Banner

Kosárlabda kibeszélő

Szerző: amigeleken.hu | 2024-01-19 09:38:00

A mai nappal útjára indul a kosárlabda kibeszélő, amelyben mindent megbeszélhettek, amit érdekesnek tartotok a honi és a nemzetközi kosárlabdával kapcsolatban


A kosárlabda fórumtalálkozón vetődött fel kérésként, hogy legyen egy kosaras kibeszélő cikk az amigeleken.hu-n, amely nem egy adott mérkőzéshez vagy interjúhoz kötődik. Egy olyan felület, ahol bármilyen kosaras témában kifejthetik véleményüket a szurkolók, ütköztethetik álláspontjukat, megvitathatják a magyar és a nemzetközi kosárlabda történéseit.


A mai nappal útjára indul a kosárlabda kibeszélő, amelyben mindent megbeszélhettek, amit érdekesnek tartotok a honi és a nemzetközi kosárlabdával kapcsolatban, legyen szó a saját csapatunkról, az ellenfelekről, a bajnokságról, a Magyar Kupáról, az Euroligáról, vagy a magyar válogatottról.


Törekedni fogunk rá, hogy ez a cikk folyamatosan a vezető hírek között legyen, hogy a kosárlabda szerelmesei könnyen megtalálják.


2024.02.07.

Kahleah Copper a 2021-22-es Euroliga szezon MVP-je az negyeddöntőre készülő török Mersin gárdáját erősíti.

Copper a 2021-2022-es szezont annál a Parfumerias Avenida együttesénél töltötte, amely a Final Fourt a harmadik helyen zárta. 2017 óta a WNBA-ben szereplő Chicago Sky játékosa, az előző szezonban átlagosan 18,6 pont/meccs és 4,5 lepattanó/meccs volt az átlaga.


2024.02.03.

A Los Angeles Sparks a hivatalos felületein adta hírül, hogy szerződtette Kiss Virágot. Válogatottunk és a CBK Mersin centere számára az aláírt Training Camp Contract biztosítja, hogy a csapat edzőtáborában bizonyíthassa rátermettségét.

A 2023-as évadban a Los Angeles Sparks 17 győzelemmel és 23 vereséggel a tabella 9. helyén zárt a WNBA-ben, így nem jutott rájátszásba.

A 2024-es WNBA szezon május 14-én rajtol. A Sparks 15-én vívja első tétmérkőzését, akkor az Atlanta Dream csapatát fogoadja. A liga július 21. és augusztus 14. között tart olimpiai szünetet. Az alapszakasz szeptember 19-én ér véget.


2023.12.27.

Hivatalos női válogatottunk 24 fős kerete az olimpiai selejtezőre – adta hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Az MKOSZ tájékoztatása szerint Székely Norbert szövetségi kapitány január 22-én nevezi meg szűkített, 16 fős keretét a soproni kvalifikációs tornára.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2192. majbanana |Válasz erre: 2191. Zsolt70
2024-04-29 11:51:00 Lila öves, Tag
Ma 15 óráig várják a Győri "nézők" jegyigényeit.
Szerintem annak függvényében fogják megnyitni a szektorokat.

Mondjuk az utánpótlás számára fenntartott helyek esetében is ezt a szisztémát kellene követni, hogy jelezzék részvételi igényüket, hogy ne kelljen kétszer annyi helyet fenntartani...
2191. Zsolt70
2024-04-29 09:44:45 Kék öves, Fanatikus tag
Már csak az ultra szektorba kaphatók jegyek. Remélem, hogy ismét átgondolják az utánpótlás számára fenntartott szektorok felszabadítását.

Kérdés, hogy hogy Győrből jönnek -e, és ha igen, akkor mennyien. Tíz embernek szerintem kár biztosítani egy egész szektort. Elég lenne annak felső két sorát odaadni, alatta egy üres sorral, oszt jó napot... A kordont ennek megfelelően ki lehetne húzni.
2190. Zsolt70 |Válasz erre: 2189. piros79
2024-04-29 07:43:20 Kék öves, Fanatikus tag
Másként látom. Szerintem a kupadöntőben elsősorban nem a támadással, illetve annak eredményességével (mert a "minősége" valóban hagyott maga mögött kívánnivalót) volt gond. A dobott pontokkal nyerni kellett volna. Gond a védekezéssel volt, mert a 11 nap 5 meccse miatt az nem működött, miközben a Sopron gyakorlatilag pihent. Most működni fog, ahogy az elődöntő is megmutatta.

Velem ellentétben értesz a kosárhoz, valószínűleg ezért látod olyan pozitívan Cziczás produkcióját. Én úgy látom, hogy védekezés szinte nincs, támadásban az egyéni képességek érvényesülnek. Tavaly jobb volt a Győr, de nem a kémia, hanem az egyéni képességek miatt. Viszont láttuk, hogy az a szint is túróra volt elég a Sopron ellen. Szerintem ellenünk is kérdéses lett volna, ha nem sérül meg két centerünk, és nincs a pályaelőny (amit annak köszönhettek, hogy az EL terhelést kevésbé bírtuk, mint az idén). Úgy látom, és lehet, hogy tévedek, tavaly is minőségi és mély keretet adtak a kezei alá, ebből kijött egy sikeresnek nem mondható szereplés az EK-ban, és egy részsiker itthon.

A kupadöntőben születhetett bomba meglepetés egy meccsen, de minimum három nyert mérkőzés követelménye esetén nincs ilyen. Most sem lesz. Minimum 80% az esélyünk.

