegnap 6-2 arányban, míg az U14-es csapat a legkisebbek keleti derbijén 5-2-re verte a Nyíregyháza együttesét.


Eredmények:


U17 I. osztály alsóház - 12. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 2-6 (1-2)

DVTK: Konyecsik - Terjék, Géringer T., Orosz, Varga A., Szegedi, Jambrich, Géringer L., Kitl, Varga J., Vitelki. Vezetőedző: Kriston István

Csere: Varga J. helyett Kacsó a 63., Jambrich helyett Valkay és Vitelki helyett Mészáros a 69., Szegedi helyett Bitó és Kitl helyett Balogh A. a 89. percben

Góllövők: Vitelki (2) jobb oldali képen, Kitl, Jambrich, Bitó és Kacsó

A múlt heti debreceni vereséget követően a fiúknak nem sok idejük volt a szomorkodásra, hiszen tegnap hétközi meccsen Fehérváron léptek pályára. A Videoton meglehetősen szerény teljesítményt nyújtott eddig az alsóházban, hazai mérlegük is csak 50%-os, a Kaposvár és a Debrecen is győztesen tudott távozni Fehérvárról. Ahhoz, hogy a 2 utolsó, hazai pályán lejátszásra kerülő találkozón még nyitott legyen az első hely sorsa, feltétlenül pontra, de inkább pontokra volt szükség.

Nos, a fiúk alaposan kitettek magukért, és magabiztos győzelmet arattak Fehérváron. Az első félidő közepén 5 perc alatt 3 gól is született, 2-1-es vezetésünk mellett vonulhattunk pihenőre. A 66. percre már 3 gólos előnyre tettünk szert, amit a hazaiak még kozmetikázni tudtak, de a meccs hajrájában újabb 2 gólt szereztünk és bezsebeltük a 3 pontot.

Szép volt fiúk!

Folytatás szombaton a Kecskemét ellen hazai pályán, majd az utolsó fordulóban a 6. fordulóból elhalasztott, Videoton elleni hazai mérkőzéssel zárul a pontvadászat. A Hírös város csapata idegenben még nyeretlen és remélhetőleg ez a "jó szokásuk" Diósgyőrben is megmarad. Az első 3 alsóházi idegenbeli meccsüket elveszítették, de ezt követően Debrecenben illetve Vácon egyaránt pontot tudtak szerezni.

A mögöttünk álló, de vesztett pontok tekintetében jobban álló Grosics Akadémia csapata számára két idegenbeli fellépés van még hátra (Fehérvár és Kaposvár) és a kettő között még otthon is megmérkőznek a Kaposvár együttesével. Ahhoz, hogy megmaradjon a reményünk az első hely megtartására, feltétlenül hoznunk kell a Kecskemét elleni meccset!


U16 I. osztály alsóház - 12. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 1-3 (1-1)

DVTK: Pápai - Fülöp, Farkas, Pető, Budaházi, Koós, Medgyesi, Tőzsér, Sramkó, Korbély, Zsiga. Vezetőedző: György Gábor

Csere: Fülöp helyett Szűcs a 46., Tőzsér helyett Csávás az 56., Sramkó helyett Nagy az 59., és Zsiga Helyett Bordás a 71. percben

Góllövők: Korbély, Takács (öngól), Nagy.

György Gábor fiai az alsóház rangadóján, a 2. helyen álló Fehérvár otthonában léptek pályára tegnap. A mérkőzést megelőzően a fehérváriak hazai pályán 100%-osak voltak, mind az 5 eddigi hazai találkozójuk után győztesen hagyták el a játékteret, gólarányuk 15-2 volt. A mérkőzés nagy kérdése az volt, vajon melyik csapat veszíti el veretlenségét, a Videoton szerzi meg 6. hazai győzelmét, vagy a mi mutatónk marad továbbra is makulátlan?

