Banner

Kedves fociból élők!

Szerző: dfcwolf | 2016-04-28 21:22:00

A magyar szurkolókban egy emberként fogalmazódik meg a kérdés, hogy mikor fognak önök végre felállni székeikből, és mikor veszik le végre szorító kezeiket a magyar foci nyakáról? Meddig folytatják ámokfutásukat különböző ésszerűtlen döntésekkel, és meddig akarják üldözni a szurkolókat?

Hiába a kritika, önök nem hallják meg, csak ürügyet látnak benne arra, hogy „más sportszervezet szidalmazása” miatt büntessék a klubokat. Felháborodnak azon, hogy önöket szidja a szurkolói társadalom jelentős része, de az eddig érkezett és lényegesen békésebb kritikákat pedig nem hallgatták meg. Mire számítottak?

Azt gondolják, hogy a válogatott pillanatnyi sikere mögé bújva tovább rombolhatják a magyar klubfutballt? Önök a bizalmat hangoztatva nagylelkűen lemondtak a szurkolói kártyáról, illetve nem teljesen, mert azzal, hogy a bajnoki mérkőzések rendezéséért felelős hazai klubokra bízta, hogy előírja-e a klubkártya használatának kötelezettségét, teret engedtek magukat kiskirályoknak képzelő, hataloméhes klubelnököknek, akik kényükre szórakozhatnak azzal a kevés, megmaradt szurkolóval, akik kíváncsiak még egyáltalán a magyar meccsekre. Tehetik ezt annak ellenére, hogy nem történt olyan eset, hogy a szurkolók visszaéltek volna a megelőlegezett bizalommal.

Az önök által irányított magyar labdarúgásban nincsenek felelősök, klubelnök önkényurak tehetnek meg szinte bármit a szurkolókkal. Választ várunk arra a kérdésre, hogy miként történhetett meg, hogy az MTK vezetése annak ellenére egyoldalúan szurkolói kártyához kötötte a kiesés sorsáról döntő MTK-Vasas meccset, hogy a vendégcsapat vonatkozásában a vendég klub egyetértése is szükséges lett volna, amit a Vasas természetesen nem adott meg. Hogy létezhet az, hogy a 12.000-es dunaújvárosi stadionban 1.816 nézőnek van hely? Itt már mindenkit, főleg a szurkolókat hülyének lehet nézni? És még az MTK elnöke dicsekszik azzal, hogy az engedélyezett 182-vel szemben nagylelkűen 378 vendégszurkolót enged be a mérkőzésre. Az MTK nagyhatalmú urai azt is megtehetik, hogy nem jelöltek ki szektort a semleges szurkolóknak, akik MLSZ kártyával tekinthették volna meg a mérkőzést. Az mlsz.hu-n Önök azzal takaróznak, hogy kérték az MTK-t döntése felülvizsgálatára. Szánalmas magyarázkodás. Nem kérni kell, utasítsák őket a jogtalanul hozott döntések azonnali visszavonására!

Önök a „Magyar labdarúgás stratégiája - Megújulás évtizede 2011-2020” összefoglaló vitaanyagukban a 2010 évi 2.800-as átlagos nézőszámmal szemben 2016-ra 8.000 (!)-es nézőszámot tűztek ki célul az első osztályú mérkőzésekre. Ezzel szemben ma már az is komoly eredménynek számítana, ha tudnák hozni a 6 évvel ezelőtti számokat. Mi ez, ha nem csúfos kudarc?

Uraim!

Ismerjék el végre, hogy alkalmatlanok a szervezet vezetésére. Átgondolatlan döntéseikkel a szurkolók jelentős részét elüldözték a stadionokból és a képernyők elől is, ezzel szinte teljesen érdektelenségbe taszították a magyar focit. Ne ténykedjenek tovább, mert nem marad ember a stadionokban! Hiába a kozmetikázott nézőszámok, hiába a válogatott fantasztikus sikere.

Önök alkalmatlanok az MLSZ vezetésére! Több esetben elküldtük észrevételeinket és javaslatainkat, de semmitmondó, sablon válaszokat kaptunk, már amikor kaptunk egyáltalán. Újabb és újabb ésszerűtlen döntéseikkel többnyire csak tovább rontottak az aktuális helyzeten. Mára eljutottunk oda, hogy a szurkolók nem láthatják kedvenc csapataik meccseit a tévében és önök elégedettek?

Vizsgálják felül a döntéseiket és tetteiket uraim, aztán csendben mondjanak le. Nem a fociból kell élni, hanem a fociért! Ez önöknek nem sikerült, önök megbuktak. Vegyék a sátorfájukat és lépjenek le a színről!

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.