Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-03-10 08:47:00

OTP Bank Liga 24. forduló


Meglepetéssel kezdődött a 24. forduló, ugyanis az Újpest Felcsútról tudta elhozni a 3 bajnoki pontot. Ezzel a győzelemmel helyet cseréltünk velük a tabellán, jelenleg az Újpest foglalja el a 8. pozíciót.

Szombatra változott a helyzet, ugyanis sikerült bezsebelni a 3 pontot Mezőkövesden, így a 7. helyre léptünk elő. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a biztos bentmaradásért, míg a Mezőkövesd még nehezebb helyzetbe került.

Elmondható ez a Kisvárdáról is, akiknek nem sikerült a kecskeméti pontszerzés és a soron következő 9 fordulóban kell a pontjaik számát szaporítani az NB1-es tagságért.



Puskás Akadémia-Újpest FC 0-2 (0-1)

Gyorsan vezetéshez jutott az Újpest, ezt követően a vendégek visszahúzódtak, és próbáltak a megszerzett labdákkal néhány érintésből a hazai kapu elé kerülni, több alkalommal igen veszélyesen. A Puskás Akadémia a gólt követően mezőnyfölénybe került, sokat birtokolta a labdát, ám a tizenhatos előtt nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani.

Fordulást követően fokozta a nyomást a felcsúti gárda, de továbbra is sok volt a játékában a pontatlanság, ezért a vendégek különösebb erőfeszítés nélkül, magabiztosan őrizték vezetésüket. Sőt, a hajrához közeledve az Újpest növelte előnyét, az előre húzódó középhátvéd, Jorgosz Anculasz első NB I-es találatát szerezte meg. A Puskás Akadémia becsületből ment előre, de semmi veszélyt nem jelentett a vendégkapura, így esélye sem volt a pontszerzésre. Győzelmükkel az újpestiek a tizedikről a nyolcadik helyre léptek fel a tabellán és október óta először nyertek egymást követő két mérkőzést.



Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-1 (2-1)

A kezdés előtt a héten elhunyt Nagy Zsoltra, a Kecskemét 2008-as másodosztályú bajnokcsapatának kapusára emlékeztek a jelenlévők.
Hamar vezetést szereztek a hazaiak, miután egy szöglet után, a kapu előterében Ötvös kezére pattant a labda. A megítélt büntetőt Horváth Krisztofer értékesítette magabiztosan. Jól reagált a gólra a Kisvárda, támadásba lendült, néhány percre beszorította riválisát és ennek meg is lett az eredménye, a szerb Milos Spasic ugyanis egy kipattanóból egyenlített. A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, majd a vendégvédelem megingását Horváth használta ki parádésan: jobbról, éles szögből lőtt gyönyörű gólt a jobb felső sarokba. Néhány perc múlva aztán ismét egyenlíthetett volna a Kisvárda, Káprály Mihály játékvezető ugyanis 11-est ítélt a vendégek javára, VAR-vizsgálat után azonban - jogosan - visszavonta azt. Az első félidő lefújása után kisebb dulakodás alakult ki a játékoskijárónál, de hamar megnyugodtak a kedélyek.
A szünetet követően is maradt a jó iram, de helyzetek sokáig nem alakultak ki, sok volt a játékmegszakítás. A félidő derekán aztán egy labdaszerzés után gyors és pontos támadást vezetett a Kecskemét és Horváth passzából Banó-Szabó Bence kiszorított helyzetből, balról remek gólt lőtt. Az újabb találat után cserékkel frissítettek a vendégek, de a támadójátékuk nem vált eredményesebbé, a kecskeméti védelem könnyedén hatástalanította a próbálkozásaikat. A hajrában magabiztosan őrizték előnyüket a hazaiak, sőt, ők álltak közelebb az újabb gólhoz, s megérdemelten tartották otthon a három pontot. A hazai csapat egymás után elszenvedett két vereség után tudott ismét győzni.



Mezőkövesd - DVTK 1-2


Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Papp (85.), illetve Dzsudzsák (3.)

Jobban kezdett a hajdúsági együttes, Manrique lövését ugyan Simon még védte, de Dzsudzsák 11 méteres próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. A piros-fehérek korai vezetését követően a Paks volt a kezdeményezőbb, komoly helyzetet viszont nem tudott kidolgozni. Sem az iram, sem a színvonal nem volt magas, a játék pedig igencsak töredezett volt a sok apró szabálytalanság miatt. Az első félidő eseménytelenségéről mindent elárul, hogy a gólon kívül mindkét kapusnak egyetlen védése volt. Bognár György vezetőedző a szünetben Böde Dániel becserélésével próbálta hatékonyabbá tenni a hazaiak támadójátékát. Az elképzelése pedig bejött, ugyanis a zöld-fehérek teljesen beszorították ellenfelüket, egy ízben Dreskovic a gólvonalról mentett éppen Böde fejesénél, de a korábbi válogatott csatár ziccert is rontott néhány perccel később, majd Megyerinek védett bravúrral Kovács közeli lövésénél. A 65. perctől valamelyest enyhült a nyomás a debreceni kapun, de így is fölényben futballozott a Paks, amely végül a 85. percben tudott egyenlíteni. A hajrában is a hazaiak támadtak a győzelemért, mégis a Debrecen hibázta el a "meccslabdákat" Szécsi révén, így maradt a döntetlen.



Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Gólszerző: Varga B. (42., 51.)

