Banner

Szigorú ellenőrzések a DVTK - FTC mérkőzés előtt

Szerző: amigeleken.hu | 2023-10-20 23:10:00

A DVTK és a rendőrség kéri a szurkolókat, hogy a rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel, megértésükkel támogassák!


A rendőrség kéri a DVTK szurkolóit, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel érkezzenek a stadionhoz a korlátozottan rendelkezésre álló parkolóhelyek miatt.

A hazai szurkolók a DVTK Stadiont nem fogják tudni sem gyalogosan, sem gépkocsival megközelíteni a Mónus Illés utca felől, a Penny Market parkolóján keresztül a Diósgyőri Uszoda irányából, a DIGÉP irányából a strekken át, valamint a számozott utcák felül sem lesz biztosított az átjárás DVTK Aréna felé.

A VIP-be, valamint a 4. számú beléptető kapun belépni szándékozó szurkolók kizárólag az Andrássy utca irányából tudnak eljutni a DVTK Stadionhoz.


A bajnokival kapcsolatban a boon.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot kérdezte:


Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy a mintegy 12 ezer fő előtt megrendezésre kerülő mérkőzés, – azzal, hogy ritkaságnak számító technikai telt ház előtt zajlik majd, – mennyiben igényelt más szervező munkát biztosítási, rendvédelmi szempontból, – tekintettel arra is, hogy a vendégszurkolók létszáma kimagasló lesz –, mint egy kisebb, 6-8 ezres látogatottságot hozó mérkőzés, illetve azt is kérdeztük, hogy a mérkőzés napján hány olyan rendőr lesz szolgálatban, akinek a mérkőzéssel kapcsolatban lesz feladata, illetve, hogy a miskolci és megyei rendőri állományon túl lesznek-e jelen a készenlétisektől is rendőrök.

,,A mérkőzést kellő létszámmal biztosítja majd a feladatra vezényelt rendőri állomány. A DVTK-FTC kiemelt biztonsági kockázatú NB I-es labdarúgó mérkőzés, ezért a Miskolci Rendőrkapitányság állományán túl a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai fognak feladatokat ellátni a biztosításban” – közölte a rendőr-főkapitányság.

Érdeklődtünk arról is: szemmel látható, érzékelhető lesz-e a rendőri jelenlét ezen a napon Miskolc városában, amire ezt a választ adták:

,,A nap folyamán Czinege László rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány az egész vármegye területére fokozott ellenőrzést rendelt el. Ebből kifolyólag nem csak Miskolc város közigazgatási területén és a DVTK stadionban, hanem az egész vármegyében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.”

A Miskolcra érkező ferencvárosi drukkerekkel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy a vonattal közlekedő vendég szurkolók vonulhatnak-e gyalog a stadionig, vagy különjáratú tömegközlekedési eszközökkel utaznak majd a mérkőzés helyszínére, illetve azt kérdeztük, hogy az autóval érkező fővárosi szurkolókat a város határában összegyűjtik-e, hogy rendőri felvezetéssel jussanak el a stadionhoz.

,,A Tiszai pályaudvarra különvonattal érkező vendégszurkolók az erre a célra bevont tömegközlekedési eszközzel, illetve rendőri felvezetéssel érkeznek majd meg a Miskolc, Andrássy út 61. szám alatt található DVTK stadionhoz. A közúton, gépjárművel érkező vendégszurkolók szintén rendőri felvezetéssel fognak eljutni a sportlétesítményhez” – közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy összességében mekkora létszámú vendégtáborra számítanak, amivel kapcsolatban ezt írták:

,,A vendégszurkolók számával kapcsolatban nincs pontos információnk, de több mint ezer főre lehet számítani.”

A rendőrségi közleményben egy kérést is megfogalmaztak a hazai, vagyis a DVTK drukkerek számára:

,,Kérünk mindenkit, hogy mindenki időben induljon el a sportrendezvényre, és aki csak teheti, használja a tömegközlekedést!”


