Banner

Európa Kupa – lehetséges ellenfeleink

Szerző: Jáborcsik András | 2016-02-05 21:09:00

Február 10-én válik teljessé a női kosárlabda Európa Kupa legjobb 4+4 csapatának mezőnye. Az első negyeddöntőből továbbjutott 4 csapat mellé sorolják majd hozzá az Euroliga A és B-csoportjának 5. és 6. helyezett csapatát.

Az első negyeddöntőből az Aluinvent DVTK, az orosz Szpartak Moszkva, a francia Landes és a török Besiktas harcolta ki a továbbjutást és várja izgalommal a február 11-i sorsolást.

A 4 párosításból 2 esetben is kettős győzelemmel jutott tovább a párharc nyertese.

A DVTK az 5 pontos csehországi győzelem után a visszavágón 27 pontos csapást mért a Nymburk együttesére, míg a francia házicsatából a Landes került ki győztesen, összesítésben 26 ponttal bizonyultak jobbnak az Angers csapatától.

A Szpartak az idegenbeli 3 pontos vereséget követően 82-64 arányban múlta felül francia ellenfelét, a Nantes csapatát.

A legizgalmasabb csatára Törökországban került sor. A Besiktas az első meccsen 8 pontos előnyt szerzett a Venezia otthonában, amit az olaszok ledolgoztak (56-48) az isztambuli visszavágón, így hosszabbítás döntött a továbbjutásról. A túlórában a törökök állva hagyták ellenfelüket és meg is fordították az állást és 64-62 arányú győzelmet arattak.

Ehhez a 4 csapathoz csatlakoznak az Euroliga A és B-csoportjának 5. és 6. helyén végzett csapatai. Az utolsó forduló előtt a csoportok állása a következő:

Az A-csoport utolsó helyén álló Euroleasing Sopron együttesének már nincs esélye az Európa Kupában való folytatásra feljogosító hely megszerzésére. Azok a csapatok, amelyek neve mellett egy kocka látható, már biztosan továbbjutottak a csoportokból.

Az A-csoportban három esélyes az Európa Kupában való folytatás. A kassaiak az utolsó fordulóban a Sopront fogadják, míg a spanyol Halcon Avenida a csoport 2. helyén álló Dinamo Kurszk csapatát látja vendégül, a Lille pedig az olasz Schio-hoz utazik. Szinte lehetetlennek tűnik megmondani, hogy ebből a hármasból ki maradhat le az Európa Kupában való folytatás lehetőségéről.

A B-csoportban még 1 Euroligás hely kiadó. Amennyiben a lengyel Wisla megnyeri utolsó meccsét Törökországban, az AGU Spor otthonában, akkor biztos továbbjutó. Az Európa Kupa legjobb 4+4 csapata közé kerülésért ádáz csatát fognak folytatni a csapatok. A Bourges a csoport utolsó helyén álló spanyol Gironát fogadja, míg a belga Castor Braine a Nagyezsdához látogat. Ha nagy meglepetések nem születnek az utolsó fordulóban, ebből a csoportból a spanyolokat és a belgákat "köszönthetjük" lehetséges ellenfeleink között.

A február 11-i sorsoláson nem lesz kiemelés. A párosítások első meccseit március 8-án, míg a visszavágókat 3 nappal később, március 11-én játsszák.

Ti melyik csapatot látnátok szívesen a DVTK neve mellett a sorsoláson?

forrás: eredmenyek.com

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.