Banner

"Nem élhetjük bele magunkat"-Gera pótselejtezőre készül

Szerző: objektív | 2015-10-12 12:10:00

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai abban reménykednek, hogy számukra megfelelő eredmények születnek az Európa-bajnoki selejtezősorozat A és C csoportjában, miután vasárnap a Görögországban elszenvedett 4-3-as vereséggel már csak legjobb harmadik helyezettként juthatnak ki pótselejtező nélkül, egyenes ágon a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Gera Zoltán azonban pótselejtezőre készül, Elek Ákos szerint pedig sokkal jobban játszottak, mint a románok ellen.

A Kínában légióskodó Elek Ákos elárulta, a félidőben tudták, hogy a románok két góllal vezetnek Feröer-szigeteken, ennek ellenére győzelemre játszottak a második félidőben, noha tulajdonképpen így tét nélkülivé vált a találkozó. Szerinte annak ellenére, hogy négy gólt kapott a gárda, játékban az egyik legjobb meccse volt a válogatottnak.

- Összehasonlítva a budapesti, románok elleni meccsel, amelyen kettőt nem passzoltunk egymáshoz, ég és föld a különbség. Ezúttal sokszor kerültünk a rivális mögé és kifejezetten stílusos támadásokat vezettünk - jelentette ki Elek, aki összességében elégedett a magyar csapat szereplésével, mert mint megjegyezte, az első meccs után, amikor hazai pályán kikapott az együttes Észak-Írországtól, akkor senki nem gondolta volna, hogy az utolsó fordulóban is lesz esély a második hely megszerzésére.

A magyar válogatott jelenleg 15 ponttal vezeti a csoportharmadikok ranglistáját, de két rivális még megelőzheti ezen a speciális tabellán, amelybe a hatcsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredmények nem számítanak bele. A hétfőn záruló C csoportból Ukrajna és Szlovákia jelenthet veszélyt: előbbinek az előzéshez nyernie kell a címvédő Spanyolország ellen, azonban még ebben az esetben is Magyarország maradhat a legjobb harmadik, ha Szlovákia döntetlent játszik Luxemburgban és Macedónia nem győz Fehéroroszországban. A kedden befejeződő A csoportból Törökország lehet még legjobb harmadik, amennyiben hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

Elolvasom az eredeti cikket>>>

A csakfoci.hu arról is beszámolt, hogy várhatóan a spanyol gárda a tartalékokkal játssza majd az ukránok elleni mérkőzését:

Ha igazak a spanyol sajtó beharangozói, akkor a spanyol válogatott a legjobbjai nélkül áll ki ma este az ukránok elleni selejtezőn. Egyetlen játékos maradhat hírmondónak abból a csapatból, amely korábban 1-0-ra verte hazai pályán Ukrajnát. Mint ismert, a magyar válogatott szempontjából nem mindegy, hogy hogyan zárul Spanyolország ukrajnai vendégjátéka.

Miután Spanyolország már megszerezte a csoportelsőséget, ezért az együttes a legjobbjait totálisan nélkülözve áll ki majd ma este Ukrajnában - legalábbis a spanyol lapok beszámolói szerint.

A tekintélyes AS című lap által felvázolt kezdő tizenegyből hiányoznak a spanyol sztárok, újoncok és eddig mellőzött labdarúgók játszanak ma vélhetően az idegenbeli selejtezőn.

A csapat alapemberei mind a kispadon ülnek majd várhatóan, a három legnagyobb név az együttesben így a Mata, Thiago, Isco trió a középpályán.

Elolvasom az eredeti cikket>>>

Forrás:csakfoci.hu, fotó:mti

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.