A DVTK és a rendőrség kéri a szurkolókat, hogy az intézkedések végrehajtásában a feladatra vezényelt rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel, megértésükkel támogassák!


forrás: dvtk-eu, boon.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. vebgy* |Válasz erre: 5. Stevenstreet
2023-10-21 21:38:03 Fekete öves, Veterán
Jó lassan rá is jöttek erre...ezen szezon végén (...)meg is történik majd a sarokba helyezés.
6. jocc-soroksarrol |Válasz erre: 2. jaborcsik-andras
2023-10-21 13:29:22 Kék öves, Tag
Szívesen. :)))
5. Stevenstreet |Válasz erre: 4. Sickunt
2023-10-21 11:11:00 Piros öves, Őstag
A vidi pálya mind méretében, mind elosztásban hasonló a miénkkel. Ott ki tudták a sarkot alakítani a vendégszurkolóknak. Itt nem . Mi elcseszünk egy teljes oldalt az ütköző lezárt zónálat is beleértve. Pedig egyszer már volt egy jó pèlda, mikor az Eto jött. Miért nem lehet ugyanoda tenni a fagyisokat, ott is elfértek volna? Ott is ki lehet alakìtani 1200 helyet s akkor az az oldal még félig lehetne hazaiakkal... Nem értem
4. Sickunt |Válasz erre: 3. Stevenstreet
2023-10-21 09:13:27 Barna öves, Tag
dokumentumtar.mlsz.hu Biztonsági szabályzat, 25. oldal 19-es paragrafus:
A vendégszurkolók utaztatása, beléptetése és biztosítása:
A vendégcsapatként szereplő sportszervezet a vendéglátó sportszervezet sportlétesítménye biztonsági kapacitásának 10%ra jogosult jegyet ígényelni. Ferencváros-Újpest Groupama aréna: Az Újpest FC rendelkezésére összesen 1243 db jegy áll, amennyiben ez a mennyiség elfogy, további jegy vásárlására sem elővételben, sem a helyszínen NEM lesz lehetőség. Ők Kevesebb mint 6%-ot biztosítanak a vendégeknek. Mi több mint 10%-ot. Arányaiban kétszer annyi vendégszurkolót engedünk be mint ők. Miért? és Miért nem tűnik fel senkinek? Miért nem 700-800 jegyet adunk ahogy ők? Ők miért adhatnak kevesebbet, és miért kedvezünk hazai pályán a vendégszurkolóknak ahelyett ,hogy a lehető legtöbb hazai szurkolót engednénk be ahogy minden más csapat.
2023-10-21 04:42:19 Piros öves, Őstag
Ez is csak Magyarországon történhet meg. Adva van egy klasszikus meccs, mindkét csapat jól áll a tabellán. Nálunk ritkán megtelt vendégszektor, gyakorlatilag végtelen hazai érdeklődő. Nem 1, nem 2 ismetősöm , kollegám bosszús, hogy nincs jegye. Minden adott egy valós teltházhoz. Errefel az elcseszett szektorvédelmek és elcseszett elkülönítés miatt. 2-3 ezer emberrel leszünk kevesebben, mint lehetnénk. Miért nem teszik fel a ződeket az egyik sarokba, ahogy a tyúkolban is meg sok helyen, pl Vidi stadion is van? Mi a fa@ ért kell őket ennyire babusgatni s párhuzamosan elbukni 2 ezer helyet. Csak jelzem, hogy a bosszúságon túl ez cirka 4 millío forint bukta... Remélem van tervünk legközelebbre....
2. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 1. jocc-soroksarrol
2023-10-20 23:59:24 Fekete öves, Veterán
Bocs, ezt én hibáztam el. kösz, hogy jelezted. Javítottam is a hibát.
2023-10-20 23:32:54 Kék öves, Tag
Ezt is csak átmásolta a rendőrség egy 2019-es meccs kapcsán...-de hogy nem veszik észre az elég gáz.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...