A fiúk csattanós választ adtak a kérdésre és remek győzelemmel hozták haza a 3 pontot. Zsiga apukától a következő tudósítást kaptuk Fehérvárról: "Hétközi fordulóra került sor az U16-os bajnokságban, amit nagyon vártunk, mondom én a szülők nevében, de szerintem a fiúk is. Az alsóházi bajnoki cím sorsa már eldőlt, így csak a veretlenségi sorozat megszakadása volt a kérdés. A szakvezetés úgy döntött, hogy a mai mérkőzésen több fiatal játékost is kipróbál. A meccset nem kezdtük rosszul és viszonylag korán betaláltunk az ellenfél hálójába egy gyönyörű kapáslövéssel, amit Korbély Kristóf neve mellé jegyezhettünk fel. A mérkőzés következő szakaszában nem játszottunk valami jól és úgymond rúgattunk is az ellenféllel egy gólt, így a szünetre 1:1 es állással mehettünk. A második félidőben is rúgattunk az ellenféllel egy gólt, de szerencsére azt saját kapujukba rúgták, megelőzve Korbély Kristófot, aki elől próbáltak menteni. A harmadik gólunkat Nagy Zoli szerezte egy kihagyott büntető utáni kipattanó labdából. Ez a gól egyben a mérkőzés végét is jelentette. A "FIÚK" - csupa nagy betűvel - bizonyították, hogy nincs már olyan csapat az alsóházban, akit ne tudnánk simán, akár idegenben is megverni!"

Szép volt fiúk!

A bajnokságból még 2 forduló van hátra, mindkettőt hazai pályán játsszuk. Előbb szombaton a Kecskemét következik, majd jövő szombaton ismét összecsapunk a Videotonnal, immár hazai pályán. Az 1 évvel idősebbekhez hasonlóan a kecskemétiek az első 3 idegenbeli meccsükön vereséget szenvedtek (Grosics Akadémia, Kaposvár és Fehérvár), de ezt követően előbb Zalaegerszegen arattak 4-1 arányú győzelmet, majd Vácról is győzelemmel a tarsolyukban tértek haza. A feladat adott, megfelelő alázattal készülve bezsebelni a 3 pontot és learatni a babérokat!

Kezdés szombaton 15 órakor.


U14 I. osztály 27. forduló

Diósgyőri VTK - Bozsik Akadémia 5-2 (4-1)

DVTK: Jaksi - Mrva, Csáki, Tóth, Nagy, Dlehány, Kolompár, Jónyer, Molnár, Girdán, Figeczki Vezetőedző: Kiser László
Csere: Jaksi helyett Bodnár az 55., Nagy helyett Stefán az 55., Jónyer helyett Sipos az 55., Mrva helyett Orosz az 55. percben
Gólszerző: Molnár (3), Jónyer, Girdán

Az U14-es I. osztályú bajnokság 6. helyéért küzdő csapatunk hétközi fordulóban fogadta a Nyíregyháza együttesét. A legkisebbek keleti derbije ezúttal nem okozott különösebb izgalmat, sokkal inkább szép játékot és szép gólokat. A győzelem azért is nagyon örvendetes, mert a csapat 5 góljából hármat is az U13-as csapatból érkező Molnár Roland (jobb oldali képen) vállalt. Roland egyébként 34 góllal az U14-es II. osztályú bajnokság Északi csoportjának (ebben szerepel az U13-as csapat - góllövőlistájának 3. helyén áll.

Szép volt fiúk!

Dlehány apuka ezúttal is szívesen vállalkozott egy rövid értékelésre: "Tegnap a Nyiregyháza volt a vendégünk. A kezdő sípszót követően azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Molnár Roli már az első percekben gólt szerezhetett volna, de a kapufa akkor még segített a vendégeken. A 13. percben aztán egy gyönyörű egyéni megoldás után Molnár Roland megszerezte a vezetést, majd nem sokkal később egy bal oldali támadás végén Jónyer Kristóf góljával már 2-0 lett az állás. A fiúk a biztos vezetés birtokában sem vettek vissza a lendületből, ezután is több ziccerünk volt. A 26. percben Roland értékesítette Girdán Levente önzetlen passzát, 3-0. A félidő vége felé aztán Girdán Levi csapott le a vendégkapus rossz felszabadítására, kicselezte a kapust és 4-re növelte az előnyünket. 3 perccel később szinte a semmiből szépített a Nyíregyháza. A második félidő is helyzetekkel kezdődött, de utána egy picit leültünk. Sajnos, a meccs vége előtt 10 perccel megsérülő Orosz Doni helyett már nem volt több cserénk, ezért 10 emberrel fejeztük be a meccset. A vendégek a 75. percben szereztek még egy gólt, amire 3 perc múlva jött a válasz, Molnár Roland egy közeli fejessel beállította a 5-2-es végeredményt. A 2003-as születésű Rolinak ez volt a második mesterhármasa és 5 meccs alatt már 7 gólt lőtt. Amennyiben a hátralevő 2 mérkőzést megnyerjük, a 6. hely elérhetővé válik a számunkra. Folytatás a Vasas ellen itthon egy hét múlva, újra hétközi fordulóban."

forrás: dvtk.eu és MLSZ Adatbank

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.