Banner

Hajó, ha nem jó

Szerző: dfcwolf | 2015-10-08 14:33:00

Nem tagadhatom le, hogy az utóbbi időben kritizáltuk a csapatot és a vezetőket is a szerény teljesítmény és a kilátástalan játék miatt is. Engem egy percig sem vezérelt rosszindulat, hiszen nagyon szeretném, hogy sikeresek legyünk. Azt is megjegyezném, hogy amikor már láttam a küzdeni akarást a játékosainkon, akkor elsőként emeltem ezt ki a beharangozókban. Mégsem tetszett sokaknak a klubházban sem a kritika, és támadásnak fogták fel. Nem tudom feledni a kijelentést, hogy nem egy hajóban evezünk... Úgy tűnt akkor, hogy csak az evez jó hajóban, aki nem fogalmaz meg kritikát.

Az idő viszont engem és minket igazolt. Vagy mégis jó hajóban ültünk akkor is, vagy a vezetőink látták be, hogy a mi hajónk az, amelyik jó irányba halad, és átültek hozzánk. Mire is alapozom ezt a kijelentésemet?

Pár hete nyilatkozott a hivatalos oldalnak Szabó Tamás ügyvezető, és a következő gondolatokat fogalmazta meg:

„Bár klubvezetőként több türelemre van szüksége az embernek, mint hétköznapi szurkolóként, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy én is csalódott vagyok az eddigi szereplés okán... ...a csapat játékának minősége messze nem éri el azt a színvonalat, amit a szurkolóink és a tulajdonosaink teljesen jogosan elvárnak.”

Kemény szavak ezek, de mégsem bélyegezte meg senki az ügyvezetőnket a károgó jelzővel, hiszen tökéletesen elmondta azt, amit mi is éreztünk a csapat játékával kapcsolatban.

Napokkal később a tulajdonosunk is elmondta az őszinte véleményét, és nem igazán lepett meg senkit az, hogy nem látta rózsaszínben az eseményeket.

„Nagyon szeretnék látni egy élvezhető, jó futballt. A legnagyobb bajom az elmúlt évvel - és nem kisebbítve annak érdemeit, és az azt megelőzőét -, hogy ha nyertünk, ha vesztettünk - a győzelemi eufóriát leszámítva - nem játszottunk élvezhetően. Ez nagyon zavar. Úgy éreztem - ezt szoktam mondani - hogy nem volt játékunk. Nem domináltuk a középpályát, nem voltak lövéseink, szóval nem élveztem a futballunkat egyáltalán.”

Kemény szavak ezek a tulajdonostól, de ki az, aki nem ért vele egyet? A lelátón is ugyanazek a gondolatok fogalmazódnak meg a szurkolókban.

A sportigazgatónk sem marad ki a sorból egy mai nyilatkozatával. Kiderült, hogy ő is elégedetlen és többet várna a csapattól.

„Tömören megfogalmazva: elfogadhatatlan – jelentette ki a sportvezető, majd így folytatta: – Nem 8. helyezettnek kellene lennie a csapatnak, jóval előrébb kellene állni a tabellán. Rengeteg olyan elhullajtott pontunk volt, ami érthetetlen.”

A három vezető mellett az edzőnk is folyamatosan emlegeti, hogy elégedetlen a teljesítménnyel és többet vár a csapattól.

Úgy tűnik, hogy senki nem örül a látott játéknak és a tabellán elfoglalt helyünknek, ráadásul ennek hangot is adnak különböző médiumokban. Kritikát fogalmaznak meg. Szeretném azt hinni, hogy ez nem csak az ő kiváltságuk, és a szurkolók is elmondhatják ugyanezeket a dologkat még akkor is, ha mi talán még hamarabb jutunk el ezekig a meglátásokig.

Végül csak annyit jegyeznék meg, hogy nagyon is egy hajóban ülünk.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.