Banner

Kaila Charles lett az alapszakasz utolsó fordulójának legjobb játékosa

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-25 13:52:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szombaton rendezték a Tippmix Női NB I. A alapszakaszának záró, 18. fordulóját. Mielőtt ráfordulunk a rájátszás felvezetésére, a wbasket.hu-nak köszönhetően visszatekinthetünk az igencsak fordulatos játéknap legjobb egyéni teljesítményeire.


A szombati játéknapon két nagy rangadót rendeztek. A végül harmadik helyre befutó TARR KSC Szekszárd a DVTK HUN-Therm, míg a negyedik pozíciót megszerző Sopron Basket a SERCO UNI-Győr együttesét látta vendégül. A legjobb VAL mutatók ezekből a párokból kerültek ki.


A teljesítmény-indexet tekintve a forduló legjobbja Kaila Charles lett, akinek 37-es VAL szerepel a statisztikai lapján. A DVTK 81-78-ra alulmaradt Szekszárdon, de Charles kiemelkedő második félidőt produkálva 27 pontot, 8 lepattanót és 5 szerzett labdát jegyzett.


Hasonlóan egylabdás végjáték kerekedett a Sopron – Győr derbin, melyen 75-74-es soproni siker született. A győriektől Bridget Carleton 31-es VAL-t jegyzett, 21 pont, 8 lepattanó és 2 gólpassz olvasható a neve mellett. Brooks Jelena pedig 30-as VAL értékkel zárt. 18 ponttal, 11 lepattanóval és 2 szerzett labdával vette ki a részét a soproni sikerből.

Az NKA Universitas Pécs 81-71-es sikert aratott az E.ON ELTE-BEAC otthonában. Győzelmük ellenére a pécsiek nem tudtak elmozdulni az 5. helyről. Matea Tadic 29-es VAL-t szorgoskodott össze csapata sikere alkalmával. 16 pontot, 7 gólpasszt és 3 szerzett labdát jegyzett.

Két játékos ért el 28-as VAL-t. A TFSE-MTK 73-65-ös győzelmet ünnepelhetett a VBW CEKK Cegléd otthonában. Sha Carter 17 ponttal, 7 lepattanóval és 5 gólpasszal vezette sikerre a TFSE-t. A Vasas Akadémia 85-76-ra nyert a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában. Jáhni Zsófia 21 ponttal, 6 lepattanóval és 4 gólpasszal dominált a győztes csapatban.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

fotó:



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. szasata |Válasz erre: 2. TheStilt
2024-03-25 19:12:45 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Láttam az összes statot mielőtt írtam, azokat is, amiket belinkeltél. Nálam Ana így kijön 5.-nek, ami meglepő lehet, de mivel minden bajnokin pályán volt, szerezhetett könnyű pontokat és élt is a lehetőséggel. Ami még eltérés lehet kettőnk összevetése közt, hogy csak azokat vettem figyelembe, akik 50%-ot teljesítettek a mérésben legalább (általánosságban ez a referenciaküszöb sportstatokban), emiatt nálam Mompremier és Anigwe nem értékelhető kategória.
Ezek a számok nem sok mindenre alkalmasak, inkább érdekesség, de lehetetlen is tűpontos sorrendet alkotni csak mutatók alapján. Nálunk pl a kulcsemberek nyilván pihentek egy nagy különbségű vezetésnél, könnyű ellenfél ellen, ahol igazán lehet javítani a számokon, viszont biztosan pályán voltak a legnehezebb szituációkban. Nem mindegy kin védekezel és kin támadsz, meg az sem hogy kinek a dolga odaütni és így tovább.
Röviden, arra próbáltam rávilágítani, hogy ha már ebből valaki sorrendet készít, legalább törekedjen a tökéletes felé, mert elérni úgysem lehet. Szerintem pedig erre az egységes időalapú számítás a jobb mód.
Rellát emiatt tartom világklasszisnak, mert lehetetlen olyan statisztikát gyártani, amiben nincs dobogón. De ő a kivétel.
2. TheStilt |Válasz erre: 1. szasata
2024-03-25 18:16:44 Fehér öves, Tag
Sajnos nem lenne jobb a helyzet...sőt. Egyébként van valami hasonló, ha megnézed -»https://hunbasket.hu/jatekos/x2324/whun/B20042/lelik-reka. Az alsó, "R"-rel jelölt sor mutatja a 40 percre felkerekített értéket.
Nálunk sokaknak elég magas a "usage rate", így az átlag és a 40 perces VAL között sokaknál kevés a különbség. De pl. a top5-ben Anigwe 20 percet sem átlagol, úgy 21.1 a VAL-ja...ami 40 percre vetítve 43.2 lenne (persze feltételezve, hogy soha nem fárad el és nem hibázik egyre többet ahogy telik az idő.). Réka esetén pl. a 40 perces VAL 24.2, de ez az érték a most top5-ben lévő játékosok esetén, egy kivétellel, mindenkinek 30+ sőt 40+.
És az említett magasabb usage rate miatt a javasolt "átlagval/perc" mértékegységgel is rosszabbul járnénk, hiszen kisebb számot osztunk nagyobbal. Akkik pl. rosszabbul jönnének ki bármelyik (40 percre felkerekítve, vagy játszott percekkel elosztva) azok a TFSE magyar játékosai....
1. szasata
2024-03-25 15:38:04 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Itt meg egy nagyszerű hunbasket stat. Eszerint Réka a 26. legjobb játékos a bajnokságban. Kemény egy liga!
https://hunbasket.hu/ranglista/x2324/whun/VAL
Ajánlanék egy nagyon bonyolult megoldást a reális listához: konvertáljuk át átlagval/percre a mutatókat és máris lesz euroliga negyeddöntős játékos a top 5-ben. Hogy legyen is értelme.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...