Banner

Összefoglaló az I. Bánka-Rakaczki Emléktornáról

Szerző: dfcwolf | 2016-01-25 16:42:00

Nem kellett túl korán indulni, mivel a szervezők úgy állították össze a torna menetrendjét, hogy az első két meccset a fővárosi csapatok játszották. Az előre eltervezett időpontban persze nem sikerült elindulnunk, hiszen össze is kellett szedni a társaságot és ennek a munkának az oroszlánrészét Deák-Bárdos Misi vállalta. Ő volt az egyik kisbusz sofőrje, a másikat én vezettem. Az odaút szinte eseménytelen volt. Egy megállóval kalkuláltunk, de azt az egyet is szolidan kezeltük, nem fogyasztottunk alkoholt, hiszen sportemberek vagyunk, meccsre megyünk, ráadásul szeretett klubunkat és annak szurkolótáborát képviseljük. Az érkezés után gyors átöltözés következett, mert a kezdés előtt nem sokkal érkeztünk meg a Fáy utcába.

Azt már előre tudtuk, hogy a Rakaczki csoportba kerültünk besorolásra, ellenfeleink sorrendben a Haladás Szurkolói Kör, az FTC Baráti Kör valamint a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (Pena Madridista Hungara) csapatai lesznek.

Első meccsünket a Haladás szurkolók ellen vívtuk. A szombathelyiek nagyon jól állták a sarat, a mérkőzésen szinte végig a kapujuk elé szegeztük őket, de csak a mérkőzés második felében sikerült 2 alkalommal is feltörnünk a védekezésüket. A végeredmény 2-0.

Egy mérkőzésnyi idő jutott csak a pihenésre és következett az FTC Baráti Kör elleni mérkőzés. Alig telt el fél perc a meccsből, amikor a zöld-fehérek betaláltak a kapunkba. Hiába rohamoztuk rendületlenül a kapujukat, hiába dolgoztunk ki számtalan gólhelyzetet, nem sikerült betalálnunk. Mivel a fradisták sikerrel őrizték előnyüket, így a továbbjutás eldöntése az utolsó fordulóra maradt.

Harmadik csoportmeccsünket a Pena Madridista Hungara ellen vívtuk, akik nagyon fiatal együttessel érkeztek a tornára, de rutinos csapatunknak hamar sikerült megtörni a lendületüket és magabiztos győzelmet arattunk ellenük. 4 gólunk mellett 2 kapufát is lőttünk, miközben ellenfelünk csak egyszer tudott a mi kapunkba találni. A 4-1-es végeredmény azt jelentette, hogy az FTC Baráti Kör mögött csoport másodikként jutottunk az elődöntőbe.

Kora délután valamennyi szurkolói csapat, valamint a tornára meghívott utánpótlás csapatok (az UTE, a Vasas, az MTK és a Honvéd U15-ös csapatai) is felsorakoztak a pályán és közösen emlékeztünk meg arról a 2 fiatalemberről, akikről az egész rendezvény szólt. Bánka Kristófról egykori csapattársa, a volt diósgyőri játékos, Csillag Krisztián emlékezett meg, Bencéről pedig Jáborcsik András osztotta meg gondolatait az Emléktorna résztvevőivel.

A megemlékezést követően a színészválogatott játszott egy jó hangulatú mérkőzést az UTE öregfiúk csapata ellen, majd folytatódtak a küzdelmek az elődöntőkkel.

