Banner

Orosz Marcell: ízig-vérig diósgyőri

Szerző: objektív | 2016-05-25 09:04:00

A diósgyőri utánpótlás egyik legtehetségesebb játékosa Orosz Marcell, aki még nincs 16 éves, de már az U17-es csapat alapembere, és védőként az ellenfél kapujára is veszélyes. Minden álma, hogy a DVTK-ban legyen élvonalbeli játékos.

- Hogyan lettél labdarúgó?
- Hatévesen kezdtem Diósgyőrben a focit, az első edzőm Fischer Csaba volt. Lépésről lépésre haladtam előre, nem kellett sok idő hozzá, hogy a mindenkori kezdőcsapatban számítsanak rám. Volt egy időszak, amikor több más sportágat is kipróbáltam (birkóztam, úsztam), de egyik sem fogott meg annyira, mint a labdarúgás. Apukám örült, hogy fociedzésre járok, de nem kellett erőltetni, sőt.

- Kiknek köszönheted még, hogy eljutottál idáig?
- Második edzőm, Sárréti Géza két évig dolgozott velem, őt követte Szobóczki Csaba, majd sorban Nagy Attila, Kiser László (és Vitelki Zoltán), György Gábor (és Borbély Gábor) következett, jelenleg pedig Kriston István (és Bém Gábor) csapatában játszom.

- A pálya melyik részén keressen az, aki kilátogat egy bajnokidra?
- A bal oldali belső védő posztján játszom, nem is nagyon próbáltak még ki máshol, amit nem sajnálok, mert igazán jól érzem magam ezen a helyen. Tudom irányítani a csapatot, kevés hibával játszom, ezért is állítottak ide az edzőim. A támadásokhoz ritkán csatlakozom, a pontrúgásokhoz viszont mindig felmegyek, három gólnál járok idén az U17-es rájátszásban, ősszel pedig öt találatig jutottam az U16-os csapatban.

- Lábbal vagy fejjel vagy eredményesebb?
- Imádok berobbanni a beadásra, és gólt fejelni, pedig az egy évvel idősebbek között, ahol most játszom, nem számítok nagyon magas játékosnak, és vannak nálam erősebbek is. Augusztusban leszek 16 éves, most 184 centiméter magas vagyok, biztosan nőni fogok még.

- Azt már tudjuk, hogy kevés hibával játszol és védő létedre gólerősnek számítasz, milyen erényeid vannak még?
- A szerelőkészségemet szokták dicsérni, ezen belül is a jó ütemű becsúszó szereléseket. Ezen kívül a passzaim, íveléseim nagy százaléka pontos.

- És miben kell leginkább javulni?
- A gyengébbik lábam még fejleszthető az edzőim szerint, és én is ezen vagyok, illetve fizikálisan kell erősödnöm, hogy mindenkivel fel tudjam venni a test-test elleni harcot.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.