Banner

NB I-es bizonyítványosztás, 2: magyaros történetek

Szerző: dfcwolf | 2016-05-04 09:18:00

A Diósgyőr, Honvéd, Paks hármas mindegyikére igaz, hogy magyar kulcsembereik voltak, de nagyjából ez a legtöbb, amire büszkék lehetnek.

9. Diósgyőri VTK - 10gy, 8d, 15v - 37-47 - 38 pont

Már a szezon legelején félrement valami Diósgyőrben. Az edzőválasztás valahogy nem igazán jött be, Bekő Balázs nehezen tudta összehangolni a játékosokat és lehet, hogy a felkészülés sem sikerült ideálisan, mert a Vasas legyőzése után sorra nyelte a pofonokat a Diósgyőr. A feltételek alapján az élcsapatok közé várt miskolciaknál a vezetőség a végsőkig kivárt, többször megerősítették a trénert a pozíciójában, hogy közben a ténfergő, hibázó játékosokkal szemben volt-e határozott fellépés, azt persze nem tudjuk. A szurkolóknak mindenesetre hamar le kellett mondani az illúziókról, hogy idén dobogóért harcoló Diósgyőrt látnak a pályán.

Bekő aztán mégsem maradhatott, jött Egervári Sándor, aki hosszabb szünet után vállalt ismét klub-kispadot, ráadásul a Kínából visszavágyó Elek Ákos is a miskolciakhoz igazolt. Valahogy mégis elmaradt a nagy feltámadás, mintha mindenki belenyugodott volna, hogy a tavaszt elég valahogy letudni, majd jövőre lehet jó csapatot építeni. Masszívabb lett, de sokkal jobban nem játszott tavasszal sem a DVTK, nem épített nagy sorozatot, ugyanakkor az hamar kiderült, a kiesés elől megmenekül a csapat. Egervárinál a magyar alapemberek persze a régi ismeretség okán is sokat játszottak, az egész szezon egyik hozadéka talán, hogy Novothny Soma pályán volt és gólokat lőtt, de a mindent elsöprő bizonyítási vágyat nem láttuk a csapaton, az utolsó három forduló három veresége körülbelül jelzi is, milyen volt a motivációjuk, amikor már biztos volt a bennmaradás. Jóval többet érdemelt volna a diósgyőri szurkolótábor.

elolvasom a teljes cikket a rangado.hu-n >>>>

forrás: rangado.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.