A megemlékezésre felsorakozott csapatok:

Az első mérkőzésen mi léptünk pályára az MTK Baráti Kör csapata ellen. Ellenfelünk nagyon erős csapattal érkezett a tornára, a csoportmeccsek során még gólt sem engedélyeztek az ellenfeleknek. Ellenünk is viszonylag hamar vezetéshez jutottak, de nem adtuk fel harcot. Izgalmas csata folyt a pályán, mindkét kapu előtt sok helyzet maradt kihasználatlanul, a kapusok remekül állták a sarat. Aztán Hável Zsolt egy távoli bombával bevette az addig még gólt sem kapó MTK kapuját és ha a helyzeteinkkel jobban sáfárkodunk, akkor akár nyerhettünk is volna. De nem így történt, a lefújás előtt az MTK egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. A végén a kapusunkat is levittük, hogy helyére még egy mezőnyjátékos állhasson be, de nem jött be a húzásunk, a kék-fehérek egy üres kapus góllal beállították a 3-1-es végeredményt. A másik elődöntőben az UTE Baráti Kör a ferencvárosiakat győzte le egy nagyon izgalmas mérkőzésen.

Ennek köszönhetően a bronzmeccsen újra a Ferencvárossal találtuk szembe magunkat, amit kicsit sem bántunk, hiszen így lehetőség adódott annak bizonyítására, hogy az első csoportmeccsen érdemtelenül szenvedtünk vereséget. Nem is hagytunk nekik túl sok teret és egy simának mondható 2-0 lett a vége, aminek köszönhetően harmadikok lettünk.

A legjobb 4 közé jutott csapatok közös csapatképe:

Bal oldali képen a harmadik helyezést elért csapatunk, jobb oldalon a 3 különdíjas játékos, köztük a torna legjobb kapusa: Krajnyák Dávid. Gratulálunk!

Álló sor balról: Rakaczki Tamás, Varga András, Deák-Bárdos Mihály, Zombor Tamás, Képes Tamás, Tamás József.

Középen: Jáborcsik András, Birke Bánk, Homovics Tamás, Krajnyák Dávid

Elől: Hável Zsolt és Emődi Zoltán

A torna végig nagyon jó hangulatban zajlott, és rendkívül sportszerű mérkőzéseket hozott.

Az eredményhirdetés után kis csapatunk és szurkolói egy igazi diósgyőri szurkolással ünnepelte meg a sikeres szereplést, elhangzott a „Nyitva van a pálya” és az „Amíg élek én is”. Zengett a Fáy utcai csarnok és előkerültek a kamerák is a lelátón. Mondhatnám, hogy gyors zuhanyzás és átöltözés után elindultunk haza, de mi diósgyőriek vagyunk és ez nem ment ilyen egyszerűen. Az öltözőben még elénekeltünk pár nótát és a pálinkás üvegek is megszabadultak végre kupakjaiktól. Amikor a sportcsarnok biztonsági őre távozásra kért minket, mondván, hogy zárnák a csarnokot és már csak mi vagyunk az épületben, akkor a „Diósgyőri mindenki, aki nem az menjen ki” strófával feleltünk. Természetesen megkínáltuk őt is a finom nedűvel, de nem sikerült rávennünk arra, hogy szolgálaton kívülre helyezze magát. Szakadó hóesésben indultunk haza, de az elindulás után az első megálló körülbelül 5 perc után következett, hiszen fel kellett tölteni az italkészleteket. Egy megállót azért még beiktattunk az autópályán, ahol újratöltöttük a kifogyóban levő készletet, de leginkább magunkat és a pultos hölgy legnagyobb örömére (vagy bánatára) körülbelül egy órát töltöttünk az objektumban. Neki is elénekeltünk pár nótát, hátha sikerül mosolyt csalni az arcára. Kis különítményünk éjfél körül gördült be Miskolcra.

A tervek szerint jövőre mi rendezzük a II. Bánka-Rakaczki Emléktornát Miskolcon. Az újpestiek nagyon magasra tették a lecet, tökéletesen szervezett tornán vehettünk részt, de van egy évünk, hogy felkészüljünk és sikerrel vegyük mi is az akadályt. Megyünk tovább az úton és ápoljuk a két fiatal emlékét.

Találkozunk jövőre Miskolcon!

A Digisport összefoglalója a tornáról:

Kis csapatunk így ünnepelte meg a 3. helyet:

Hosszabb összefoglaló az Emléktornáról, benne a megemlékezésekkel:

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.