Banner

Örökbérlet Bálint Bácsinak

Szerző: Jáborcsik András | 2015-10-10 10:51:00

Az egyik legismertebb DVTK-szurkoló, Kalmár Bálint közel a nyolcvanhoz is rendszeres látogatója a Diósgyőri Stadionnak, ezért kapta fel mindenki a fejét, amikor azt hallottuk szeptember elején, kórházba került.

Akkor a DVTK nevében Koman Vladimir és Nikházi Márk látogatta meg betegágyánál, a csapat jókívánságai mellett egy dedikált mezt és egy bögrét adtak át neki.

Azóta mindenki Bálint bácsija jobban van, egészségi állapota lehetővé teszi, hogy ismét a mérkőzésen hallhassuk jellegzetes bekiabálásait. És hogy ennek ne legyen semmilyen akadálya, a DVTK vezetése szurkolóink javaslatára úgy döntött, hogy - a klub legendás játékosaihoz hasonlóan - elismerve több mint fél évszázados odaadó szurkolását, a jövőben klubunk vendégeként tekintheti meg a találkozókat. Kívánjuk neki, hogy hosszú éveken keresztül tudja használni a bérletet, és sok újabb diósgyőri siker tegye boldoggá napjait!

A tiszteletbérletet Georges Griffiths és Senad Husić adta át.

forrás: dvtk.eu

Bálint nem először részesül a klub illetve a szurkolók ajándékában.

Az amigeleken.hu kezdeményezésére, Körmöndi Zoltán, akkori marketing igazgatónak köszönhetően ő végezhette el a 2013/2014-es bajnokság 16. fordulójában 7000 néző előtt lejátszott Győr elleni hazai mérkőzésünk második félidőjének a kezdőrúgását.

Bálint utána elmondta nekünk, hogy ez a pillanat örökre emlékezetes, kitörölhetetlen emlék marad számára. Sose felejti, hogy a stadion gyepszőnyegére léphetett és hallotta zúgni a lelátóról a "Bálint, Bálint"-ot és még arról is teljesen megfeledkezett, hogy a decemberi hidegben fázik-e egyáltalán a rövid ujjú mezében.

A Fórumfoci Teamnek és a kezdeményezéshez kapcsolódó Női Szurkolói Klub tagoknak, valamint a Diósgyőri Divat Drukkerek tagjainak köszönhetően Bálint Bácsi nem kis örömére két alkalommal is megvásároltuk neki a bérletet kedvenc helyére, a Napos oldalra. Minden alkalommal elmondta, mennyire hálás azoknak, akik ezeket a boldogságokat okozták neki.

Az újabb szurkolói kezdeményezésnek köszönhetően azonban immáron örök bérlettel látogathatja szeretett csapata mérkőzését. Köszönet érte a klubvezetésnek és a kezdeményezést elindító szurkolótársainknak!

2014 márciusában egy hosszabb interjúban mesélt nekünk a csapattal kapcsolatos emlékeiről, amit „Bálint – A Szurkoló” címmel közöltünk az amigeleken.hu-n.

Aki akkor lemaradt róla, most ide kattintva újra elolvashatja >>>>

Ma is fülembe csengenek a szavai, amit az interjú zárásakor mondott: „Bandikám! Szerinted meg lehet azt csinálni, hogy ha meghalok, a hamvaimat a stadionban a centerpályán szórják szét?"

Hát, ezért szeretjük őt ennyire nagyon sokan!

fotó: boon.hu és Max

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.