Szavaiddal élve hengerelni fogunk, és kész... Már ha a markáns különbséget hengerelésnek nevezzük.
2189. piros79
2024-04-28 19:35:25 Lila öves, Fanatikus tag
Egy kis szubjektív matek a döntőre.

Érzésre azt mondanám, hogy most úgy 60-40 vagy 70-30 körül vannak az esélyek a döntőben a javunkra.

A DVTK nyer ha a következők egyaránt teljesülnek :
- A DVTK hozza azt a szintű védekezést, amit egész évben hozott. (Ezt elég valószínűnek tartom).
- A DVTK hozza legalább azt a szintű támadójátékot amit átlagban mutatott, tehát nem játszunk úgy, mint a kupadöntőn. (Ezt is valószínűnek tartom, mert rá tudtunk pihenni).
- A Győr nem tud jobb támadójátékot mutatni, mint amit ebben az évben átlagosan mutattak. (Ezt is valószínűnek tartom, mert az idén nem álltak úgy össze mint tavaly).

A Győr nyer ha a következők egyaránt teljesülnek:
- A Győr olyan támadójátékot produkál, mint a tavalyi elődöntőben. Az ellen kevés lesz a jó védekezés. (Kevésbé valószínű). és
- A DVTK nem tud támadásban többet mutatni, mint eddig. (Mondjuk ez sajnos benne van).

A Győr dobta az alapszakaszban a legtöbb pontot. A DVTK csak az ötödik (!) lett ebben a versenyben. Ez sajnos nem meglepetés, mert ez tavaly is így volt. Viszont a DVTK kapta a legkevesebbet. Mégsem mondanám, hogy egy klasszikus jól védekező és jól támadó csapat párharca lesz. Az idén ugyanis nem volt meg a kémia a Győrieknél eddig. Ha ez így marad akkor nyerhetünk. Ugyanakkor kizárni sem lehet, hogy az történik, mint a kupadöntőn. Egy teher nélkül játszó csapat nagyon veszélyes tud lenni és a Győrben kiváló játékosok vannak!

Ha ezt a párosítást most egy kulcs szegmensre kellene lebontani akkor a következőt mondanám. A DVTK-val ellentétben a Győr támadásban rendkívül egyszerű setup-okat játszik, megpróbál minél több könnyű kosarat dobni betörésből, sokszor már rögtön labdafelhozásból. Ha ezeket a könnyű kosarakat le tudja védekezni a DVTK akkor nyeregben van. Én inkább híve vagyok a szép támadójátéknak, jobb lenne azt írni, hogy hengerelni kell és kész, de ez nem Völgyi. De tulajdonképpen mindegy hogyan, csak valahogy sikerüljön nyerni!

A legfontosabb persze a koncentráció és az óriási akarat a DVTK részéről. Szerintem ezzel nem lehet gond!

Mindent bele, hajrá Diósgyőr!
2188. Karpfen |Válasz erre: 2187. jaborcsik-andras
2024-04-28 16:39:49 Barna öves, Veterán
Ezt a meccset fogadás nélkül is érdemes volt megnézni. Ti fogadással felturbóztátok az izgalmakat, jó kis este volt.
2187. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 2185. Karpfen
2024-04-28 10:50:42 Fekete öves, Veterán
Jacaira Allen elképesztő volt, 29 pont, 15 lepattanó.
Ahogy a meccs végén kiélezett helyzetben, a védővel a nyakán, nem is igazán dobóhelyzetből bedobta a hárompontos, meg bedobta a három büntetőt és egálra hozta a meccset, nekem Arellát idézte.
Egyből arra gondoltam, hogy le kellene igazolni.

Egyébként a fiam megérezte a meglepetést, meg is tettük tippmixen vendégre 4,65-ért hosszabbítással. Izgultunk rendesen :)
2186. rugoka |Válasz erre: 2185. Karpfen
2024-04-28 09:41:36 Piros öves, Tag
Szabó Fannit visszahoznám pluszba, ahhoz a bizonyos magyar maghoz vagy Wentzelt!
2185. Karpfen |Válasz erre: 2184. Fähmel
2024-04-28 07:27:13 Barna öves, Veterán
Néztem, hatalmas meccs volt. Kétszeri hosszabbítás után alakult ki az eredmény. A Vasas légiósa kétszer mentett 3 pontos hátrányt döntetlenre: először bedobta emberről, másodszorra Fanni faultolta dobás közben és bedobta mindhármat (miközben általában 2-ből 1-et dobott be). A TF-et kipontozódások súlytották. A Vasas komplett csapat, 10-es rotációval játszottak. A Pécs egyáltalán nem mehet biztosra.
2184. Fähmel
2024-04-27 23:27:14 Kék öves, Tag
Közben a Vasas 2:1-gyel kiverte a TF-et és játszhatnak az 5. helyért a Péccsel. Ez azért meglepetés és a kupában, igaz csak egy meccsen, de már megtréfálták őket is.
2183. Fähmel |Válasz erre: 2182. mandulak
2024-04-27 16:34:37 Kék öves, Tag
Szerintem igen. Azt láttuk, hogy a Sopron nem nagyon szereti az agresszív védekezést, amiben pedig a Szekszárd elég jó. Persze nem szabad, hogy olyan üresjárataik legyenek, mint a Győr elleni első és harmadik meccsen, mert azt a Sopron könyörtelenül ki tudja használni.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...