A forduló rangadójának első félórája a Ferencváros fölényét hozta, a címvédő többet birtokolta a labdát és próbált a jól tömörülő hazai védelem mögé kerülni. A Fehérvár biztos védekezésből igyekezett néhány húzással az ellenfél tizenhatosa közelébe, jutni több-kevesebb sikerrel. Továbbra is a fővárosi zöld-fehérek voltak kezdeményezőbbek, azonban a Vidi járt közelebb a gólszerzéshez, amikor Nejc Gradisar lövését nagy bravúrral tolta ki Dibusz Dénes. Szünetre mégis Fradi-előnnyel vonultak a felek, mivel Marquinhos tökéletes beadása után Varga Barnabás a kapuba fejelt. A második félidő elején megduplázta góljainak számát és a Ferencváros előnyét Varga Barnabás. Tovább támadott a vendégcsapat, a hazaiak pedig kissé hitehagyottan futballoztak ebben az időszakban. A hajrához közeledve a cseréktől felpörgött a Fehérvár, de igazi gólszerzési lehetősége nem volt, az FTC megérdemelten győzött.



Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Csóka (52.), Gruber (54.), illetve Bognár (26., 33.)

Az első félidő közepéig főként a mezőnyben viaskodtak egymással a csapatok, ekkor azonban érkezett Bognár, aki egy csodálatos átlövéssel megszerezte a vezetést a vendég kék-fehéreknek. Ezt követően az MTK védelme a korábbi ZTE-kapus, a 150. élvonalbeli meccsén védő Demjén Patrik vezetésével simán őrizte előnyét, sőt, nem sokkal később egy hazai védelmi hiba után újra Bognár villant.
Márton Gábor, a hazaiak szakvezetője a szünetben kettőt is cserélt, amivel "telibe talált", ugyanis kevesebb, mint tíz perc után már döntetlen volt az állás, ráadásul a beküldött Hadida gólpasszt adott, Gruber pedig gólt szerzett. Az MTK rendezte a sorait és átvette a játék irányítását, azonban csak egy-egy nagy lehetőséggel kecsegtető pontrúgásig, kisebb helyzetekig jutott el, a ZTE pedig inkább a biztos egy pont megtartására törekedett. A ZTE ezzel megőrizte november 25-e óta tartó hazai veretlenségét, a két csapat pedig csaknem 24 év után először osztozkodott egymással a bajnoki pontokon. Ezt megelőzően legutóbb 2000 augusztusában végeztek döntetlenre egymással a felek.



forrás: mlsz.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. toki*
2024-03-13 11:33:19 Fekete öves, Veterán
Azt néztem, hogy a szeged kapta legkevesebb gólt. Ha esetleg nem jutnának fel, onnan lehetne a védelembe hozni játékost, akár próbajátékra is. Szerintem Szergej a "jetó"val nem fog feljutni. Szerintem a tíregy és a Vasas fog feljutni. Kár, hogy nem a mötökö esik ki, hogy pösti helyett pösti legyen. Na nem baj, majd jövőre mind a 2.
Az nb1-re térve, szerintem Márton meg a ZTE most nincs a legjobb passzban, de, hogy jobbak mint a matyók és a várda, ahhoz kétség sem férhet. Szerintem a loki is kétarcú, elég kiszámíthatatlan. Már várom a hétvégi meccsünket Gyuriék ellen. Ha nyernénk ...., akkor talán még azért érdekesek is lehetünk. Szerintem nyerünk is.
9. Uncle Ben |Válasz erre: 6. birodalmi-lepegeto
2024-03-12 11:14:03 Barna öves, Tag
Ennek én is nagyon drukkolok, de a Győrnek sokkal könnyebb sorsolása van, mint a Vasasnak vagy a Szegednek...szóval óriási meglepetés lenne, ha nem a Győr jutna fel másodikként. Pedig mennyire fasza lenne jövőre az nb1-ben DVTK, Loki, Kecsó, Nyíregy, Szeged...kelet-magyarországi és tradicionális klubok...nem a Kisvárda és a Kövesd (nyilván azzal számoltam, hogy ők esnek ki).
8. Rusty Nails |Válasz erre: 7. dudik-attila
2024-03-12 07:41:42 Barna öves, Fanatikus tag
Egyszer voltam. 91-ben az osztályozón :D
7. dudik-attila |Válasz erre: 6. birodalmi-lepegeto
2024-03-12 07:07:06 Piros öves, Őstag
Inkább a Szeged... Jó kis SZEOL AK meccsek régen :)
2024-03-11 22:58:01 Fekete öves, Veterán
Egy semmirekellő csapat ez a Győr, el se kellett volna vállalnia.
Most már legyen a Szeged a nevető harmadik a lúzer Vasas és Eto között.
5. Geotic |Válasz erre: 4. steve-curtis
2024-03-11 22:13:59 Piros öves, Őstag
A Győr belenyúlt Szergejjel :)
2024-03-11 21:24:56 Piros öves, Fanatikus tag
Szergej belenyúlt ezzel a Győrrel!
3. Dióferi
2024-03-11 15:27:58 Fehér öves, Lelkes újonc
Én még mindig nagyon hiányolom,hogy Bárdos-ról még mindig nem adnak semmi infót,hogy mikorra épül fel ????
2024-03-10 20:46:11 Fekete öves, Veterán
Jók kipukkadt a Zete és vele együtt Márton Gábor is.
Sötétváriak is még a téli szünetben arról ábrándoztak, hogy majd beleszólhatnak a bajnoki címbe, aztán márciusra jött a valóság
1. objektiv
2024-03-10 08:47:18 Fekete öves, Őstag
Nagyon kellett ez a meccs. Egy kövesdi és/vagy egy várdai győzelemmel a fordulóban cidris is lehetett volna a bajnokság vége.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...